Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-04

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Επιβεβλημένη θεωρεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού, την λήψη από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση αποφάσεων για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Παράλληλα, ο κύριος Κυπριανού σε δηλώσεις του, στους Καπέδες όπου τέλεσε τα αποκαλυπτήρια μνημείου των ηρώων της αντίστασης Χαράλαμπου Χριστοφή, Αναστάση Χριστοφή, Παντελάκη Χαραλάμπους και Χριστάκη Κόμπου, εξέφρασε φόβους ότι πιθανόν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί να μην είναι αναστρέψιμη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη σε νέες καταγγελίες ότι μεθοδεύεται λύση συνομοσπονδίας, τονίζοντας ότι θεωρεί επιβεβλημένη την λήψη από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση, στις επόμενες μάλιστα λίγες μέρες, αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.

Ταυτόχρονα, διατύπωσε έντονες επικρίσεις τόσο για τις δηλώσεις του Γερμανού αντιπροσώπου για το Κυπριακό Ντέτλεφ Φον Ράντσαου, όσο και για τους χειρισμούς της Ανν Χέρκους, ενώ ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε κατά του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν.


Ιδιαίτερη ανυσηχία προκαλούν στην Αστυνομία το φαινόμενο πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων σε καμπαρέ, αλλά και οι καταγγελίες από ανθρώπους της νύχτας ότι κάποιοι τους πλησιάζουν και να τους ζητούν να τους πουλήσουν προστασία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης σχολιάζοντας το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού σε νυκτερινό κέντρο, παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα, που σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός, θέλοντας να τονίσει την ιδιαιτερότητα του προβλήματος, παρατήρησε χαριτολογώντας ότι μιλούμε πάντα για καμπαρέ και όχι για μοναστήρια.


Η Κύπρος δεν χρειάζεται ναρκομανείς αλλά ήρωες, τόνισε ο μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, χαιρετίζοντας εκδήλωση στη Λάρνακα με σύνθημα "Αθλούμαι ενάντια στα ναρκωτικά".
ΤελέσΘηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Φανερωμένης στη Λευκωσία, το εθνικό μνημόσυνο του Εθνομάρτυρα Κυπριανού και των άλλων των Αρχιερέων, Ιερέων και Λαικών που εκτελέσθηκαν ή σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους στις εννέα Ιουλίου 1821.

Του μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος, ενώ επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Κόσιης.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ελλάδας, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, ο δήμαρχος Λευκωσίας, ο πρόεδρος και μέλη του ΠΑΚ, συγγενείς αγνοουμένων και πλήθος κόσμου.

Μετά το μνημόσυνο, τελέσθηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εθνομαρτύρων.

Μνημόσυνο του Εθνομάρτυρα Κυπριανού και των άλλων Κληρικών και Προκρίτων, τελέστηκε και στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης Στροβόλου.

Του μνημοσύνου προέστη ο Χωρεπίσκοπος Τριμυθούντος Βασίλειος.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Εθνομάρτυρα Κυπριανού.


Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Σε δηλώσεις του στη Χίο, όπου παρακολούθησε θεαματική άσκηση, ο κύριος Τσοχατζόπουλος είπε, ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγο να αποφεύγει το διάλογο με τους γείτονες της, αρκεί να είναι αδιαπραγμάτευτες οι διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διαπίστωσε τη δυνατότητα κινητοποίησης των κρατικών υπηρεσιών και των τοπικών αρχών, με σκοπό την ασφάλεια, την προστασία και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, στο πλαίσιο της παλλαϊκής άμυνας.


Η αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα σχέτικά με υπόθεση ρίψης πυροβολισμού με κυνηγετικό όπλο εναντίον διαμερίσματος, στη Λεμεσό, στις 3 και 15 την αυγή.

Ο πυροβολισμός ρίφθηκε εναντίον του διαμερίσματος του Τάκη Ευσταθίου, 52 ετών, άνεργου, στην τουρκοκυπριακή συνοικία, την ώρα που η οικογένεια του κοιμόταν.

Σχετικά με την υπόθεση έχουν συλληφθεί οι Χριστόδουλος Ιακώβου, 32 ετών, και Βασίλης Βασιλείου, 27 ετών, γείτονες του Ευσταθίου με τους οποίους είχε λογομαχήσει νωρίτερα για το χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας.

Από τον πυροβολισμό προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα της κουζίνας του διαμερίσματος, που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο.

Η Αστυνομία διεξάγει ανακρίσεις για να εξακριβώσει ποιός έριξε τον πυροβολισμό.


Τον ακούραστο αγώνα τους για διαφώτιση των ξένων τουριστών στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας συνέχισαν τα Μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κίνηματος, οι μανάδες των αγνοουμένων και άλλα οργανωμένα σύνολα.

Την εκστρατεία στο οδόφραγμα ενίσχυσαν με την παρουσία τους τα μέλη του Ομίλου Νέων Πάφου, τα οποία συνόδευαν αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Ευρωπαικών Μελετών από την Γερμανία.

Κοντά στους φρουρούς του οδοφράγματος βρέθηκε και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, Νίκος Θεοδωρίδης, δείχνοντας ότι ο αγώνας για ελευθερία και δικαιοσύνη είναι κοινός.

Εν τω μεταξύ, μέλη του ΠΑΚ επανήλθαν και σήμερα στις καταγγελίες που έκαμε ο προέδρος του κινήματος, Αρης Χατζηπαναγιώτου, ότι Ελληνοκύπριοι τουριστικοί πράκτορες στέλλουν συνειδητά τουρίστες στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με προδοσία.

Τους κάλεσαν δέ, να σταματήσουν να μαχαιρώνουν πισώπλατα την εθνική μας υπόθεση, διαφορετικά θα παραδοθούν ονομαστικά στην κρίση του λαού.


Η μικρή κωμόπολη Ντραμ-κρή είναι σήμερα το μάτι του κυκλώνα γιά το Βορειο- Ιρλανδικό.

Δεκαπέντε χιλιάδες Προτεστάντες του Τάγματος της Οράγγης, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, αποφασισμένοι να παρελάσουν μέσα από Καθολικές συνοικίες της κωμόπολης, παρά την απαγόρευση της καθιερωμένης παραδοσιακής εκδήλωσης.

Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φοβούμενη αιματηρά επεισόδια ανάμεσα στις δύο κοινότητες.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση σε μερικές παράλιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 19 στα δυτικά παράλια και στις 17 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την περιπετειώδη σειρά "Εαρ Αμέρικα", την ξένη περιπετειώδη σειρά "Πενσακόλα" και την ελληνική ταινία "Φοβάται ο Γιάννης το θεριό" με τους Γιάννη Βογιατζή και Σωτήρη Μουστάκα.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 4 July 1999 - 15:27:10 UTC