Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-10

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ρωσικά είναι τα πρώτα στρατεύματα πού εισήλθαν στο Κοσσυφοπέδιο, ως μέρος της ειρηνευτικής δύναμης.

Περίπου 1000 Ρώσοι στρατιώτες σε τεθωρακισμένα οχήματα εισήλθαν το απόγευμα στο Κοσσυφοπέδιο, μέσω Σερβίας, προερχόμενα από το έδαφος της Βοσνίας.

Την πληροφορία είχε διαψεύσει το πρωί το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ εν τω μεταξύ, μαζική είναι πλέον η αποχώρηση των Σερβικών στρατευμάτων από την επαρχία.

Ρωσικά είναι τα πρώτα ειρηνευτικά στρατεύματα που εισήλθαν στο Κοσσυφοπέδιο, θέτοντας σε εφαρμογή την συμφωνία ειρήνευσης γιά το Γιουγκοσλαβικό.

Περίπου 1000 Ρώσοι στρατιώτες σε πομπή οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και τεθωρακισμένων οχημάτων μπήκαν το απόγευμα στο Κοσσυφοπέδιο, μέσω Σερβίας, προερχόμενοι από την Βοσνία.

Τα Ρωσικά οχήματα έφεραν τα ενδεικτικά KFOR, πού αποτελούν το όνομα της Νατοικής ειρηνευτικής δύναμης στην Σερβική επαρχία.

Νωρίτερα πάντως, το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαψεύσει την είδηση, αναφέροντας ότι οδηγίες γιά ανάπτυξη Ρωσικών δυνάμεων θα δοθούν μόνο μετά την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας και μετά από εντολή του προέδρου Γέλτσιν και της Κάτω Βουλής.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, κατά τις Ρωσο-Αμερικανικές συνομιλίες γιά τη συμμετοχή της Μόσχας στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη, ο συμμετέχων στις διαπραγματεύσεις, υποστράτηγος Λεονίντ Ιβάσοφ, είχε προειδοποιήσει οτι η Ρωσία θα έλθει σε επαφή απ'ευθείας με το Βελιγράδι γιά να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο ενός τομέα στο Κοσσυφοπέδιο, αν το ΝΑΤΟ απορρίψει το αίτημα της.

Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών διεκόπησαν νωρίς το απόγευμα, χωρίς να γίνει γνωστό, πόττε θα επαναληφθούν.

Από την πλευρά των Σέρβων, μαζική είναι πλέον η αποχώρηση των στρατευμάτων τους από το Κοσσυφοπέδιο, ενώ μαζί τους αποχωρούν και εκατοντάδες Σέρβοι πολίτες, οι οποίοι φοβούνται γιά αντίποινα των Αλβανών ανταρτών.

Την αποχώρηση των Γιουγκοσλαβικών δυνάμεων επιβεβαίωσαν και αξιωματούχοι Νατοικών δυναμεων στα Σκόπια, οι οποίοι είδαν δυνάμεις πεζικού να αποχωρούν σε πομπή οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

Εξάλλου, στα Σκόπια βρίσκεται και η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ, η οποία επισκέφθηκε Αμερικανικά στρατεύματα.


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Οι πανυγηρικές σειρήνες των αυτοκινήτων και ο εκκωφαντικός θόρυβος των πυροτεχνημάτων, διαδέχθηκε τα αντι-αεροπορικά πυρά πάνω από τον ουρανό της πολύπαθης Γιουγκοσλαβίας.

Υστερα από πέντε μέρες δραματικών διαπραγματέυσεων έγινε τελικά κατορθωτή η υπογραφή συμφωνίας αποχώρησης των Σερβικών στρατευμάτων από το Κοσσυφοπέδιο.

Εν τω μεταξύ τέσσερις χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες κινούνται πρός την Σερβική επαρχία γιά εφαρμογή της συμφωνίας ειρήνευσης.


Ενώ τα Γιουγκοσλαβικά στρατεύματα αποσύρονται από το Κοσσυφοπέδιο, έτοιμα να πάρουν την θέση τους, είναι Νατοικά στρατεύματα.

Μεγάλη δύναμη Αμερικανών πεζοναυτών βρίσκεται ήδη στα Σκόπια.


Μέσα στο επόμενο 24ωρο οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες θα δώσουν στην δημοσιότητα τον κατάλογο με όλα τα Βελγικά προιόντα που κυκλοφορούν στην Κυπριακή αγορά και για τα οποία υπάρχει η πιθανότητα να είναι μολυσμένα από διοξίνες.

Την γνωστοποίηση αυτή έκανε ο Υπουργός Υγείας, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε, με τον προεδρεύοντα της Δημοκρατίας και πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού.

Το θέμα με τα μολυσμένα τρόφιμα, απασχόλησε και τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Γεωργίας και Υγείας, την μέν πρώτη σε ότι αφορά τις μολυσμένες ζωοτροφές, την δε άλλη για το πώς αντιμετωπίσθηκε η κατάσταση και τί επιπρόσθετα μέτρα θα ληφθούν.


Αρχισε το πρωί ενώπιον του κακουργιοδικείου, που συνήλθε στη Λευκωσία, η ακρόαση της υπόθεσης του φόνου του Χαμπή Αεροπόρου, που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 98, στη Λεμεσό.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, είναι οι Χρήστος Σιμιανός, Σάββας Ιωάννου Κινέζος, Προκόπης Προκοπίου, Σωτήρης Αθηνής και η αδελφή του Ζωή Αλεξάνδρου.

Η σημερινή διαδικασία, διεξήχθη μετ'εμποδίων.

Γύρω στις δέκα και τριάντα, ο κατηγορούμενος Προκόπης Προκοπίου, λιποθύμησε μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου και μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο Προκοπίου, πάσχει από νεφροπάθεια και υποβάλλεται σε αιμοδιάλυση, τρεις φορές την εβδομάδα.

Την δίκη, παρακολουθούσαν από το πρωί, και οι στενοί συγγενείς του Χαμπή Αεροπόρου.

Σήμερα κατέθεσαν δύο μάρτυρες, οι φωτογράφοι και λήπτες αποτυπωμάτων του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η διαδικασία θα συνεχισθεί αύριο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται εκτός και εντός των κτιρίων του δικαστηρίου είναι δρακόντεια.


Αγωγή λιβέλλου εναντίον της εφημερίδας "Αλήθεια", έχει κινήσει ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, για δυσφημιστικό δημοσίευμα το οποίο μιλά για αντίκτυπο εις βάρος του από την ανακάλυψη του οπλοστασίου που βρέθηκε στο σπίτι του Ιωάννη Κουκουλαρίδη, στη Γαλάτα.

Ο κύριος Κυπριανού, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει θέμα, και το όλο ζήτημα το έχουν αναλάβει οι δικηγόροι του.

Ερωτηθείς εάν είχε ενημερωθεί, ως προεδρεύων της Δημοκρατίας για το οπλοστάσιο, απάντησε αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι την πρωτοβουλία, για την ύπαρξη του οπλοστασίου, είχε δοθεί από την οικογένεια του αποβιώσαντα Χαράλαμπου Κουκουλαρίδη.

Από πλευράς της Αστυνομίας δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε επιπρόσθετο για την υπόθεση.


Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντώνης Καράς, άφησε αιχμές εναντίον αξιωματικών του αποθανόντα εθνοφρουρού Γιάννη Κυπριανίδη στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας.

Ο κύριος Καράς αφησε να νοηθεί πως οι προϊστάμενοι του Κυπριανίδη επέδειξαν αμέλεια στα καθήκοντα τους, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα βοήθειας του εθνοφρουρού όταν παραπονέθηκε για πονοκεφάλους.

Επίσης, δεν μερίμνησαν είπε, για να ετοιμαστεί το ειδικό διαιτολόγιο που συνέστησε ιατρικός λειτουργός στον εθνοφρουρό.

Αμεση ήταν η απάντηση του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Δημήτριου Δήμου καθώς αμφισβήτησε τα λεγόμενα του βουλευτή του ΔΗΣΥ.

Από την πλευρά του ο υπουργός άμυνας προειδοποίησε πως η έκθεση του κύριου Καρά πιθανόν να προκαταβάλει την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση.


Σε διάβημα προς την κυβέρνηση του Πακιστάν προχωρεί η Κυπριακή Κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη για την παράνομη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Πρέσβης του Πακιστάν στην Αγκυρα, στα κατεχομενα εδάφη της Κύπρου.

Στο διάβημα θα προβεί η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας που είναι διαπιστευμένη στο Πακιστάν, Λώρια Μαρκίδη, αύριο, αμέσως μετά την επιστροφή της στην έδρα της, το Πεκίνο, από την Σαγκάη, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο Κληρίδη κατά την επίσκεψη του.

Ο Πρεσβης του Πακιστάν στην Αγκυρα, Καραματουλλάχ Χαν Κορί, που συναντήθηκε με τον Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε ότι ο Πακιστανικός λαός ήταν πάντοτε στο πλευρό των τουρκοκυπρίων.

Σε μια άλλη εξέλιξη, αντιπροσωπεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αγκυρας, που επισκέπτεται τα κατεχόμενα, υπέβαλε πρόταση για μετατροπή του ψευδοκράτους σε Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου.

Σύμφωνα με τον Προεδρο του Επιμελητηρίου Σινάν Αϋγκιούν, με τον τρόπο αυτό θα σπάσει τα λεγόμενα εμπάργκο που εφαρμόζονται σε βάρος της.


Μετά την Λευκωσία και την Λεμεσό, σήμερα οι Οικοδόμοι, πραγματοποίησαν εκδήλωση και στην Πάφο, διαμαρτυρόμενοι για την ανεργία και την παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών.

Το πρωί, πραγματοποίηθηκε γενική συνέλευση, η οποία ενέκρινε ψήφισμα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, καθώς επίσης και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στο ψήφισμα, επισημαίνονται οι κίνδυνοι από το ποσοστό ανεργίας, που φθάνει το δέκα τοις εκατόν, και οι σοβαρές οικονομικές συνέπειες που προκαλούνται.

Μετά το τέλος της Συνέλευσης, οι συγκεντρωθέντες, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Πάφου.


Εντεκα άτομα, συνέλαβε η Αστυνομία το πρωί, στη Λέσχη του Αντώνη Φανιέρου, στη Λάρνακα.

Ανδρες του ΟΠΕ Λάρνακας, επέδραμαν στη Λέσχη στις πέντε το πρωί, όπου σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρχε συνάθροιση έντεκα ατόμων, με σκοπό την κυβεία.

Ολοι κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθησαν ελεύθεροι.

Παραλήφθησαν ως τεκμήρια ένα μπιλιάρδο, ένα ψηλό κάθισμα και ένα κομμάτι ξύλο που χρησιμοποιείται για την μεταφορά ζαριών και των χρημάτων.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 17 στα δυτικά παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια, μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 11 June 1999 - 16:27:14 UTC