Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-01

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Σε μια ομολογία-σοκ, προέβει σήμερα στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας, ο Ανδρέας Σάββα, πρώην Ανώτερος Υπάλληλος της Πολιτικής Αεροπορίας και ένας εκ των υπευθύνων για τη ταφή των νεκρών στρατιωτών, στο κοιμητήριο της Λακατάμειας.

Εν τω μεταξύ, ενώ αναμενόταν σήμερα η πρώτη εκταφή λειψάνων, εντούτοις οι εμπειρογνώμονες δεν προχώρησαν σε αυτό το στάδιο.

Ο επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Ουίλιαμ Χάγκλαντ, δήλωσε πώς συνεχίζουν να μελετούν την μορφολογία του εδάφους, όμως δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την ημερομηνία της πρώτης εκταφής.

Ανέφερε ωστόσο, ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες, για τους τάφους που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κοιμητηρίου, και στη συνέχεια θα προχωρήσουν τις εργασίες τους στους τάφους που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης αναφερόμενος στο θέμα των εκταφών λειψάνων, είπε ότι αυτή η απόφαση έχει αντιμετωπιστεί θετικά από τη διεθνή κοινότητα.


Επανήρχισε το πρωί στο νησί-φυλακή Ιμραλί, η δίκη του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Μέσα στα πλαίσια της Τουρκικής προπαγάνδας, τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι ο Οτσαλάν δήλωσε πως η Ελλάδα παρείχε στο Πε Κα Κα εκπαίδευση σε ειδικά στρατόπεδα, ενω δεν έχει ακόμη κοπάσει ο θόρυβος απο την χθεσινή απολογία του προς το Τουρκικό κράτος.


Κρίσιμη απο κάθε άποψη για τις εξελίξεις στην Γιουγκοσλαβική κρίση χαρακτηρίζεται η αυριανή επίσκεψη Τσερνομίρτιν και Αχτισαάρι στο Βελιγράδι.

Πάντως παρα την διπλωματική κινητικότητα, οι Νατοικοί επιμένουν να κτυπούν την Γιουγκοσλαβία, σε ολη της την επικράτεια.


Καμία βολιδοσκόπηση δεν έγινε στην κυβέρνηση όσον αφορά συγκεκριμένα σενάρια για λύση του κυπριακού, δήλωσε ο Κώστας Σερέζης.

Παρεμβαίνοντας στη σεναριολογία των τελευταίων ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν διαψεύδει συνήθως δημοσιεύματα για φερόμενες λύσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτά αληθεύουν.

Ωστόσο ο κύριος Σερέζης επιβεβαίωσε οτι εμπειρογνώμονας από το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών, είχε έρθει στην Κύπρο, για συλλογή πληροφοριών οσον αφορά την πτυχή του εδαφικού.

Ο αμερικανός γεωγράφος, ήρθε σε επαφή με το κτηματολόγιο και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ τα στοιχεία θα κατατεθούν σε περίπτωση έναρξης συνομιλιών.


Την πεποίθηση ότι με την υποστήριξη του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας, θα συμβάλει στη συνέχιση της ανοδικής πορείας του αστυνομικού σώματος, εξέφρασε ο νέος Υπαρχηγός της δύναμης, Νίκος Σερδάρης.

Κατά την διάρκεια της τελετής διαβεβαίωσης του κυρίου Σερδάρη το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Κληρίδης του ευχήθηκε να επιτελέσει με εργατικότητα τα καθήκοντά του.

Ο νέος Υπαρχηγός είναι 52 ετών και κατάγεται από την κατεχόμενη Μόρφου.


Υποθέσεις μαστρωπείας, διαφθοράς και παράνομης κατακράτησης αλλοδαπής από την Μολδαβία, διερευνά η αστυνομία εναντίον αντρογύνου.

Πρόκειται για τους Χρήστο και Ατανάσκα Θεοφάνους, οι οποίοι διατηρούν μπυραρία στην Παλλουριώτισσα.

Οπως κατήγγειλε στην αστυνομία, η Μολδαβή υπάλληλός τους Ιρίνα Μπαριστάια, 23 ετών, οι εργοδότες της, την ανάγκαζαν να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με πελάτες, έναντι του ποσού των 60 λιρών, από τις οποίες η ίδια έπαιρνε τις 20.

Χθες, όπως ισχυρίστηκε, την κλείδωσαν στο δωμάτιό της και αφού καταλήφθει από αμόκ, άρχισε να φωνάζει βοήθεια, με αποτέλεσμα να την ακούσουν οι γείτονες οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Οι Χρήστος και Ατανάσκα Θεοφάνους, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.


Τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ μαθητών απο τη Λευκωσία και τη Λεμεσό σε εκδρομικό χώρο στο Τρόοδος, απασχόλησαν συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής παιδείας.

Οπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, εννέα μαθητές τιμωρήθηκαν για την πρόκληση των επεισοδίων, με αποβολές, μίας μέχρι τεσσάρων ημερών.

Επιπλέον, δήλωσε ότι έχει δώσει οδηγίες για να διεξαχθεί έρευνα από ειδικούς, ώστε να εντοπιστούν τα αίτια της επιθετικής συμπεριφοράς των νέων και να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.


Εληξε στις δώδεκα το μεσημέρι, η υποβολή υποψηφιοτήτων, για τις θέσεις στην ανώτατη ηγετική βαθμίδα, του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενόψη της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης, στις είκοσι Ιουνίου.

Στη θέση του προέδρου, επανεκλέγεται, χωρίς ανθυποψήφιο, ο νυν πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Για την θέση του αναπληρωτή Προέδρου, υπέβαλαν υποψηφιότητες, ο νύν αναπληρωτής Πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου, ο Γραμματέας Τύπου Πρόδρομος Προδρόμου και το μέλος του ΔΗΣΥ, Γιώργος Χριστοδούλου.

Για την θέση εξάλλου, του Προέδρου της ΝΕΔΗΣΥ μοναδικός υποψήφιος είναι ο Γιάννος Ιωάννου.

Παράλληλα, βέβαιη πρέπει να θεωρείται, η εκλογή στο πολιτικό γραφείο, της κυρίας Καίτης Κληρίδου και της κυρίας Ελένης Βραχίμη, λόγω της ποσόστοσης του 20% για τις γυναίκες.


Την πέμπτη θέση κατέχει η Κύπρος στη συχνότητα του καπνίσματος ανάμεσα στους άνδρες και την τελευταία μεταξύ των γυναικών, συγκρινόμενη με τις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής σε ομιλία του με ευκαιρία την παγκόσμια ημέρα μη καπνίσματος.

O κύριος Σολωμής, ανέφερε ότι τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο απο ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, όπως είναι ο καρκίνος του πνέυμονα, η βροχίτιδα, το εμφύσημα και καρδιακά νοσήματα.

Αν η σημερινή τάση συνεχισθεί, πρόσθεσε, 500 εκατομμύρια σημερινοί καπνιστές θα πεθάνουν.


Αρχισε από σήμερα η εφαρμογή της μεσημβρινής αργίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις δεκατέσσερις Σεπτεβρίου.

Κατα την περίοδο αυτή, τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά από τη μία μέχρι τις τέσσερεις το απόγευμα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος στην αρχή αλλά αργότερα θα σχηματισθεί κατά τόπους αραιή ομίχλη.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια και στους 14 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και ένα νέο νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια ακολουθεί η ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 1 June 1999 - 16:27:14 UTC