Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-13

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Ζωή με τον θάνατό του, χάρισε σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, ο δεκαεπτάχρονος Μιχάλης Μενελάου, από τον Μαθιάτη, ο οποίος, κατέστει κλινικά νεκρός, μετά τον τραυματισμό του προχθές το βράδυ, σε τροχαίο ατύχημα.

Απο τον άτυχο μαθητή έχουν αφαιρεθεί οι κερατοειδής χιτώνες, τα νεφρά, και το συκώτι.

Οι δέκτες για τους κερατοειδής και τα νεφρά έχουν ήδη βρεθεί, και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη μεταμόσχευση.

Το συκώτι, μεταφερθηκε αεροπορικώς στην Αγγλία, όπου θα μεταμοσχευθεί σε Κύπριο που βρίσκεται σε νοσοκομείο της χώρας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ανένδοτη στον αγώνα τους παραμένουν οι λιμενεργάτες στο λιμάνι της Λάρνακας, αποκλείοντας κάθε άλλη συζήτηση, πλην του ειδικότερου τους προβλήματος.

Ο Βαγγέλης Ευαγγελίδης, έχει όλες τις λεπτομέρειες για την απεργία.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Δέχθηκε να συνομιλήσει με τους απεργούς στα ξενοδοχεία του ο επιχειρηματίας Ντίνος Λόρδος.

Ωστόσο την Δευτέρα, οι απεργοί θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου, για να απαντήσουν στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον τους, ο κύριος Λόρδος.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Κλειστά κράτησε τα χαρτιά της η ηγεσία της αστυνομίας, σε σχέση με τις έρευνες γύρω από την ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην Λευκωσία.

Σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις τους στην Πάφο, τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, απέφυγαν να αναφέρουν σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των θρασύτατων ληστών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα έχει σημαντικές συναντήσεις για το Κυπριακό με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν και την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπραϊτ.

Τον κύριο Κασουλίδη συνοδεύουν ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Τάκης Χριστόπουλος και ο Διευθυντής του Γραφείου του, Μηνάς Χατζημιχαήλ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει επαφές με Αμερικανούς Γερουσιαστές και Βουλευτές, καθώς και με παράγοντες της ομογένειας.


Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ουράνιος Ιωαννίδης θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα, νέα συνάντηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, για το θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ο κύριος Ιωαννίδης ανέφερε πως όλοι οι φορείς, συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης, για αλλαγή του τρόπου εισδοχής στα Πανεπιστήμια, αλλά ο κάθε φορέας, έχει, όπως είπε, μικρές αντιρρήσεις, οι οποίες προέρχονται από διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ο Υπουργός Παιδείας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά, θα υπάρξει συναίνεση για την υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης.


Με την παρουσία δεκάδων ιεραρχών, εκπροσώπων των αδελφών Εκκλησιών, καθώς και αντιπροσωπείας από το Αγιο Ορος, θα τελεστεί αύριο, η χειροτονία και η ενθρόνιση του εψηφισμένου Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου.

Η χειροτονία, θα γίνει στον ιερό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλουριώτισσα, κατά τη διάρκεια αρχιερατικού συλλείτουργου, στο οποίο θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου και εκπροσώπους έξι από τα εννέα Πατριαρχεία και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα επίσης, η πόλη της Λεμεσού ετοιμάζει υποδοχή του νέου Μητροπολίτη, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

Ακολούθως, το νέο μητροπολίτη θα υποδεχθεί ο κλήρος της πόλεως, έξω από τον μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης, όπου θα γίνει η τελετή της ενθρόνισης.

Το αρχιερατικό συλλείτουργο και η χειροτονία, καθώς και η υποδοχή και η τελετή ενθρόνισης, θα μεταδίδονται απευθείας από την τηλεόραση του Λόγου.


Με την συμπαράσταση του κόμματος των Νέων Οριζόντων, το οποίο επέλεξε τον χώρο του οδοφράγματος για να εξαγγείλει το πρόγραμμα της νέας εκστρατείας του "Πορεία προς τον προσφυγικό κόσμο", συνεχίστηκε και σήμερα, η εκστρατεία διαφώτισης στο Λήδρα-Πάλας.

Μιλώντας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κουτσού, ανέφερε πώς έφθασε η ώρα, οι κρίσιμες αποφάσεις για το εθνικό μας θέμα, να μην λαμβάνονται ερήμην του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα των προσφύγων.

Ζήτησε μάλιστα όπως η ηγεσία της επιτροπής προσφύγων, να εκλέγεται από τους ίδιους τους πρόσφυγες.

Απο την πλευρά του, το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, δια του προέδρου του Αρη Χατζηπαναγιώτου, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, για τις εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία, και τους στόχους αυτών των συναλλαγών.

Οι έμποροι και επιχειρηματίες, που υποστηρίζουν την ιδέα των εμπορικών συναλλαγών με τους κατακτητές, δήλωσε χαρακτηριστικά, μαχαιρώνουν πισώπλατα τον αγωνιζόμενο λαό μας και με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, αναγνωρίζουμε ουσιαστικά την ύπαρξη του ψευδοκράτους.


Πυραύλους Ες-400 εκτόξευσε χθες δοκιμαστικά η Ρωσία.

Η πρώτη και επιτυχημένη επιχειρησιακή δοκιμή των νέων υπερσύγχρονων συστοιχιών πυραύλων Ες-400, έγινε παρουσία του Υπουργού Αμύνης Ιγκόρ Σεργκέγιεφ, σε πεδίο δοκιμών στη Βόρεια Ρωσία.

Το νέο σύστημα των Ες-400, έχει δυνατότητες αναχαίτισης, διπλάσιες από εκείνες των Ες-300.

Oι Eς-400 είναι ικανό να αναχαιτίσει εν πτήσει, όλα τα μέσα αεροπορικής επίθεσης πού υφίστανται σήμερα, σε ακτίνα τριακοσίων με τετρακοσίων χιλιομέτρων.


Συγνώμη, για δεύτερη φορά, από τον Αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο, ζήτησε ο Πρόεδρος Κλίντον, μετά την αθώωσή του από την Γερουσία, για τον ρόλο του, στις υπόθεση Μόνικα Λουϊνσκι, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για εθνική συμφιλίωση.

Είμαι ταπεινά ευγνώμων, για την υποστήριξη και τις προσευχές που έλαβα, από εκατομμύρια Αμερικανούς, την περασμένη χρονιά, πρόσθεσε ο Μπιλ Κλίντον, μιλώντας από τον κήπο των Ρόδων, στο Λευκό Οίκο, έπειτα από την αθωωτική απόφαση της Γερουσίας.

Ερωτηθείς πάντως, εάν επιθυμεί να συγχωρέσει τους Ρεπουμπλικάνους, επειδή άσκησαν τις διώξεις εναντίον του, ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε πως όποιος ζητά συγνώμη, πρέπει να είναι έτοιμος και να την δώσει.


Βυθίζεται αυτή την ώρα, το φορτηγό πλοίο, που προσάραξε πριν από τέσσερις ημέρες, στις ακτές του Ορεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από την χθεσινή επιτυχή, προσπάθεια των ειδικών, να προκαλέσουν τεχνητή έκρηξη στις δεξαμενές του, για την αποφυγή διαρροής πετρελαίου στη θάλασσα.

Το πλοίο, μετέφερε τετρακόσιες χιλιάδες γαλόνια πετρελαίου.

Τώρα και ενώ, το ενηντα-πέντε τοις εκατόν των καυσίμων του φορτηγού πλοίου, έχει πλέον καεί - δημιουργώντας ένα τεράστιο πυκνό νέφος, εκατοντάδες μέτρα, πάνω από αυτό - οι ειδικοί αναφέρουν ότι η φωτιά που προκλήθηκε, μοίρασε το πλοίο στα δύο και είναι έτοιμο να βυθιστεί.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολιγικής υπηρεσίας.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικές νεφώσεις πιθανόν να δώσουν μερικές τοπικές βροχές.

Σε μερικές, κυρίως νότιες περιοχές, θα εμφανισθεί αργότερα και ομίχλη.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, τριών Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία, θα πέσει στους έξι βαθμούς στο εσωτερικό, στους οκτώ στα παράλια και στους δύο βαθμούς, στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά την ελληνική κινηματογραφική ταινία, ΕΚΛΕΨΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ με τους Σταύρο Παράβα και Σούλα Κυριακίδου.

Στις έξι και τριάντα, παρακολουθήστε εκτάκτως τη ξένη ταινία, ΝΤΕΝΙΣ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ με τους Ουώλτερ Ματάου και Μέησον Φέηκμπλ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 13 February 1999 - 15:27:24 UTC