Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-05

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι

Μηχανική βλάβη υπέστει το σκάφος του προέδρου της δημοκρατίας στην Ρόδο.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο του νησιού, το σκάφος ΚΑΙΤΗ 2 του προέδρου Κληρίδη υπέστη μηχανική βλάβη και θα χρειαστεί μια περίπου βδομάδα για να επισκευαστεί.

Ο πρόεδρος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ρόδο και απολαμβάνει τις διακοπές του, ενώ το σκάφος του επισκευάζεται στο Καρνάγιο του λιμανιού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν διέτρεξε κανένας οποιοδήποτε κίνδυνο από την βλάβη στο σκάφος του προέδρου.

Πάντως οι Κυπριακές αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής επίσημη πληροφόρηση για το συμβάν.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το ερχόμενο Σάββατο αεροπορικώς.


Τον αντικαταστάτη του Τόμας Μίλλερ στην θέση του ειδικού συντονιστή για το Κυπριακό ανακοίνωσε το Αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών.

Πρόκειται για τον Τόμας Γουέστον, αξιωματούχο του Αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών με υπηρεσία 30 χρόνων.

Η ανακοίνωση του ονόματος του συνοδεύτηκε από διαβεβαιώσεις της Ουάσιγκτων ότι θα επιδιώξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών αναφέρει ότι η επίλυση του Κυπριακού παραμένει μια από τις προτεραίοτητες της κυβέρνησης Κλίντον.


Στενότερες καθίστανται οι σχέσεις Ελλάδος και Ισραήλ και η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλαδας, Γιάννου Κρανιδιώτη στην Ιερουσαλήμ συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ-ΔΗΛΩΣΗ"


Με την έκκληση του ηγέτη του Αμπτουλάχ Οτσαλάν, για τερματισμό του ένοπλου αγώνα, συμμμορφώνεται τελικά το Πε Κα Κα.

Με ανακοίνωση του, που εστάλει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα καθιστά σαφές οτι υποστηρίζει πλήρως την θέση Οτσαλάν.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει όλες τις λεπτομέρειες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Μετά την έκταση που έχει πάρει η συνεχιζόμενη κράτηση του Ρογήρου Γεωργίου από τους Τούρκους και την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών τον κρατούμενο επισκέφθηκε στην φυλακή που κρατείται ιατρός των Ηνωμένων Εθθνών.

Και αυτή την φορά η εκπρόσωπος της δύναμης στην Κύπρο επανέλαβε ότι η υγεία του Ελληνοκύπριου είναι ικανοποιητική και δεν φέρει σημάδια κακοποίησης.

Η κ. Ράσελ έκανε γνωστό ότι η Δυναμη είχε προσφερθεί να στείλει δικό της γιατρό πολύ πρίν τις χθεσινές δηλώσεις του Ιωάννη Κασουλίδη.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ κατέληξε θα διαβιβάσει τις πληροφορίες που έχει στο Υπουργείο Εξωτερικών ενώ για την ώρα δεν έχει υποβληθεί αίτημα για εξέταση του Γεωργίου από τον προσωπικό του γιατρό.


Επιμένουν οι κάτοικοι του Ζακακιού στην άρνηση τους να δεχθούν την δημιουργία στην περιοχή του εργοστασίου αφαλάτωσης.

Ο υπουργός γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους, ξενάγησε τις αρχές του Ζακακίου στη μονάδα αφαλάτωσης της Δεκέλειας.

Ο Βαγγέλης Ευαγγελίδης έχει όλες τις πληροφορίες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε άγνωστους ατραπούς εισέρχεται το θέμα της αναθεώρησης του συστήματος υπολογισμού της ΑΤΑ και οι συντεχνίες συστείνουν μέτωπο αντίδρασης.

Σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών, όλων των εμπλεκομένων, τελικά περιέπλεξε αντί να ξεδιαλύνει την υπόθεση.

Ο Απόστολος Τομαράς έχει τις λεπτομέρειες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Την πεποίθηση ότι οι εκκρεμότητες που αφορούν το νέο στάδιο ΓΣΠ στην Λευκωσία, θα έχουν επιλυθεί μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, οπότε θα τελεσθούν και τα εγκαίνια του σταδίου, εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο κύριος Χριστοδούλου μιλούσε μετά το πέρας υπηρεσιακής σύσκεψης, η οποία ασχολήθηκε τους δρόμους προσπέλασης στην περιοχή και τα οδικά έργα που θα πρέπει να γίνουν, καθώς επίσης και θέματα όπως την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφωνικών γραμμών.

Από την πλευρα του ο Δήμαρχος Στροβόλου Σάββας Ηλιοφώτου είπε ότι θα κατασκευαστούν κατ 'αρχή προσωρινοί δρόμοι οι οποίοι θα συνδέονται με τους χώρους στάθμευσης του ΓΣΠ, μέχρις ότου οκληρωθούν οι μόνιμες συνδέσεις σε ένα περίπου χρόνο.


Προαγωγές στη θέση Βοηθού Αρχηγού, ανακοίνωσε το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Νίκος Κόσης, προήγαγε τον Ανώτερο Αστυνόμο, Ανδρέα Θεοφάνους, σε βοηθό Αρχηγό, απο την 1 Αυγούστου.

Στην ίδια θεση προάγονται απο σήμερα

και οι Ανώτεροι Αστυνόμοι, Γιαννάκης Φιλίππου και Ναθαναήλ Παπαγεωργίου.


Με απώλειες της τάξεως του 0.23% έκλεισε σήμερα το κυπριακό χρηματιστήριο και με τον Γενικό Δείκτη να καταλήγει στις 282.25 μονάδες.

Ο δε όγκος των συναλλαγών πλησίασε για άλλη μια φορά τα 30 εκατομμύρια λίρες.

Την μερίδα του λέοντος συγκέντρωσαν οι τραπεζικοί οργανισμοί με ποσοστό 35.63% καθώς και ο τομέας άλλων εταιρειών με 27.1%.

Στην δεύτερη μέρα διαπραγμάτευσης της η μετοχή της Louis Cruise Lines συγκέντρωσε το 18.1% του ημερήσιου όγκου συναλλαγών, καταλήγοντας ωστόσο με πτώση στις 2 λίρες και 12 σεντ.


Η τελευταία ολική έκλειψη του αιώνα θα είναι ορατή και στην Κύπρο στις 11 του μήνα, ενώ όλοι οι ενδιαφερόμενοι προετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός.

Η έκλειψη στην χώρα μας ξεκινήσει στη μία και οκτώ λεπτά ενώ στις 2 και 35 θα έχουμε την πιο μεγάλυ μερική έκλειψη, οπότε και ο δίσκος της σελήνης θα καλυψει το μεγαλύτερο μέρος του ήλιου.

Κατά την ώρα της έκλειψης τα ζώα θορυβούνται και τα πουλιά οδεύουν στις φωλιές τους νομιζόμενα ότι έχει νυκτώσει ενώ η θερμοκρασία σημειωνει πτώση.

Η έκλειψη ηλίου αν και θεωρείται ένα από τα ομορφότερα φυσικά φαινόμενα, εντούτοις είναι πολύ επικίνδυνη για τα μάτια και μπορεί να οδηγησει σε μερική ή ολική τύφλωση.

Γι' αυτό και απαγορεύεται να παρατηρούμε τον ήλιο δια γυμνού οφθαλμού η με γυαλιά ηλίου.


Από χθες βράδυ ο διάδοχος του βρεττανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος μαζί με τα παιδιά του και τη φίλη του Καμίλα, κάνουν διακοπές στα νησιά του Αιγαίου.

Οι βρεττανοί γαλαζοαίματοι ταξιδεύουν με αεροπλάνα και πλοία του έλληνα κρίσου, Λάτσι.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 περίπου βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 19 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, το τηλεπαιγνίδι "Το ρίσκο" και στη συνέχεια την περιπετειώδη αστυνομική σειρά "Υπαστυνόμος Ρέξ".

Θα ακολουθήσουν το ελληνικό τηλεπαιγνίδι "Η αγορά του αιώνα" με την Μαίρη Μηλιαρέση, το τηλεμαγκαζίνο "Ε ναί, λοιπόν" με την Ρούλα Κορομηλά και η Ελληνική κωμική σειρά "Το Ρετιρέ".

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 5 August 1999 - 16:27:28 UTC