Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Οι στάχτες του Τζών Κένεντι Τζούνιορ, της συζύγου του Κάρολυν και της κουνιάδας του, σκορπίστηκαν στον ωκεανό πού αποτέλεσε και τον υγρό τους τάφο.

Νωρίς το απόγευμα γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της ιστορίας των τριών αδικοχαμένων νέων.


Εντονες είναι οι φήμες ότι η Συμβουλευτική Οικονομική Επιτροπή που συνέρχεται αύριο, θα συζητήσει θέμα αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών, όπως η βενζίνη σούπερ αυξηθεί κατά 7 σεντ και η αμόλυβδη κατά 5 σεντ το λίτρο.

Παράλληλα, στην εισήγηση σημειώνεται ότι το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για την αυτοκίνηση δεν επιβαρύνεται με φόρο κατανάλωσης, ενώ ο ελάχιστος κοινοτικός συντελεστής είναι 14 σεντ το λίτρο.

Το γεγονός ότι η τιμή των καυσίμων θα συζητηθεί αύριο, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ αντίθετα ο Υπουργός Εμπρορίου Νίκος Ρολάνδης, εξέφρασε άγνοια για τις πληροφορίες.


Το ένα τέταρτο της ποσότητας των ερυθροποιητίνων για την οποία υπήρχε διατακτικό του φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, δεν χορηγήθηκε στους ασθενείς.

Αυτό είναι το πόρισμα της έρευνας που διενήργησε το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με την Αστυνομία και δημοσιοποίησε σε διάσκεψη τύπου ο αρμόδιος Υπουργός.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη ανεξάρτητη έρευνα της αστυνομίας καθώς και ενδοϋπηρεσιακή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι έτοιμα αρχές του Αυγούστου.

Οπως απεκάλυψε ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής, η αστυνομική έρευνα άρχισε από τις αρχές Μαϊου, έπειτα από καταγγελίες ότι ενέσεις ερυθροποιητίνης κυκλοφορούν στον ιππόδρομο και χρησιμοποιήθηκαν από αθλητές σε τιμές μαύρης αγοράς.

Η έρευνα, που αφορά το έλλειμμα, διενεργήθη στο τμήμα αιμοκάθαρσης και στο νεφρολογικό, και κάλυψε το διάστημα από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, εξετάζοντας από τη μιά τα διατακτικά του φαρμακείου και από την άλλη τους φακέλλους των ασθενών.

Ο κύριος Σολωμής διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο του είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει την έρευνα και να αποδώσει ευθύνες όπου υπάρχουν.


Η Ιερά Σύνοδος η οποία συνήλθε το πρωί, σε μακρά της συνεδρία, συζήτησε μεταξύ άλλων, και το θέμα της ενοικίασης του τηλεοπτικού σταθμού Ο ΛΟΓΟΣ.

Οπως δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίας ο γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαφώτης, για την ενοικίαση του ΛΟΓΟΥ εξέφρασαν επιφυλάξεις δύο μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Εν τω μεταξύ, το ΛόγοςΝετ ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την ενοικίαση του Λόγου και ότι θα συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του.


Τραγικό θάνατο, βρήκε το πρωί σε τροχαίο δυστύχημα η εβδομηντά-πεντάχρονη Αντριανή Τζιβάρη, από την Τερσεφάνου, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο κέντρο της Λάρνακας.
Η Κυπριακή κυβέρνηση δεν αποκλείει την εκ του σύννεγυς διαδικασία, ενόψει των καθορισμένων για το Φθινόπωρο συνομιλιών.

Η τελική απόφαση ωστόσο, θα ληφθεί σε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κώστα Σερέζη, παρά το γεγονος ότι η Λευκωσία δέν ευνοεί τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες ως προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού, εντούτοις δέν αποκλείει την διαδικασία αυτή πλήρως.

Ο κύριος Σερέζης, είπε ότι αν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, προτείνει εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στην διάρκεια συνάντησης που αναμένεται να έχει με τον πρόεδρο Κληρίδη τον Σεμπέμβριο στην Νέα Υορκη, τότε ο πρόεδρος, θα θέσει το θέμα στο Εθνικό Συμβούλιο, για την λήψη σχετικής απόφασης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, αποφάσισε ομόφωνα να επιτρέψει τόσο στην Τράπεζα Κύπρου, όσο και στις άλλες κυπριακές εταιρείες όπως ποσοστό μέχρι 50% του κεφαλαίου τους, κατέχεται από μη κατοίκους Κύπρου, ελεύθερο από συναλλαγματικούς περιορισμούς.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σημαντικό σταθμό για το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου καθότι ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή της μετοχής της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.


Πρόεδρος Κληρίδης και Δημήτρης Χριστόφιας αντάλαξαν το πρωί απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις προοπτικές που αφορούν την επικείμενη πρωτοβουλία.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση ο κύριος Χριστόφιας είπε ότι από την ενημέρωση που είχε απο τον Πρόεδρο της δημοκρατίας συνάγεται ότι Αμερικανοί, Βρετανοί και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών διαβεβαιώνουν ότι ή επικείμενη πρωτοβουλία θα είναι σοβαρή, αλλά αν θα ανταποκριθούν η Τουρκία και ο Ντενκτας δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει.

Ο κύριος Χριστόφιας αναχωρεί στις 31 Ιουλίου, για το Λονδίνο, όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού.


Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, να καλέσει Εθνικό Συμβούλιο, με θέμα την οικονομία της Κύπρου.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης ανέφερε ότι, αυτή είναι μια σοβαρή πρόταση, προσθέτοντας ότι ήρθε η στιγμή να έχουμε συνάντηση υψηλού επιπέδου, με τους αρχηγούς των κομμάτων.


Τα κατοχικά στρατεύματα συνέλαβαν και κρατούν παράνομα τον Ρογήρο Γεωργίου, από το Καλό Χωριο Λεμεσού, 37 ετών, με καναδική υπηκοότητα, ο οποίος προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητο του, στις κατεχόμενες περιοχές απο την περιοχή Λουρουτζίνας.

Ο Γεωργίου θα προσαχθεί ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου, με την κατηγορία ότι εισήλθε χωρίς αδεια, στο ψευδοκράτος.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αίθριος αλλά παροδικά σε μερικές παράλιες περιοχές θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ για να καταστούν στην συνέχεια γενικά βορειοδυτικοί μέχρι βόρειοι και πάλι ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα νότια παράλια, στους 21 στα δυτικά παράλια και στους 18 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, το τηλεπαιγνίδι ΤΟ ΡΙΣΚΟ και στην συνέχεια την περιπετειώδη αστυνομική σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθούν, το ελληνικό τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, το τηλεμαγκαζίνο Ε, ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ με τη Ρούλα Κορομηλά και η ελληνική κωμική σειρά ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 22 July 1999 - 15:27:31 UTC