Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-07

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Μετά την μαγιονέζα και τις σάλτσες, μία σειρά άλλων προϊόντων, που παρασκευάζονται στο Βέλγιο, μπαίνουν σε μαύρη λίστα στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας, η οποία συνεδρίασε το πρωί, αποφάσισε ότι προϊόντα όπως το βούτυρο, τα τυριά, οι σκόνες γάλακτος και παιδικών τροφών, οι κρέμες γάλακτος και οι σοκολάτες βελγικής προέλευσης, είναι ύποπτα και γι'αυτό αποσύρονται από την αγορά μας.

Επίσης, συστάθηκε υπο-επιτροπή που με συγκεκριμένες προτάσεις της θα καθορίζει πού και πώς θα καταστρέφονται τα προϊόντα που είναι μολυσμένα.


Αναστολή των απεργιακών μέτρων στο λιμάνι της Λάρνακας, θα εισηγηθούν οι συντεχνίες των λιμενεργατών, σε αυριανή γενική τους συνέλευση, ενώ το όλο θέμα θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στις δεκαεπτά Ιουνίου προς συζήτηση και λήψη τελικής απόφασης.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των σημερινών μαραθώνιων διαβουλεύσεων του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, τόσο με την ηγεσία των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, όσο και με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Λεόντιο Ιεροδιακόνου, παρουσία του Υπουργού Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Κώστα Θεμιστοκλέους.

Το πρωί οι λιμενεργάτες είχαν κατέλθει σε 24ωρη απεργία, αλλά αποφάσισαν άρση των απεργιακών μέτρων ύστερα από παρέμβαση του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας.


Αρχισε σήμερα, στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας, το ουσιαστικό έργο της εκταφής λειψάνων.

Τα οστά, τοποθετούνται σε ειδικά μικρά φέρετρα, με ελαστικό στα εσωτερικά τοιχώματα, ώστε να μην θρυμματίζονται, και μεταφέρονται στο επιστημονικό εργαστήρι για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο επικεφαλής της ομάδας των εμπειρογνωμόνων, Ουίλιαμ Χάγκλαντ, σε δηλώσεις του, επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του "ΛΟΓΟΥ", ότι η εξέταση των λειψάνων έχει ξεκινήσει από τα οστά που βρίσκονται στο οστεοφυλάκιο του Τύμβου Μακεδονίτισσας.

Αναφερόμενος στα πρώτα αποτελέσματα, είπε ότι αυτά θα ανακοινωθούν στις οικογένειες των νεκρών σε μερικούς μήνες, ενώ πρόσθεσε ότι για τις εκταφές εργάζονται περίπου 20 εμπειρογνώμονες.


Να πάμε , τώρα, στη Γιουγκοσλαβία.

Ακαρπες απέβησαν τελικά οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και Σερβικών στρατιωτικών αρχών, για ενεργοποίηση του ειρηνευτικού σχεδίου για το Κοσσυφοπέδιο.

Οι συνομιλίες διεκόπησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών.

Σύμφωνα, πάντως, με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, ενας δίαυλος επικοινωνίας παραμένει ανοικτός, και δεν αποκλείεται οι συνομιλίες να επαναληφθούν αργότερα, σε χαμηλότερο όμως επίπεδο.


Σε κίνδυνο τίθενται ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά την πορεία της προς την Ευρώπη, υποστήριξε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή το αποψινό συλλαλητήριο για καταδίκη των νατοϊκών βομβαρδισμών σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Σπύρος Αρότης, εκφράζει τη θέση πως το συλλαλητήριο, θεωρείται χρονικά άσκοπο λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στο διπλωματικό τομέα.

Επιπλέον, αναφέρει πως δεν είναι ορθό την στιγμή που αγωνιζόμαστε για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, να δίνουμε αφορμές για αμφισβήτηση της ετοιμότητας μας να αναλάβουμε όλες τις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η γραπτή δήλωση, εκδόθηκε μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που επισήμανε και αργότερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας.

Ο Σπύρος Κυπριανού, εξέφρασε την έντονη αντίθεση του για το περιεχόμενο της γραπτής δήλωσης.


Στην μεγάλη αίθουσα του λαού στο Πεκίνο, υποδέχθηκε το μεσημέρι ο Κινέζος Πρόεδρος Ζιάγκ Ζεμίν, τον Κύπριο ομόλογό του, Γλαύκο Κληρίδη.

Ενωρίτερα, η κυπριακή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Μέγα Σινικό Τείχος, όπου οι κινεζικές αρχές επέδωσαν στον Πρόεδρο Κληρίδη τιμητικό πιστοποιητικό επίσκεψης, καθώς και τιμητική πλακέτα.

Εξάλλου, ο Γιαννάκης Κασουλίδης είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, ο οποίος επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο κύριος Κασουλίδης, ευχαρίστησε τον Κινέζο αξιωματούχο για τις πάγιες θέσεις του Πεκίνου στο Κυπριακό, ενώ του απηύθυνε και επίσημη πρόσκληση για να επισκεφθεί την Κύπρο.


Οι Τούρκοι είναι αντίπαλοί μας, και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μας δυσκολεύουν, δήλωσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, σχολιάζοντας τις προκλητικές τουρκικές αντιδράσεις για την αγορά των Ιταλικών πυραύλων Ασπιντε, από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο στρατηγός Δήμου, μιλούσε έπειτα από συνέντευξη τύπου στο ΓΕΕΦ, με την ευκαιρία της Εβδομάδας Αιμοδοσίας στην Εθνική Φρουρά που άρχισε από σήμερα.


Ζωή με τον θάνατο του χάρισε σε συνανθρώπους του, ο δεκαεπτάχρονος-χρονος Γιάννης Στέλιου Λεωνίδου, από την Λεμεσό, ο οποίος ήταν κλινικά νεκρός ύστερα απο το σοβαρό τραυματισμό του σε οδικό δυστύχημα.

Η καρδιά του νεαρού, έχει μεταφερθεί στο Ισραήλ, για να μεταμοσχευθεί στον συμπατριώτη μας Χάρη Χαραλάμπους, από τη Λεμεσό.

Το ύπαρ, μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, ενώ στο Παρασκευαίδιο Μεταμοσχευτικό κέντρο στη Λευκωσία, έχουν αρχίσει να γίνονται οι μεταμοσχεύσεις των νεφρών του 17χρονου, και στο Μακάρειο Νοσοκομείο οι μεταμοσχεύσεις των κερατοειδών χιτώνων.

Ο Υπουργός Υγείας, Χρίστος Σολωμής, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κράτους και του ιδίου, προς την οικογένεια του άτυχου Γιάννη Λεωνίδου.


Η προσπάθεια για τη δημιουργία Πολιτικής Αμυνας δεν είναι μόνο θέμα καταφυγίων, αλλά περιλαμβάνει πολλές πτυχές, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου μιλώντας στο περιθώριο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο του με τους Επάρχους και τη διοίκηση της Πολιτικής Αμυνας, είπε ότι το έργο που έχει επιτελεσθεί μέχρι στιγμής είναι σημαντικό και βρίσκεται μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του τέως υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη για την πολιτική που ακολούθησε ως υπουργός Οικονομικών, ο κύριος Χριστοδούλου είπε, ότι η μόνη περίπτωση που δεν έτυχε ομόφωνης τοποθέτησης, ήταν η δημιουργία ογδόντα οργανικών θέσεων, από τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τις σαράντα.

Εξάλλου, μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρέσβη της Ελλάδας, Κυριάκο Ροδουσάκη, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την Πολιτική Αμυνα ως μία πτυχή, στα κράσπεδα του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

Ο κύριος Ροδουσάκης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας στην πολιτική άμυνα, θα πρέπει να συνεχισθεί.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με μεταβλητούς ασθενείς ανέμους, 2 ως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 7 June 1999 - 16:27:10 UTC