Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-02

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Μετ'εμποδίων και χωρίς τις καλύτερες προυποθέσεις μεταβαίνουν τελικά στο Βελιγράδι ο Ρώσος απεσταλμένος για τα Βαλκάνια Βίκτορ Τσερνομίρντιν και ο διαμεσολαβητής της Ευρωπαικής Ενωσης Μάρτι Αχτισαάρι, για συνομιλίες με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Στις σημερινές διαπραγματεύσεις σημειώθηκε εμπλοκή, καθώς η Δύση παρουσίασε νεές προτάσεις για επίλυση του Γιουγκοσλαβικού.


Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στο νησί-φυλακή Ιμραλί στην Τουρκία, η δίκη του Κούρδου ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν.

Κατα την σημερινή ημέρα ο Οτσαλάν επανέλαβε πως Κύπρος, Ελλάδα και Συρία στήριζαν τον αγώνα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του το Πε Κα Κα υποστηρίζει πλήρως την έκκληση του Αμπτουλάχ Οτσαλάν για τερματισμό των συγκρούσεων με τα τουρκικά στρατεύματα.

Ωστόσο, προειδοποιεί την Αγκυρα με σκληρές συνέπειες, εαν η πρόταση δεν ληφθεί υπόψη.

Εξάλλου Κούρδος αντάρτης πραγμτοποίησε επίθεση αυτοκονίας σε αστυνομικό τμήμα της επαρχίας Σιρνάκ στην νοτιοανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Δεν έγινε γνωστό εαν απο την επίθεση υπάρχουν και θύματα μεταξύ των αστυνομικών.


Η κυπριακή κυβέρνηση διέψευσε ισχυρισμούς που φέρεται να πρoέβαλε ο Κούρδος ηγέτης Αμπτουλάχ Οτσαλάν για υποστήριξη της Κύπρου στον αγώνα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σερέζη, ουδεμία σχέση έχει η κυβέρνηση με όσα της καταλογίζονται.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι πιθανοί ισχυρισμοί του Αμπτουλάχ Οτσαλάν ίσως να σχετίζονται με ενδεχόμενη δραστηριότητα ιδιωτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.


Σε νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις προέβησαν σήμερα, άλλα δύο άτομα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταφή των νεκρών στρατιωτών, κατά την τουρκική εισβολή.

Ο Σάββας Αλεξάνδρου, τότε έφεδρος στρατιώτης, και ο πάτερ Ανδρέας Χριστοφόρου, ο ιερέας που είχε αναλάβει την ταφή των στρατιωτών, περιγράφουν την σύγχυση και το χάος που επικρατούσε την περίοδο εκείνη.


Εν τω μεταξύ, την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει λύση σε αυτό το ανθρωπιστικό πρόβλημα, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ύστερα από επίσκεψη του στο επιστημονικό εργαστήρι των εμπειρογνωμόνων.

Ενωρίτερα, ο κύριος Κασουλίδης είχε επισκεφθεί το στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιθεώρησε, επίσης, και τις εργασίες που εκτελούνται στο κοιμητήριο, ενώ συνομίλησε και με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Ουίλιαμ Χάγκλαντ.

Ο κύριος Χάγκλαντ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι σε εκταφές λειψάνων θα προβούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ συμπλήρωσε πως η ομάδα του θα ενισχυθεί με ακόμη πέντε ειδικούς.


Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στο Βέλγιο, μετά την αποκάλυψη ότι τα κοτόπουλα που εκτρέφονται στην χώρα είναι μολυσμένα με την καρκινογόνο ουσία διοξίνη.

Ηδη, πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουν διατάξει να αποσυρθούν από τις υπεραγορές, τα αυγά και τα προϊόντα κοτόπουλου που εισάγονται από το Βέλγιο.

Παράλληλα, δύο υπουργοί της Κυβέρνησης του Βελγίου έχουν παραιτηθεί, ενώ έχουν απαγορευθεί και οι πωλήσεις πουλερικών.

Στην Κύπρο, ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Παύλος Οικονομίδης, δήλωσε στο Λόγο, πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, επειδή η Κυπρος δεν εισάγει κοτόπουλα, αυγά ή άλλα παράγωγα από το Βέλγιο.


Εφθασε το πρωί στην Κύπρο, για επίσημη επίσκεψη, ο Καθόλικος του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, Πατριάρχης Αρμενίας και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Αράμ, ο Πρώτος.

Σκοπός της επίσκεψής του, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, είναι να απονείμει, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, το ανώτατο παράσημο του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας.

Η ειδική τελετή παρασημοφόρησης, θα πραγματοποιηθεί απόψε, στη Λευκωσία.

Χαρακτηρίζοντας την επίσκεψή του στο νησί, ως ιδιαίτερα σημαντική, ο Πατριάρχης Αρμενίας Αράμ ο Πρώτος, αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς των δύο Εκκλησιών, της Κύπρου και της Αρμενίας.

Το μεσημέρι ο Αρμένιος Πατριάρχης και η συνοδεία του, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο Κληρίδη, ενώ στις τέσσερις το απόγευμα, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.


Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το διορισμό τριμελούς επιτροπής για τη λύση της εργατικής διαφοράς στα δύο ξενοδοχεία της εταιρείας Λόρδος.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, η επιτροπή απαρτίζεται από τον συνταξιούχο δικαστικό Σαββάκη Νικολαίδη, τον πρώην πρόεδρο του εργατικού δικαστηρίου Τάκη Παπαμιλτιάδη και τον Τάκη Χριστοφή.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη νέα βιομηχανική πολιτική της κυβέρνησης η οποία αφορά την υψηλή τεχνολογία και τις υφιστάμενες βιομηχανίες στην Κύπρο.

Παράλληλα, ο Νίκος Ρολάνδης ανέφερε πως διεξάγεται έρευνα για την τιμολογιακή και φορολογική πολιτική σχετικά με τα πετρελαιοειδή.


Αύριο θα παραδοθούν στα πολιτικά κόμματα οι προτάσεις του υπουργού Οικονομικών αναφορικά με τα φορολογικά μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σερέζη, η κυβέρνηση θα αναμένει τις απαντήσεις των κομμάτων μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Στη συνέχεια το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην τελική διαμόρφωση των προτάσεων οι οποίες ακολούθως θα τεθούν ενώπιον της Βουλής.


Μελέτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση παγκύπρια και υπόμνημα για τα προβλήματα των Δήμων στην Επαρχία Λευκωσίας, επέδωσε το πρωί αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, στον Υπουργό Εσωτερικών.

Οπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου και

Νίκος Κατσουρίδης, κοινές είναι οι διαπιστώσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο δήμοι στην επαρχία Λευκωσίας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ


Οι προοπτικές στο Κυπριακό δεν είναι ευοίωνες, δήλωσε ο Βάσος Λυσσαρίδης, αναχωρώντας το πρωί για την Κολωνία όπου θα παραστεί στη σύνοδο των ηγετών των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ υπέδειξε ότι δεν πρέπει να είμαστε παθητικοί δέκτες των ξένων πρωτοβουλιών και προτάσεων.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη εθνικής στρατηγικής και ζήτησε όπως συζητηθεί η πρόταση του κόμματος του για το Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής.

Είπε, επίσης, ότι στην σύνοδο της Κολωνίας θα θέσει θέμα για τερματισμό των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία.


Υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, εμπλέκει ο ταξιτζής Λοίζος Κωνσταντίνου στην επιχείρηση, που όπως ισχυρίζεται, έλαβε μέρος για να αποτρέψει την εισαγωγή όπλων από την Αθήνα.

Ο Λοίζος Κωνσταντίνου, γνωστός ως Λούης, ενώ το όνομα του βρισκόταν στο στοπ-λιστ, κατάφερε να μεταβεί στην Αθήνα.

Χθες εκδόθηκε στην Κύπρο, και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο δικηγόρος του Λούη, ζήτησε όπως η διαδικασία συνεχισθεί κεκλεισμένων των Θυρών, γιατί όπως είπε, θα αναφερθούν γεγονότα που αφορούν στην ασφάλεια του κράτους.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για κίνδυνο τον οποίο διατρέχει η ζωή του πελάτη του, μετά τη δημοσιοποίηση των λόγων της αποστολής του, όπως είπε.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για την Παρασκευή, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση κατά πόσον η διαδικασία θα συνεχισθεί κεκλεισμένων των θυρών.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αθώωσε σήμερα τον Σταύρο Γαλατάρη, από τα Λύμπια, 40 ετών, ο οποίος κατηγορείτο για διακίνηση 57 εριφίων από το κατεχόμενο Πέργαμος στις ελεύθερες περιοχές.

Με βάση την μαρτυρία που παρουσιάσθηκε ενώπιον του, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν αποδείχθηκε η κατηγορία σε βάρος του κατηγορουμένου.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη στις δυτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 13 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 2 June 1999 - 15:27:11 UTC