Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-15

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι σημειώθηκαν λίγο μετά τις δύο το απόγευμα στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και υποστατικά, ενώ πολλοί δρόμοι κατέστησαν αδιάβατοι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε, σε περίπου 150 περιπτώσεις, να αντλήσει νερό.

Η Αστυνομία παρακαλεί το κοινό να είναι υπομονετικό και η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα παράσχει κάθε βοήθεια.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Μετά το Βέλγιο, και το Λουξεμβούργο προχώρησε στην άμεση απόσυρση των προϊόντων της εταιρίας ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ από την αγορά του, ενώ οι υγειονομικές αρχές της χώρας, συνέστησαν στους πολίτες τους, να μην καταναλώσουν προϊόντα που έχουν ήδη αγοράσει.

Συνολικά, αποσύρονται από την Βελγική αγορά, 15 εκατομμύρια μπουκάλια ή κουτάκια.

Στην Κύπρο, με ανακοίνωση της η εταιρία ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, καθησυχάζει τους καταναλωτές για την ποιότητα των προιόντων της και τονίζει ότι το συμβάν στο Βέλγιο, δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο, τα προιόντα που καταναλώνονται στην Κύπρο.

Εν τω μεταξύ, η διευθύντρια του Κρατικού Χημείου Ντίνα Ακκελίδου διαβεβαιώνει ότι στην Κύπρο, δεν υπάρχει πρόβλημα, τονίζοντας ότι γίνονται όλοι οι απαραίτητοι υγειονομικοί έλεγχοι, ενώ σημείωσε, ότι το θέμα έχει τοπική έκταση.

Σε μία άλλη εξέλιξη, το πρωί, συνήλθε η Τεχνική Επιτροπή της Συντονιστικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, η οποία συζήτησε τρόπους χειρισμού των δεσμευμένων προιόντων, εν όψει και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Σοφοκλής Ανθούσης διαβεβαίωσε ακόμη, ότι όλα τα δεσμευμένα προϊόντα, εξακολουθούν να είναι υπό δέσμευση.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Υπόθεση βιασμού και προαγωγής στην πορνεία, ανήλικης Aγγλίδας από τον Βρεττανό πατριό της και υπό την ανοχή της επίσης Αγγλίδας μητέρας της, εξετάζει η Αστυνομία Λεμεσού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η δεκαεξάχρονη ανήλικη στην κατάθεσή της, ο θετός πατέρας και η μητέρα της, την προωθούσαν στην πορνεία, αναλαμβάνοντας μάλιστα οι ίδιοι την εξεύρεση πελατών, από τους οποίους εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για τρία ολόκληρα χρόνια, η ανήλικη υπέμενε βασανιστικά το μαρτύριο, φοβούμενη την οργή και τις απειλές της μητέρας της, η οποία μάλιστα την κακοποιούσε.

Χθες δεν άντεξε και με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης, πήγε στο ΤΑΕ Λεμεσού και κατήγγειλε την υπόθεση.

Αμέσως το ζεύγος των Βρετανών συνελήφθει και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ η ανήλικη, εισήχθη στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου της παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη.


Παρουσιάστηκε το μεσημέρι, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο επιχειρηματίας Αντρέας Κλατσιάς σαράντα-επτά ετών, ιδιοκτήτης της εταιρείας Κλατσιάς Κονστράξιονς και κοινοτάρχης Λυθροδόντα.

Η εταιρεία του Κλατσιά, σύμφωνα με την αστυνομία, αντιμετωπίζει υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος, αφού προμήθευε το κράτος, με πολύ λιγότερο πρέμιξ, από αυτό που πληρώθηκε, καταρτίζοντας διάφορα πλαστά έγγραφα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αντρέα Κλατσιά, Ευστάθιος Ευσταθίου, δήλωσε πως ο πελάτης του, είναι αθώος.

Ωστόσο η διαδικασία της έκδοσης εντάλματος πρoσωποκράτησης, διακόπηκε στις 2.25 για να συνεχιστεί αύριο, γιατί η στενογράφος του δικαστηρίου, θα σχόλανε στις 2.30.

Σε δηλώσεις του, ο Αντρέας Κλατσιάς, μίλησε για καρτέλ προσφορών.

Για την ίδια υπόθεση, κρατούνται δύο υπάλληλοι της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, καθώς και ο γιος και ο γαμπρός του Κλατσιά.


Αναχώρησαν τα ξημερώματα για το Κοσσυφοπέδιο, οι πρώτοι Ελληνες στρατιώτες που θα συμμετάσχουν στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη.

Ο προπομπός της Ελληνικής αποστολής βρίσκεται ήδη στα Σκόπια και αναμένεται, τις επόμενες ώρες να φθάσει στον τελικό προορισμό του, που είναι η πόλη Ουρόσεβατς.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Χάος εξακολουθεί να επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο, παρά την παρουσία της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή.

Οι Σέρβοι κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου, εγκαταλείπουν κατά ομάδες την επαρχία, καθώς οι Αλβανόφωνοι έχουν αρχίσει να προβαίνουν σε λεηλασίες, υπό το αδιάφορο βλέμμα των Νατοϊκών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Διευκρινήσεις θα ζητήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Τάκης Κληρίδης, από τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, για το θέμα που ηγέρθει πρόσφατα, αναφορικά με τη συμπεριφορά της Αμερικανικής πρεσβείας, έναντι των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Το πρωί, ο Σπύρος Κυπριανού, συζήτησε το όλο θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κύριο Κυπριανού θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί, κατά πόσο οι Αμερικανοί διπλωμάτες στη Λευκωσία έλαβαν εντολές από την Ουάσινγκτον ή λειτούγησαν αυτόβουλα.

Η συμπεριφορά του Αμερικανού πρέσβη και ευρύτερα της πρεσβείας των Ηνωμένων πολιτειών στη Κύπρο, θα συζητηθεί στη μεθαυριανή σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.


Εληξε σήμερα το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για την υποβολή από τα κόμματα, γραπτών εισηγήσεων, εν όψει της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέχρι το μεσημέρι, τέθηκε μόνο η πρόταση της ΕΔΕΚ, για το Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής.

Επιπλέον, ο Κώστας Σερέζης, ανέφερε πως η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου κατά πάσα πιθανότητα, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.


Παιδιά του Δημοτικού, ζήτησαν από τους ισχυρούς της γης, τον τερματισμό της Τουρκικής κατοχής.

Η Αμερικανική πρεσβεία όμως, αρνήθηκε να παραλάβει το ψήφισμα απο τα παιδιά.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Μέχρι το τέλος του 2001, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, η φοιτητική εστία και διάφοροι άλλοι χώροι του Πανεπιστημίου.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Σοφοκλής Χατζηγιάννης, ύστερα απο συνάντηση που είχε η Επιτροπή, με τις πανεπιστημιακές αρχές.

Στην συνάντηση, έγινε ενημέρωση της Επιτροπής για την απόφαση ίδρυσης νομικής, καθώς και για τις μελέτες, όσον αφορά τη δημιουργία ιατρικής και πολυτεχνικής σχολής και τη δημιουργία σχολή καλών τεχνών.

Αργότερα η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής σε συνεδρία της, συζήτησε το θέμα της πρόσληψης καθηγητών, ενώ εκπρόσωποι του Υπουργείου, ανέφεραν ότι προτεραιότητα θα έχουν όσοι είναι στον κατάλογο.

Βουλευτές σημείωναν ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αξιολογείται ως πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ έλεγαν χαρακτηριστικά, ότι εάν η βάση ήταν το ένα, τότε το Πανεπιστήμιο της Κύπρου βρίσκεται στο 2,8.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά στα παράλια θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν, η κυπριακή σειρά ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια, μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 15 June 1999 - 15:27:11 UTC