Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-08

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Εντονη ανησυχία εκφράζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών σε σχέση με τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με διοξείνη και προέρχονται από το Βέλγιο και αλλες Ευρωπαικές χώρες.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει οτι

ο Κύπριος καταναλωτής δεν έχει επαρκή ενημέρωση και οι αρμόδιες κρατικές αρχές δεν έχουν αποδείξει ότι η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί.

Η ανακοίνωση εκφράζει επίσης ιδιαίτερη ιδιαίτερη ανησυχία για την ανυπαρξία νομοθεσίας σε σχέση με την εισαγωγή ζωοτροφών.

Από την άλλη η κυβέρνηση δια του υπουργού Γεωργίας Φυσικων πόρων και περιβάλλοντος δηλώνει οτι οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν.


Κηδεύεται αυτή την ώρα, από τον Ιερό

Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ορόκλινης σε ατμόσφαιρα βαρυτάτου πένθους ο Γιαννάκης Ιωάννου, πρώην τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας και του ΑΣΙΛ, ο οποίος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία, χθες βράδυ, στο σπίτι του στην Ορόκλινη.

Το μεσημέρι, ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους διενήργησε νεκροψία επί της σορού του και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, ο θάνατος του προήλθε από ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με τον κύριο Σοφοκλέους, ο Ιωάννου είχε προσπαθήσει να αποσυνδέσει την χορτοκοπτική μηχανή από τον ρευματολήπτη, που ήταν ελαττωματικός και υπέστη ηλεκτροπληξία.


Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε χθες βράδυ και ο εικοσιτριάχρονος Αγαμέμνωνας Αγαμέμνωνος, πλασιέ από την Περιστερώνα.

Καθώς ο άτυχος νέος, προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα του ψυγείου στην οικία του παππού του, τον κτύπησε μεγάλης έντασης ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην προσπάθειά του, να αφήσει το χερούλι του ψυγείου, αυτό έπεσε και τον καταπλάκωσε κτυπώντας τον ασταμάτητα με ηλεκτρισμό.

Μέχρις ότου κλείσουν τον κεντρικό διακόπτη ηλεκτρισμού, ο Αγαμέμνωνας υπέστη βαριάς μορφής ηλεκτροπληξία.

Μεταφέρθηκε αμέσως, στις Πρώτες Βοήθειες, με εγκαύματα και τραύματα στο σώμα του και ο επί καθήκοντι ιατρός διεπίστωσε το θάνατο του.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και αφού διενήργησε νεκροψία στη σορό του Αγαμέμνωνα, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατός του, προήλθε από ηλεκτροπληξία.


Το ποτήρι ξεχείλησε σήμερα για τους εργαζομένους στην οικοδομική βιομηχανία.

Εκατοντάδες οικοδόμοι, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητείται η άμεση λήψη μέτρων, κατά της ανεργίας και προειδοποιουν με την λήψη δυναμικότερων κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, πάνω απο δύο χιλιάδες εργαζόμενοι στην οικοδομική βιομηχανία, βρίσκονται σήμερα χωρίς δουλειά.

Κύρια αιτία, θεωρείται η παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών, οι οποιοι ως φτηνά εργατικά χέρια, αποστερούν θέσεις εργασίας, απο Κύπριους εργοτεχνίτες


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 8 June 1999 - 15:27:13 UTC