Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-27

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι, χαίρεται.

Βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, αποτελεί το Κυπριακό, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή του στην Αθηναϊκή εφημερίδα "Το Βήμα", ο κύριος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι, η προϋπόθεση αυτή, δεν δεσμεύει την Ελλάδα να καταβάλει προσπάθειες και να προχωρήσει σε βήματα ομαλοποίησης των σχέσεων της με την Τουρκία.

Απαντώντας σε ερώτηση, κατά πόσον η Ελληνική εξωτερική πολιτική, έχει Κυπροποιηθεί και προκειμένου να επιλυθούν οι Ελληνοτουρκικές διαφορές, πρέπει πρώτα να λυθεί το Κυπριακό, ο Γιώργος Παπανδρέου διευκρίνησε ότι η Ελλάδα δεν συνδέει το Κυπριακό, ως πακέτο, με τα διμερή προβλήματα.

Απλώς πρόσθεσε, πιστεύουμε ότι το αγκάθι Κύπρος, πάντα θα υπάρχει και πάντα θα δημιουργεί πρόβλημα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αυτό όμως, κατέληξε, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα αναξάρτητα από το Κυπριακό.


Η διεθνής κατάσταση με την επιβολή της θέλησης των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, είναι τέτοια που οδηγεί σε μεγάλο προβληματισμό για τις δυνατότητες να αρθούν τα αδιέξοδα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Παράλληλα ο Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε πως οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό και απογοήτευση.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών κληθείς να σχολιάσει τις προσθήκες, στα τελικά προσχέδια των περί Κύπρου ψηφισμάτων, σημείωσε ότι πρόκειται για κινήσεις προς την ορθή κατεύθυνση.


Περίπου δύο χιλιάδες άτομα θα σχηματίσουν στις είκοσι Ιουλίου, επέτειο της Τουρκικής εισβολής, ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, με στόχο την ευαισθητοποίησητης της διεθνούς κοινότητας για το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου.

Την εκδήλωση οργανώνουν το Συμβουλίου Αποδήμων Ελληνισμού και το Εληνοαμερικανικό ινστιτούτο.

Σ αυτήν θα πάρουν μέρος γυναικείες οργανώσεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Εκκκλησιαστικές ομάδες και απλοί πολίτες.


Πέθανε το μεσημέρι στην Αθήνα σε ηλικία 80 ετών, ο πρώην δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν στην Εντατική Μονάδα του Λαϊκού Νοσοκομείου, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ο εκλιπών, την 21η Απριλίου 1967, με τον βαθμό του συνταγματάρχη και μαζί με άλλους αξιωματικούς, ανέτρεψε βίαια με στρατιωτικό πραξικόπημα την κυβέρνηση του Παναγιώτη Καναελλόπουλου και επέβαλαν για επτά χρόνια την στρατιωτική χούντα.

Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο για το έγκλημα της στάσης και σε ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.

Με απόφαση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή η θανατική ποινή δεν εκτελέστηκε, ενώ εξέτειε την την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από τους πρωτεργάτες της υπόσκαψης της Κύπρου ο Παπαδόπουλος με δική του απόφαση απέσυρε την Ελληνική μεραρχία από την Κύπρο με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί η άμυνα του νησιου.

Λόγω του προβλήματος υγείας μεταφέρθηκε, από τον Αύγουστο του 1996 και νοσηλευόταν υπό φρούρηση στο Λαϊκό Νοσοκομείο.


Πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, το πρώτο Καταστατικό Συνέδριο του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος, ΑΔΗΚ.

Στο καταστατικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε τρείς μήνες μετά το ιδρυτικό συνέδριο, κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ, Ντίνος Μιχαηλίδης.

Στην ομιλία του, ο κύριος Μιχαηλίδης, ανέφερε πως η νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό δεν προειωνίζει ο,τιδήποτε καινούργιο, ούτε ο,τιδήποτε που να υπόσχεται επιτυχή έκβαση.

Ούτε η Τουρκία, πρόσθεσε ο κύριος Μιχαηλίδης, άλλαξε την στάση της αλλά ούτε και οι ισχυροί της γής, έδειξαν διάθεση να στρέψουν τις πιέσεις τους προς την Τουρκική πλευρά.


Στην παρουσία της θρησκευτικής και της πολιτικής ηγεσίας και πλήθους κόσμου τελέσθηκαν από το Δήμαρχο Αθηναίων τα εγκαίνια το Βυζαντινού Μουσείου Πεδουλά, που ίδρυσε ο Ανδρέας Ελληνας.

Η κοινότητα Πεδουλά και σε συνεργασία με την Εκκλησία άρχισε τις σημερινές της εκδηλώσεις, με αρχιερατική λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πεδουλά, στο οποίο συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Κιτίου Χρυσόστομος και Μόρφου Νεόφυτος.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος τέλεσε τα αποκαλυπτήρια μνημείου ηρώων, στο προαύλιο της εκκλησίας.

Στη συνέχεια και έπειτα από αγιασμό, ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβρααμόπουλος τέλεσε τα εγαίνια του μουσείου.

Ολα τα ιερά αντικείμενα που παρουσιάζονται στο Βυζαντινό Μουσείου Πεδουλά, προέρχονται από την περιοχή και περιλαμβάνουν ιερά σκεύη και εικόνες οι οποίες δίδουν την εξέλιξη της εκκλησιαστικής τέχνης από τον δέκατο-τρίτο αιώνα μέχρι σήμερα.


Συνεχίστηκε σήμερα στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας η αντικατοχική διαφωτιστική εκστρατεία που διοργανώνει το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα.

Μαζί με στελέχη του ΠΑΚ και τους συγγενείς των αγνοουμένων, ήταν σήμερα και τα μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας και Ελεύθερο Μόρφου.

Από το Οδόφραγμα, πέρασε και συνομίλησε για λίγο με τους αγωνιστές του Οδοφράγματος, ο Γενικός Γραμματεας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, καθώς επίσης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των ΕΔΗ Μιχάλης Παπαπέτρου.

Η διαφωτιστική εκστρατεία στο Οδόφραγμα, η οποία συνεχίζεται για τρία σχεδόν χρόνια, απέτρεψε πολλούς ξένους επισκέπτες από το να επισκεφθούν τα κατεχόμενα.


Τρόμο προκάλεσε στους οδηγούς της Εθνικής οδού στην Ελλάδα, η θέα μιας φλεγόμενης νταλίκας φορτωμένης με δέκα καινούργια αυτοκίνητα.

Ο οδηγός της νταλίκας ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία απο το κινητό του για το πρόβλημα και αυτοί τον συμβούλεψαν όπως συνεχίσει την διαδρομή του μέχρι να φτάσει σε ξέφωτο.

Ο οδηγός τελικα σταμάτησε αφού κάλυψε πανικόβλητος 15 ολόκληρα χιλιόμετρα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά παντού αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους, δύο ως τριών Μποφόρ.

Η θάλασσα, θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα παράλια και στους 12, στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά την περιπετειώδη σειρά "Εαρ Αμέρικα" και στη συνέχεια, την ξένη περιπετειώδη σειρά "Πενσακόλα".

Ακολουθεί, η κοινωνική ταινία "Ενα άλογο για την Ντάνι", με τους Ρόμπερτ Γιούριχ και Ρον Μπράϊς.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 27 June 1999 - 15:27:13 UTC