Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-21

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Σε τρείς μήνες θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Εσ 300, που ως γνωστόν έχουν εγκατασταθεί στην Κρήτη.

Αυτό δήλωσαν, ύστερα από συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, οι υπουργοί αμύνης Κύπρου και Ελλάδας, Γιαννάκης Χρυσοστομής και Ακης Τζοχατζόπουλος.

Οι δύο υπουργοί ανέφεραν οτι στην στην συνάντηση συζητήθηκε η προώθηση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας Κύπρου.

Εξέφρασαν επίσης ικανοποίηση για το ανακοινωθεν των οκτώ για το Κυπριακό, το οποίο, όπως ανέφεραν, κινείται στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνων.


Χαίρετε κυρίες και κυριοι.

Με προκλητικές δηλώσεις αντέδρασε η Τουρκική πλευρά, στη χθεσινή δήλωση της Ομάδας των Οκτώ για το κυπριακό.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ, υποστήριξε οτι σήμερα ορισμένοι διεθνείς κύκλοι, έχουν ταραχθεί με την ηρεμία που επικρατεί στην Κύπρο, μετά από την εισβολή του 1974.

Από την πλευρά του, ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε οτι η στάση των Οκτώ, την οποία χαρακτήρισε ως έξωθεν επέμβαση στο κυπριακό, ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες εξοπλισμού της ελληνοκυπριακής πλευράς, καθιστώντας την περισσότερο αδιάλλακτη.


Η κυπριακή κυβέρνηση, δεν θα τοποθετηθεί επι του παρόντος, στη δήλωση της ομάδας των οκτώ, για το κυπριακό.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναμένετε η εκδοση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, με το οποίο θα καλούνται οι δύο πλευρές για συνομιλίες και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί η Λευκωσία.

Παράλληλα, ο Κώστας Σερέζης δήλωσε πως η κυπριακή κυβέρνηση είχε ζητήσει όπως, όλα τα θέματα που άπτονται του κυπριακού, να βρίσκονται στο τραπέζι.

Σημείωσε πάντως, ότι η τουρκική θέση για συνομοσπονδία είναι εκτός των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Λίγο αργότερα, ο αμερικανός πρέσβης, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε πως η αναφορά της ομάδας των οκτώ για το κυπριακό, υπογραμμίζει το ενδιαφέρον των οκτώ πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου, για να επαναρχίσει ο διάλογος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του βρετανού ύπατου αρμοστή, ο οποίος επίσης συνατήθηκε με τον πρόεδρο Κληρίδη.

Οπως σημείωσε ο Εντουαρτ Κλέϊ, η βάση λύσης του κυπριακού, παραμένει η διζωνική δικοινοτικής ομοσπονδίας.


Σε τρείς μήνες θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Εσ 300 που ως γνωστόν έχουν εγκατασταθεί στην Κρήτη.

Αυτό δήλωσαν, ύστερα από συνάντηση που είχαν το πρωί στην Αθήνα, οι υπουργοί αμύνης Κύπρου και Ελλάδας, Γιαννάκης Χρυσοστομής και Ακης Τζοχατζόπουλος.


Την παράταση της ισχύος του νόμου που αφορά την έκτακτη εισφορά για την άμυνα για ένα ακόμη χρόνο, ζήτησε σήμερα η κυβέρνηση από τη Βουλή, διαφοροποιώντας την αρχική της θέση, η οποία έκανε λόγο, για παράτατη της σχετικής νομοθεσίας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2002.

Μιλώντας ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, υποστήριξε πως εάν δοθεί ο κατάλληλος χρόνος, τότε η κυβέρνηση, θα μπορούσε να μελετήσει την σχετική απόφαση για παράταση της νομοθεσίας, μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2000.

Στο θέμα εξάλλου της κλιμακωτής αύξησης της εισφοράς για την άμυνα το οποίο συνεχίζει να απασχολεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ο Τάκης Κληρίδης υποστήριξε ότι μία τέτοια απόφαση θα δημιουργούσε προβλήματα.


Ο πρόεδρος Κληρίδης δεν προέβη τελικά σε διάβημα προς τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ της πρεσβείας από την μιά και του προεδρου της Βουλής, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ από την άλλη.

Με τον Κέννεθ Μπρίλ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το πρωί συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συζητήσει ξανά το θέμα με τον πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού


Στα ίχνη σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στη Λευκωσία και τη Λάρνακα, πιστεύει πως βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη δύο νεαρών τα ξημερώματα, ύστερα από δραματική καταδίωξη.
Παραλύει από τα μεσάνυκτα και για 24 ώρες, ο εθνικός μας αερομεταφορέας, εξαιτίας της απεργίας των πιλότων που είναι μέλη της ΠΑΣΥΠΙ.

Οι πιλότοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πλήρωση θέσεων κυβερνητών στην Γιουροσύπρια, υποστηρίζουν ότι αυτή έγινε προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος για την συνολική επίλυση του θέματος της ανέλιξης των πιλότων στο συγκρότημα των Κυπριακών αερογραμμών.

Από την πλευρά της, η εταιρία των Κυπριακών αερογραμμών χαρατηρίζει την απεργία των πιλότων ως την κορύφωση μιας σειράς αψυχολόγητων ενεργειών της Παγκύπριας εταιρίας πιλότων.

Εν τω μεταξύ το πρωί, ο Υπουργός Εργασίας Ανδρεας Μουσιούττας, δήλωσε πως το Υπουργείο του δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα, το οποίο χειρίζεται όπως είπε το Υπουργείο Συγκοινωνιών.


Ο ΟΥ-ΤΣΕ-ΚΑ σταματά να λειτουργεί ως στρατιωτική δύναμη, μετά την συμφωνία πού υπεγράφη τις πρώτες πρωινές ώρες, δήλωσε ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο, στρατηγός Μάικ Τζάκσον.

Η συμφωνία, πού υπεγράφη από τον στρατηγό Τζάκσον εκ μέρους του ΝΑΤΟ και τον πολιτικό ηγέτη των Αλβανών ανταρτών, Χακίμ Θάτσι, προβλέπει την άμεση απο-στρατιωτικοποίηση του ΟΥ-ΤΣΕ-ΚΑ και τον πλήρη αφοπλισμό του εντός τριών μηνών.

Επίσης, αναγκάζει τους αντάρτες να τηρήσουν την εκεχειρία και να υπακούουν στην εξουσία της ειρηνευτικής δύναμης σε θέματα ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, η Γιουγκοσλαβική κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα την πλήρη αποχώρηση των Σερβικών δυνάμεων από την επαρχία, ωστόσο το ΝΑΤΟ προειδοποίησε ότι θα αναλάβει δράση εναντίον όσων Σέρβων στρατιωτών πιθανόν να παραμείνουν στο Κοσσυφοπέδιο.

Σε μιά άλλη εξέλιξη, τον Ιούλιο τίθεται επί τάπητος στο Σαράγεβο, το Σχέδιο Ανοικοδόμησης των Βαλκανίων, στο πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνάντηση του Μπίλ Κλίντον, με το Γερμανό Καγκελλάριο Γκεχάρντ Σρέντερ, στην Κολωνία.


Πατέρας πέντε παιδιών, ο Ανδρέας Αντωνίου Κάριος, 51 ετών από την Αυγόρου, έχασε χθες την ζωή του, όταν κτυπήθηκε από αυτοκίνητο στον Δρόμο Αυγόρου- Ορμήδειας.

Στην Μακρόνησο βρέθηκε νεκρός σε πισίνα Ρώσος τουρίστας.


Το Λιμάνι της Λάρνακας κλείνει οριστικά και επ'αόριστον την ερχόμενη Παρασκευή, εάν μέχρι τότε δεν προκύψει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, στην διαφορά που υπάρχει μεταξύ της κυβέρνησης και των συντεχνιών, στον τρόπο καταβολής αποζημιώσεων, ύψους 800 χιλιάδων λιρών, στους 51 υπό παραίτηση εργαζόμενους στο λιμάνι.

Στην απόφαση αυτή, κατέληξε έκτακτη γενική συνέλευση των λιμενεργατών, που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λάρνακα, όπου οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τις συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.

Οι λιμενεργάτες, εξέφρασαν την απαρέσκεια τους για την θέση της κυβέρνησης, που εμμένει όπως, ποσό 600 χιλιάδων λιρών, καταβληθεί από τα δημόσια ταμεία και οι υπόλοιπες 200 χιλιάδες, καταβληθούν από τους λιμενεργάτες, οι οποίοι θα διατηρήσουν την εργασία τους στο λιμάνι.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Σε μερικές νότιες και ανατολικές παράλιες περιοχές θα εμφανισθεί ομίχλη και χαμηλή συννεφιά.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη γενικά, αλλά ταραγμένη στις δυτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 21 June 1999 - 15:27:11 UTC