Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-28

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Είκοσι τουλάχιστον νεκροί και δεκάδες τραυματίες ειναι ο τραγικός απολογισμός της νεας σφαγής αμάχων απο Νατοικούς πυραύλους, στην πόλη Σουρντού-λιτσα, στην νοτιο Σερβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι απο τους νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά.

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ παραδέχθηκε οτι ενας απο τους πυραύλους ξέφυγε απο την τροχιά του και έπληξε κατοικημένη περιοχή, κατα τη επίθεση εναντίον στρατιωτικου κέντρου εκπαίδευσης.


Διπλωματικός μαραθώνιος διαβουλεύσεων για το γιουγκοσλαβικό, με επίκεντρο τη Μόσχα, και πρωταγωνιστές τόσο τα Ηνωμένα Εθνη, όσο και νατοϊκούς διπλωμάτες.

Στη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος θα πραγματοποιεί σειρά επαφών με το ρώσσο εκπρόσωπο στο γιουγκοσλαβικό Βίκτορ Τσερνομίρτιν.

Στη Μόσχα βρίσκεται ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο υπουργός αμύνης της Γερμανίας, Ρούτολφ Σιάρπινγκ.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες που διεξάγονται στη Μόσχα, ο υπουργός αμύνης της Γερμανίας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπερ-εκτιμηθούν, γιατί, όπως είπε, οι αποφάσεις στους κόλπους του ΝΑΤΟ, λαμβάνονται από όλα τα μέλη της συμμαχίας.

Πάντως, σε μιά άλλη εξέλιξη, ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε συνομιλίες με τον Μπαρίς Γέλτσιν, γιά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και την πιθανότητα πολιτικής ένωσης Ρωσίας-Γιουγκοσλαβίας- Λευκορωσίας.

Εξάλλου αύριο θα φθάσει στη Μόσχα και ο Καναδός Υπουργός Εξωτερικών Λόιντ Αξ-γουέρδι, ο οποίος θα έχει κοινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ρωσίας και τον Κόφι Ανάν.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η αυριανή μέρα, αφού ο Βίκτορ Τσερνομύρτιν μεταβαίνει στη Βόννη γιά να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελλάριο Γκέχαρντ Σρέντερ, όπου θα συζητήσουν το ειρηνευτικό σχέδιο που προωθεί η γερμανία.


Η ελληνοκυπριακή πλευρά εμμένει στις γνωστές πάγιες θέσεις της για την μορφή επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης.

Ο Εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει τη θέση του τούρκου Προέδρου Σουλειμάν Ντεμιρέλ, σύμφωνα με την οποία η ομοσπονδία θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική σύρραξη.

Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την Τουρκία οτι δεν σέβεται τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και δεν θέλει την επίλυση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να κινηθεί για την επίλυσή του.

Στο μεταξύ, ο Εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, αναφερόμενος στην αεροπορική βάση 'Ανδρέας Παπανδρέου', είπε ότι αυτή είναι επιχειρησιακά έτοιμη και μπορεί να λειτουργήσει, σε αντίθεση με όσα χθες δήλωσε ο υπουργός άμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής.


Η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός της Κύπρου αγωνίζονται για θρησκευτική και εθνική επιβίωση, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σε Ελλαδίτες μαθητές.

Ο Μακαριώτατος, είχε το πρωί συνάντηση με μαθητές του εκκλησιαστικού σχολείου Καβάλας, τους οποίους και ενημέρωσε για την Ιστορία της Κύπρου, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε, ότι χρειάζεται συστράτευσις του Ελληνισμού προκειμένου να αποδιωχθεί ο τούρκος εισβολέας.

Οι Ελλαδίτες μαθητές βρίσκονται στην Κύπρο προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την εκκλησία της Κύπρου και να διαπιστώσουν την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας, αφού μερικοί από αυτούς πρόκειται να χειροτονηθούν ή να υπηρετήσουν εκκλησιαστικούς χώρους.


Θέματα που αφορούν τις σχέσεις Κύπρου - Νέας Ζηλανδίας, την Κοινοπολιτεία αλλά και την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία, συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Νέας Ζηλανδίας, Ντον Μακίνον.

Σε σύντομη δήλωση μετά τη συνάντηση, ο Νεοζηλανδός αξιωματούχος είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι "πολύ θερμές" παρά την απόσταση που τις χωρίζει.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μακίνον σημείωσε ότι ήρθε χθες στην Κύπρο από τη Μόσχα, όπου συζήτησε την κρίση στη Γιουγκοσλαβία και ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Ο Νεοζηλανδός υπουργός εξωτερικων που έχει θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοπολιτείας, συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό εξωτερικων Ιωάννη Κασουλίδη.

Μετα την συνάντηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα επιλυθεί σύντομα το Κυπριακό.


Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σπύρο Κυπριανού, με αίτημα να εξασφαλίσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα κατά πόσο είναι ασυμβίβαστο να είναι βουλευτής και ταυτόχρονα ο κύριος διαπραγματευτής για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, απέστειλε ο Γιώργος Βασιλείου.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο κύριος Βασιλείου, κληθείς να σχολιάσει σχετικές δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΚΟ Μάριου Ματσάκη.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κύριος Βασιλείου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησής του από το αξίωμα του βουλευτή "μόνο οικειοθελώς και μόνο εφ' όσον διευκρινιστεί το όλο θέμα"


Χορηγία ύψους 70 χιλιάδων λιρών, ως βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους γεωργοκτηνοτρόφους, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την ενίσχυση της προσπάθειας των εγκλωβισμένων, "επειδή η ανομβρία έχει επηρεάσει αναπόφευκτα και τους εγκλωβισμένους που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία".


Ως πλήγμα κατα των συμφερόντων και των θεσμών της χώρας χαρακτηρήστηκε απο τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα, η νέα τρομοκρατική ενέργεια της οργάνωσης επαναστατικοί πυρήνες εναντίον του ξενοδοχείου Ιντερκοντινένταλ, που στοιχησε τη ζωη σε μια γυναίκα και τον τραυματισμό ενός άλλου συναδέλφου της.

Θύμα η Βιργινία Κωνσταντίνου 39 χρονών υπάλληλος της εταιρείας ΑΛΤΕΚ που μαζι με τον συναδελφό της Γιάννη Καναβά, προετοίμαζαν το χώρο για το συνέδριο του Εκόνομιστ που επρόκειτο να γίνει σήμερα.

Οι ερευνες για την βόμβα που εξεράγη γύρο στις 11 και τριαντα χθες βραδυ συνεχίζονται μεχρι και αυτη την ωρα.


Η περίπτωση να προκλήθηκε κακόβουλη ζημιά, με την χρήση εκρηκτικών υλών στο εργοστάσιο Πίττα, αποκλείστηκε απο την αστυνομία.

Οι έρευνες στο απανθρακωμένο εργοστάσιο συνεχίστηκαν με την συμμετοχή των πυροτεχνουργών της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, μεγάλος αριθμός εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας θα απασχοληθεί στα υφιστάμενα παλαιά υποστατικά της επιχείρησης.

Το υπουργείο εργασίας υποσχέθηκε να βρεί εργασία στους εργαζομένους της επιχείρησης, χορηγώντας ταυτόχρονα και τα δικαιώματα τους, όπως είναι το ανεργιακό επίδομα.

Εξάλλου, ο υπουργός εμπορίου είχε έκτακτη σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες της γαλακτοβιομηχανίας, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τους παραγωγούς ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να μην επηρεαστεί η παραγωγή γάλακτος.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά την λήξη της συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε οτι δεν μπορούν να μιλούν για επιδότηση της επιχείρησης Πίττας, αφού δεν έγινε σχεδιασμός απο την εταιρεία.


Πυρκαγιά σε 11 δορυφορικές αντένες που βρίσκονταν ασυναρμολόγητες σε ανοικτό χώρο στην Πάφο, εξερράγη γύρω στη 1.30 τις πρωινές ώρες.

Ο χώρος, όπου βρίσκονταν οι αντένες βρίσκεται μεταξύ των οδών Φελάχογλου και Αλεξάνδρου κι είναι ιδιοκτησία του Δημήτρη Ζαχαρία από το Μούτταλο.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ολοσχερώς 10 αντένες, η αξία των οποίων υπολογίζεται γύρω στις 15 χιλιάδες λίρες.


Διακόσιες-δεκατέσσερις ταξιδιωτικές επιταγές, οι οποίες είχαν κλαπεί τον περασμένο μήνα στην Βρετανία, επιχείρησαν να εξαργυρώσουν δύο άτομα, στην Αγία Νάπα.

Ωστόσο κατέληξαν στα χέρια της αστυνομίας, η οποία αναζητεί άλλα δύο άτομα.

Οι συλληφθέντες είναι ο Γεώργιος Λύρας, 55 ετών, από την Αγία Νάπα και η Μαρία Χριστοφή, 29 ετών, από τη Λευκωσία, οι οποίοι τέθηκαν υπό πενθήμερη κράτηση.


Στις γυναίκες που υπήρξαν θύματα των εργατικών ατυχημάτων και των βιομηχανικών ασθενειών αφιέρωσε την φετινή της εκδήλωση για την πρώτη Μαϊου η Σεκ.

Παρόντες στην εκδήλωση όλοι οι κοινωνικοί εταίροι, οι οποίοι επεσήμαναν την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Πρός την κατεύθυνση αυτή όπως δήλωσε ο υπουργός εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας, το παγκύπριο συμβούλιο ασφάλειας και υγείας και το υπουργείο του, έχουν καταρτίσει σχέδια δράσης αντιμετώπισης των εργατικών ατυχημάτων.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ κυρίες και κύριοι, ολοκληρώθηκε το απογευματινό μας δελτίο.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ, και ένα νέο επεισόδιο της Ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ, ένα μπεστ σέλερ, με τους Αννα Παναγιωτοπούλου και Ελένη Γερασιμίδου.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και την Ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας βράδυ.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 28 April 1999 - 15:27:11 UTC