Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-25

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ενοχους βρήκε το κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λεμεσό τους τρεις κατηγορούμενους για τον φόνο του Μάριου Παναγίδη που διεπράχθη στις 16 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό.

Λεπτομέρειες για την απόφαση του κακουργιοδικείου που ανακοινώθηκε πριν από λίγο θα μας δώσει ο ανταποκριτής μας στην Λεμεσό Πάμπος Μιτίδης.

Πάμπο καλό απόγευμα σε ακούμε...


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την τροπή που πρόκειται να πάρει η κρίση στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Απο την μιά, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πιλότοι, ενδέχεται να προχωρήσουν σε αναστολή των απεργιακών τους μέτρων, και απο την άλλη η ΠΑΣΥΠΙ, δέν αποκλείει συνέχιση των απεργιών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της ΠΑΣΥΠΙ, Γιώργου Χαραλάμπους, η Συντεχνία των Πιλότων, αποδέκτηκε υπο προϋποθέσεις, πρόταση για σύσταση διμερούς επιτροπής απο ανεξάρτητα άτομα, τα οποία θα ασχοληθούν με το γενικότερο πρόβλημα, των Κυπριακών Αερογραμμών.

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της ΠΑΣΥΠΙ και της διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών, συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα.

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε μακρά, άτυπη συνάντηση, μεταξύ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΠΙ, χωρίς ωστόσο να επιτεύχθει οποιαδήποτε πρόοδος.

Μιλώντας στον ΛΟΓΟ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών, Βάσος Πύργος, αποκάλυψε τις σκέψεις που γίνονται για αντιμετώπιση της κατάστασης, στην περίπτωση που η υφιστάμενη ανωμαλία στις Κυπριακές Αερογραμμές, συνεχιστεί. Η διεύθυνση της εταιρείας εφαρμόζει και σήμερα, δεύτερη μέρα της απεργίας, έκτακτο σχέδιο δράσης, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, οι επιβάτες που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρησουν σήμερα με πτήσεις των Κυπριακων Αερογραμμων, αναχωρησαν κανονικά με άλλες ναυλωμένες πτήσεις, χωρίς καθυστέρηση.


Το Κυπριακό συζήτησαν στο Λονδίνο ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν και ο Βρεττανός υπουργός εξωτερικών Ρόμπιν Κούκ.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, ο Κόφφι Ανάν επανέλαβε την θέση για απευθείας συνομιλίες άνευ όρων Κληρίδη Ντενκτάς και εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι ανυπέρβλητα τα εμπόδια που παρεμβάλλονται από την Τουρκική στάση.

Σε ερώτηση αν η αναφορά των οκτώ για ελαστικότητα σημαίνει διολίσθηση από το διζωνικό δικοινοτικό μοντέλλο, ο κύριος Ανάν απάντησε ότι εκείνο που ελέχθη πολύ σαφώς είναι ότι το κάθε τί πρέπει να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών.

Νομίζω, πρόσθεσε, ότι το μηνυμα είναι σαφές.

"Νά έρθουμε στις συνομιλίες με ανοικτό πνέυμα, να είμαστε τολμηροί και δημιουργικοί στην αναζήτηση λύσης, να μην είματε δέσμιοι της ιστορίας ή άλλων προηγουμένων διευθετήσεων".

Από την πλευρά του ο Βρεττανός υπουργός εξωτερικων απαντωντας σε ερώτηση άν οι Βρεττανοί ετοιμάζουν σύνταγμα για την Κύπρο είπε οτι η χώρα του είναι πρόθυμη να βοηθήσει τον λαό της Κύπρου, να διαμορφώσει το σύνταγμα που θα τον ενώνει.


Ως νερόβραστη χαρακτήρισε

την έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίσει θετική την Εκθεση, σημειώνοντας ότι υπάρχουν παρρεκλίσεις που προκαλούν λύπη και ανησυχία στο ΑΚΕΛ.

Εκανε επίσης λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης της βάσης των συνομιλιών, που έχουν κατοχυρωθεί από το 77 και χαρακτήρισε το γεγονός οπισθοδρόμηση.

Η κυβέρνηση είπε ο κύριος Χριστόφιας θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για να διασφαλίσει τα ψηφίσματα για ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΙΠ και για τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα.


Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις, ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, δεν θα ακολουθήσει αυτό που ζήτησε η Κυπριακή κυβέρνηση αναφορικά με την παρουσία και το ρόλο του, σε μελλοντικές συνομιλίες για το κυπριακό.

Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, δηλώνοντας επίσης ότι αναφορικά με το περιεχόμενο της έκθεσης του Κόφι Αναν, η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση.

Οσον αφορά την Τουρκική στάση, τόνισε ο εκπρόσωπος, αυτή θα κριθεί απο τα Ηνωμένα έθνη.


Ιδιαίτερα ικανοποιημένος παρουσιάστηκε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, όσον αφορά τα στοιχεία που βρίσκονται ήδη καταχωρημένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στους κύριους Λέοπολτ Μάουρερ και Γιώργο Βασιλείου, από λειτουργούς του Γραφείου Προγραμματισμού, επιτρέπει την επί καθημερινής βάσεως, παρακολούθηση, σε όλους τους τομείς, της πορείας μας, προς το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.


Κουτί με εργαλεία της υδατοπρομήθειας, που βρέθηκε στο δρόμο έξω απο την αμερικανική πρεσβεία, κινητοποίησε την αστυνομία και τις αρχές ασφαλείας της πρεσβείας.

Για την διερεύνηση του επεισοδίου μετέβηκαν επι τόπου εμπειρογνώμονες της αστυνομίας, όπου και επιβεβαίωσαν ότι στο εν λόγω κουτί, δεν υπήρχε τίποτε το ύποπτο, αλλά μόνο εργαλεία της υδατοπρομήθειας.

Ωστόσο η αστυνομία για λόγους ασφάλειας, απέκλεισε την περιοχή μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών της.


Με πέντε εκατομύρια δολλάρια επικήρυξαν οι Ηνωμενες Πολιτειες τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλομπονταν Μιλόσεβιτς.

Η Ουάσινγκτων ανακοινωσε ότι η χώρα δίνει την αμοιβη σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στη συλληψη, πιθανολογούμενων εγκληματιών πολέμου, στη Γιουγκοσλαβία.

Εν τω μεταξύ, η Σερβική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ιταλού Υπουργού Εξωτερικών Λαμπέρτο Ντίνι, την περασμένη Τετάρτη, κατά την επίσκεψη του στο Κοσσυφοπέδιο.


Οι σφοδρότερες Ισραηλινές επιδρομές την τελευταία τριετία, διενεργήθηκαν εναντίον του Λιβάνου χθες βράδυ και σήμερα το πρωι, στοιχίζοντας τη ζωή σε επτά αμάχους, ενω όπως δηλώνουν ισραηλινοί αξιωματούχοι, οι επιδρομές θα συνεχιστούν.

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν μεταξύ άλλων, τους ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς Τζαμχούρ και ΜΠ-σαλίμ, ανατολικά της Βηρυτού, γέφυρες νότια της Λιβανικής πρωτεύουσας, τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις στην πόλη Νταμούρ, καθώς και τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Βηρυτό με την Σιδώνα.

Από το κτύπημα εναντίον του σταθμού, βυθίστηκε στο σκοτάδι σχεδόν ολόκληρη η Βηρυτός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού, η επίθεση αποτελεί αντίποινο για την χθεσινή δολοφονική επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες Κατιούσα στο βόρειο Ισραήλ, κατά την οποία δύο Ισραηλινοί πολίτες έχασαν την ζωή τους και άλλοι 13 τραυματίστηκαν.

Αντιδρώντας, οι Ηνωμένες πολιτείες κάλεσαν το Ισραήλ και τον Λίβανο να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να πάρουν άμεσα μέτρα για να ηρεμήσει η κατάσταση.


Πάνδημα μνημόσυνα των πεσόντων και άλλες εκδηλώσεις για τις επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής, θα τελεσθούν και φέτος, από την Εκκλησία της Κύπρου.

Από το Γραφείο της Ιεράς Συνόδου έχει ανακοινωθεί ότι θα τελεσθούν πάνδημα μνημόσυνα, την Κυριακή 11 Ιουλίου για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του επάρατου πραξικοπήματος και την Κυριακή 18 Ιουλίου, για τους πεσόντες κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Την Τρίτη, 20 Ιουλίου, αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής, θα αναρτηθούν από το πρωί μεσίστιες οι σημαίες και στις 12 το μεσημέρι θα ηχήσουν πένθιμα για 15 λεπτά οι καμπάνες όλων των ιερών ναών της νήσου.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος, όρισε όπως την Κυριακή πρώτη Αυγούστου, τελεσθούν σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου πάνδημα μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου του τρίτου.


Συνεχίζεται και αυτο το Σαββατοκυρίακο η αντικατοχική διαφωτιστική εκστρατεία που διοργανώνει το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Αύριο Σάββατο, μαζί με στελέχη και μέλη του ΠΑΚ, συγγενείς αγνοουμένων και μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας και Ελεύθερης Μόρφου, θα βρίσκεται και η Χριστιανική Κίνηση Γυναικών Παναγία Ελεούσα Τριμήκληνης, που θα συνοδεύεται από τον Ιερέα της Κοινότητας.

Στις δέκα το πρωί θα τελεστεί δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων μας και για την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας.

Αύριο Σάββατο στο Οδόφραγμα θα βρίσκεται επίσης και η Επαρχιακή Επιτροπή της ΓΟΔΗΚ Λάρνακας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Σε μερικές παράλιες περιοχές ενδέχεται να σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πεσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς, Η ΠΑΡΕΑ, και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι, Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν, η κυπριακή σειρά Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ, και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς, ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια, μην χάσετε την ελληνική κωμική σειρά, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 26 June 1999 - 15:27:11 UTC