Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-16

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Μετά το σκάνδαλο με τα μολυσμένα με διοξείνη τρόφιμα και την Κόκα Κόλα, νέος πανικός ξέσπασε στην Ευρώπη, με αφορμή την ανακάλυψη Ολλανδικών αγελάδων μολυσμένων με τον ιό του AIDS.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Στην Κύπρο, το Κρατικό Χημείο βρίσκεται σε επιφυλακή και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις αναφορικά με την απόσυρση των προιόντων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, σε Ευρωπαικές χώρες.

Οπως μας δήλωσε η διευθύντρια του Κρατικού Χημείου Ντίνα Ακκελίδου γίνονται όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι ρουτίνας, ενώ παράλληλα ανέφερε, ότι δεν έχει γίνει κανένα παράπονο από καταναλωτές.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών Σοφοκλής Ανθούσης, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Διαβεβαιώσεις για την ποιότητα των προιόντων της Κόκα Κόλα στην Κύπρο έδωσαν και οι Υπουργοί Γεωργίας και Εμπορίου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε νέες υποδείξεις προς την Ελληνοκυπριακή πλευρά προβαίνουν τα Ηνωμένα Εθνη, δια μέσω της αντιπροσωπου του Γ.Γ του ΟΗΕ, στην Κύπρο, Ανν Χέρκους.

Σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκο Ρολάνδη, η κ.Χέρκους υπέδειξε οτι ο αριθμός αλιευτικών σκαφών και σκαφών αναψυχής, που προσεγγίζουν τα παράλια των κατεχομένων, στα ανοικτά της περιοχής Πρωταρά-Δερύνειας, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν, όπως είπε, άτομα.

Απο την πλευρά του, ο κ.Ρολάνδης αφού επεσήμανε οτι είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή, ανέφερε οτι το θέμα είναι ευρύτερο και θα ενημερώσει σχετικά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τόνισε ακόμη οτι το πρόβλημα έχει εντοπισθεί σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη στην δική μας πλευρά, και οχι απο την πλευρά των Τούρκων.

ΔΗΛΩΣΗ


Συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη Κένεθ Μπρίλ, είχε το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Τάκης Κληρίδης, κατά την οποία, συζητήθηκε το θέμα που ηγέρθει μεταξύ της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών και των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απέφυγε να δηλώσει κατά πόσο η κυβέρνηση, είναι ικανοποιημένη από τις εξηγήσεις που δόθηκαν.

Οπως ανέφερε ο Κώστας Σερέζης, η κυβέρνηση προτίθεται να εκφράσει την θέση της, μετά την επίσημη αντίδραση του Σπύρου Κυπριανού και αφού πραγματοποιηθεί η αυριανή σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομάτων.

Εξάλλου σε ένα άλλο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαίωσε ότι στο λιμάνι Λεμεσού και το αεροδρόμιο Λάρνακας, οι Αμερικανοί μετά από αίτημα της κυβέρνησης, έχουν εγκαταστήσει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, για εντοπισμό απαγορευμένων εμπορευμάτων και πυρηνικών στοιχείων.


Μέχρι την Κυριακή, επιλύονται οριστικά οι διαφωνίες Μόσχας-Ουάσινγκτον, για το ρόλο των Ρωσικών Ειρηνευτικών Δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο.

Εν τω μεταξύ, τα Σερβικά στρατεύματα, συνεχίζουν την αποχώρηση τους από την Επαρχία.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Τουλάχιστον δεκαπέντε νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης, μεγέθους έξι κόμμα επτά βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, πού έπληξε μεγάλη περιοχή του Κεντρικού Μεξικού.

Το επίκεντρο του εγκέλαδου, ήταν το Χουα-τζαπάν Ντε Λεόν, 125 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, Πόλη του Μεξικού.

Χειρότερα, επλήγη η πόλη Πουέμπλα, η οποία βρίσκεται εξήντα χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, παρέμειναν άστεγοι από τον σεισμό, πού διήρκησε σαράντα δευτερόλεπτα, ενώ από τις καταστροφές, προκλήθηκαν ζημιές και σε πολλά ιστορικά κτίρια της πόλης.

Ο Μεξικανός Πρόεδρος Ερνέστο Ζεντίγιο, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.


Αρχίζει την Παρασκευή στα κατεχόμενα, η Τουρκική Αεροναυτική Ασκηση "Θαλασσόλυκος '99".

Ηδη, έχουν καταπλεύσει στα κατεχόμενα λιμάνια της Αμμοχώστου και της Κερύνειας, φρεγάτες και υποβρύχια του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αντρέας Πούγιουρος, με αφορμή τον παράνομο ελλειμενισμό, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Ικανοποιημένη για την πορεία των εκταφών των λειψάνων, στο πλαίσιο της διερεύνησης της τύχης των αγνοουμένων δηλώνει η Επιτροπή Προσφύγων και Αγνοουμένων της Βουλής, της οποίας η ενημέρωση για το θέμα ολοκληρώθηκε σήμερα.

Σε δηλώσεις ύστερα από την κλειστή συνεδρία, ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Παπακώστας, ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το Ελληνικό Κοινοβούλιο και ιδαίτερα με τους Ελληνες Ευρωβουλευτές, για την προώθηση του θέματος των αγνοουμένων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πρωτοβουλία αυτή, είπε ο κύριος Παπακώστας, ανήκει στην Επιτροπή Προσφύγων και Αγνοουμένων και θα προωθηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό του κατοχικού καθεστώτος, ότι υπάρχουν αγνοούμενοι, των οποίων τα ίχνη χάθηκαν από το πραξικόπημα, ο κύριος Παπακώστας επεσήμανε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Θα προχωρήσουμε, είπε, στις εκταφές και θα ρίξουμε φως στις πτυχές αυτού του μεγάλου δράματος.


Σε δεκάχρονη κάθειρξη, καταδικάστηκε ο πατέρας βιαστής της ανήλικης θυγατέρας του, από χωριό της επαρχίας Πάφου.

Την ποινή, επέβαλε σήμερα το μόνιμο κακουργιοδικείο, το οποίο συνήλθε στην Πάφο.

Λεπτομέρειες από τον Σωκράτη Σωκράτους.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Διάταγμα τριήμερης κράτησης, εναντίον του επιχειρηματία και κοινοτάρχη Λυθροδόντα Αντρέα Κλατσιά, σαράντα-επτά ετών, εξέδωσε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο Κλατσιάς, είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Κλατσιάς Κοστράξιον, που σύμφωνα με την Αστυνομία, πώλησε στο δημόσιο, περισσότερη άσφαλτο απ'όση τοποθέτησε σε συγκεκριμένο έργο, με αποτέλεσμα το δημόσιο να πληρώσει 11.600 λίρες περισσότερες απ'όσο έπρεπε.

Εξερχόμενος του δικαστηρίου, ο Αντρέας Κλατσιάς, έκανε και σήμερα λόγο για καρτέλ προσφορών που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση, τονίζοντας ότι, θα τα αποκαλύψει όλα στο δικαστήριο.

Για την ίδια υπόθεση, κρατούνται ο γιος και ο γαμπρός του Κλατσιά, καθώς και δύο Ανώτεροι Υπάλληλοι της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας.


Με αποκλεισμό δρόμων απειλούν οι κάτοικοι της περιοχής της αρχαίας Αμαθούντας, σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις της γης τους.

Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τις αρχαιότητες Αμαθούντας, συζήτησε το πρόβλημα με εκπρόσωπο του Προέδρου Κληρίδη.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Θωμά, δήλωσε μετά την συνάντηση, ότι οι κάτοικοι της περιοχής, είναι θύματα μίας τεράστιας αδικίας και ζήτησε από την Κυβέρνηση, όπως αλλάξουν τα κριτήρια απαλλοτρίωσης, καθώς και όπως αποζημιωθούν ανάλογα, οι επηρεαζόμενοι.

Ακολούθως οι κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ αντιπροσωπεία τους, συναντήθηκε με την Επιτροπή Εσωτερικών.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Σε μερικές νότιες και ανατολικές, παράλιες περιοχές, θα εμφανισθεί ομίχλη και χαμηλή συννεφιά.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία, θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 15 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της Κυπριακής σειράς, Η ΠΑΡΕΑ και στη συνέχεια, το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν, η Κυπριακή σειρά ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς, ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στη συνέχεια, μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 16 June 1999 - 15:27:11 UTC