Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-17

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Φονικός σεισμός κτύπησε τα ξημερώματα την βορειοδυτική Τουρκία, σκορπώντας το θάνατο σε εξακόσια άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από χίλια.

Ο σεισμός μεγέθους έξι κόμμα επτά βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, είχε επίκεντρο την Νικομίδια, πόλη κοντά στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό κέντρο, στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε, ότι ο σεισμός που ισοπέδωσε την αυγή περιοχές της Τουρκίας, ήταν μεγέθους επτά κόμμα οκτώ βαθμών στη κλίμακα Ρίχτερ.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ο καταστροφικός σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Τουρκία δεν επηρεάζει την Κύπρο και το κοινό εδώ, δεν πρέπει να ανησυχεί.

Μιλώντας στον Λόγο, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Σωτήρης Αφροδίσης, υπογράμμισε οτι οι μετασεισμικές δονήσεις που γίνονται στην Κύπρο, δεν συνδέονται κατα οποιονδήποτε τρόπο με τους σεισμούς που συμβαίνουν στην Τουρκία.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Σε επιβεβαίωση των πληροφοριών που τον θέλουν να αποχωρεί από την ενεργό πολιτική δράση προχώρησε ο Πρόεδρος της Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης, Αλέξης Γαλανός.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑ συναντήθηκε το πρωί για μισή ώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, αποχώρησε από το Προεδρικό, αποφεύγοντας επιμελώς να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, λέγοντας μόνο ότι ισχύουν τα όσα έχουν ακουστεί.

Αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Γαλανός δίνει δημοσιογραφική διάσκεψη στη οικία του και εξηγεί τους λόγους που φέρεται να τον οδήγησαν εκτός πολιτικής σκηνής.

Την λύπη του για την πρόθεση του κυρίου Γαλανού να εγκαταλείψει τον πολιτικό βίο του τόπου, εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδη,ς αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίας του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Το κοινοτικό συμβούλιο Γιαλούσας, σε χθεσινοβραδυνή του σύσκεψη αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εναντίον της Τουρκίας, ως υπεύθυνης για την τύχη των δώδεκα αγνοουμένων Γιαλουσιτών.

Αυτό αποκάλυψε στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή "Ο ΛΟΓΟΣ στα Γεγονότα", ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κυριάκος Ζάκος, ο οποίος μιλούσε με αφορμή τη συμπλήρωση εικοσιπέντε χρόνων από την κατάληψη της Γιαλούσας από τους Τούρκους.

Ο κύριος Ζάκος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι Γιαλουσίτες αγνοούμενοι συνελήφθησαν τη στιγμή που βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε στα καφενεία και όχι στα πεδία των μαχών, όπως συνέβη με τους περισσότερους αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας.


Συνεχίζονται οι έρευνες για τις δραστηριότητες του Πρέσβη της Κύπρου στην Αίγυπτο, Χαράλαμπου Καψού.

Οπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, είναι πως εκτός από την Κυπριακή βραδιά, στη πρεσβεία στο Καϊρο, διοργανώθηκαν Κυπριακές βραδυές και σε δύο εστιατόρια, συγκεκριμένα δύο βραδιές στο καθένα.

Ο κύριος Πιρίσιης απέφυγε να επεισέλθει σε λεπτομέρειες, καθώς η έρευνα του συνεχίζεται, ενώ όταν ολοκληρωθεί, θα θέσει όπως είπε, τα στοιχεία ενώπιον του κυρίου Καψού και εάν κριθεί αναγκαίο, θα έχει και συνάντηση μαζί του.


Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έκλεισε σήμερα η Κυπριακή χρηματαγορά, με τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών να ξεπερνά τα τριαντα-τρία και μισό εκατομμύρια λίρες.

Για όλες τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο, μας ενημερώνει ο Ζήνωνας Αχιλλίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Νομότυπη ενέργεια και επομένως ηθική χαρακτήρισε την επένδυση του Δημοκρατικού Συναγερμού στο Χρηματιστήριο ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης.

Υστερα απο δίωρη σύσκεψη του πολιτικού γραφείου το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της επενδυτικής δραστηριότητας του ΔΗΣΥ στο ΧΑΚ, ο κύριος Αναστασιάδης χαρακτήρισε όψιμη την προσπάθεια άλλων κομμάτων να διδάξουν ηθική, όταν τα κόμματα αυτά ως γνωστό είτε έχουν εξαρτημένες εταιρίες με κερδοσκοπική δραστηριότητα, είτε εισέπρατταν προμήθειες για εξαγωγές σε συγκεκριμμένες χώρες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απέφυγε να απαντήσει αν αναφέρεται στο ΑΚΕΛ και στην ΕΔΕΚ, τονίζοντας πως δεν είναι στόχος του να κατηγορήσει κανένα.


Διπλωματικές προσπάθειες καταβάλλει η κυβέρνηση, για να πέσουν οι τόνοι όσον αφορά το περιβόητο επεισόδιο με τον πρίγκηπα Κάρολο, σε Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, κάλεσε στο γραφείο του, τον Βρετανό Υπατο Αρμοστή Εντουαρτ Κλέϊ, στον οποίο παρέθεσε όλες τις πληροφορίες που περισυνέλεξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Σύμφωνα με τον κύριο Πιρίσιη, η αδελφή του ήρωα της ΕΟΚΑ, Ανδρέα Ζάκου, τυχαία βρέθηκε με τον συζυγό της στη θαλάσσια περιοχή όπου βρισκόταν η θαλαμηγός με τον Πρίγκηπα Κάρολο και τη συνοδεία του.

Από την πλευρά του ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής, συμφώνησε πως τα όσα έγραψε ο τύπος, περί απειλής της ζωής του Πρίγκηπα Καρόλου, δεν ευσταθούν.


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε το πρωί η παραιτηθείσαν ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη Κύπρο.

Οπως η ίδια ανέφερε μετά την συνάντηση, θα συνεχίσει, τις συνομιλίες τύπου πήγαινε-ελα, μέχρι και τις τριάντα Σεπτεμβρίου, οπότε και θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά της.

Η Νεοζηλανδή διπλωμάτης επανέλαβε και σήμερα ότι οικογενειακοί λόγοι την ανάγκασαν να υποβάλει την παραίτησή της.

Εξάλλου αργά το απόγευμα η Αν Χέρκους θα έχει συνάντηση στα κατεχόμενα, με τον Ραούφ Ντενκτάς.


Μεγάλη σπείρα ναρκωτικών πιστεύει ότι εξάρθρωσε χθες βράδυ η Αστυνομία στην περιοχή της Ακρόπολης στη Λευκωσία.

Οπως ανέφερε ο διοικητής της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, Χριστάκης Κατσικίδης τα βαποράκια συνεργάζονταν με Ελλαδίτες εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι προμηθεύονταν το λευκό θάνατο, από την Αλβανία, σε πολύ χαμηλές τιμές.

Πρόκειται για τους Αλέκο Ιωάννου 35 χρόνων, από τον Στρόβολο, Σάββα Λοίζου 31 χρόνων, από την Ανθούπολη, Λούκα Κυριάκου, 21 χρόνων από την Αραδίππου και Χαράλαμπο Χατζημάρκου 39 χρόνων, επίσης από την Αραδίπου.

Συνολικά, βρέθηκαν 3 κιλά άριστης ποιότητας μαριχουάνας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας επέβαλε κράτηση 8 ημερών στους υπόπτους.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με αραιή ομίχλη στις παράλιες κυρίως περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 19 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά το τηλεπαιγνίδι ΤΟ ΡΙΣΚΟ και στην συνέχεια την περιπετειώδη αστυνομική σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθούν, το ελληνικό τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, το τηλεμαγκαζίνο Ε ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ με τη Ρούλα Κορομηλά και η ελληνική κωμική σειρά, ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 17 August 1999 - 15:27:14 UTC