Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-19

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Στο Φανάρι μετέβη ο Μητροπολιτης Βρεσθένης - Δημήτριος, για την τελετή του μηνύματος για την ανάδειξη του στο θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μιλά επτά γλώσσες είναι διδάκτωρ Θεολογίας και Φιλοσοφίας.

Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Κατασυγκινημένος εξήλθε του Νοσοκομείου ΣΕΝΤ ΜΕΡΙΣ του Λονδίνου ο Γενικός Γραμματέας του Ακελ Δημήτρης Χριστόφιας, όπου την προηγούμενη εβδομάδα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού.

Εξερχόμενος του νοσοκομείου ο Κύριος Χριστόφιας ανέφερε ότι αισθάνεται πολύ καλά και ευχαρίστησε τη δότρια του νεφρού αδελφή του, Δέσποινα, τη σύζυγό του Ελση, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους παράγοντες στην Κύπρο και στο Λονδίνο, που επέδειξαν ενδιαφέρον για τη δοκιμασία του καθώς επίσης και τον απλό κόσμο.

Ο κύριος Χριστόφιας αναμένεται να μείνει στο Λονδίνο μέχρι τις 8 με 9 Σεπτεμβρίου οπότε, εφόσον δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα, θα μπορεί να επιστρέψει στην Κύπρο.

Η αδελφή του Δέσποινα θα μπορέσει να επιστρέψει στην Κύπρο στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο χειρούργος ΝΑΤΕΝ ΧΑΚΙΝ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της εγχείρησης.

Από την πλευρά του ο νεφρολόγος του νοσοκομείου David Toube είπε ότι μέχρι τώρα όλα παν πολύ καλά.

Επίσης επεσήμανε ότι η κρίσιμη περίοδος είναι ο επόμενος μήνας και είπε πως ελπίζει τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως και ως τώρα.


Αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς οι αριθμοί των θυμάτων του φονικού σεισμού που έπληξε την βορειοδυτική Τουρκία την Τρίτη.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 6.300 και οι τραυματίες πλησιάζουν τις 30.000.

Εν τω μεταξύ, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ, παραδέχθηκε σήμερα τα προβλήματα οργάνωσης των σωστικών επιχειρήσεων, τρεις ημέρες μετά το σφοδρό σεισμό που έπληξε τη βορειοδυτική Τουρκία, αναφέροντας ότι τα τρόφιμα και οι σκηνές για τους άστεγους είναι ανεπαρκή.


Με τελικό προορισμό την σεισμόπληκτη πόλη Νικομήδεια, Κυπριακή αποστολή της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου" μεταβαίνει στην Τουρκία, με σκοπό να συμβάλει στην ανακούφιση των πληγέντων από τον σεισμό.

Οι γιατροί Νικόλας Παναγιώτου και Αργύρης Ανδρέου, καθώς επίσης και ο νοσηλευτής Σάββας Παπαδημητρίου, αναχωρούν αργά το απόγευμα για την Αθήνα, με τελικό προορισμό την Νικομήδεια.

Και τα τρία μέλη της Κυπριακής αποστολής "Γιατροί του Κόσμου", είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων και αναμένεται να αναχωρήσουν για την Τουρκία, αύριο.

Πάντως, η απόφαση των Κυπρίων γιατρών του Κόσμου, δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης στο νησί, πυροδότησε πολλές αντιδράσεις, τόσο στους κόλπους της ίδιας της οργάνωσης όσο και από μεμονωμένα άτομα.


Τον Μητροπολίτη Βρεσθένης κύριο Δημήτριο, εξέλεξε παμψηφεί σήμερα η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Η Σύνοδος μετέθεσε ενωρίτερα τον μέχρι τούδε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κύριο Σπυρίδωνα, στην Μητρόπολη Χαλδίας.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής που προέρχεται από την Εκκλησία της Ελλάδος, φθάνει αύριο στο Φανάρι, για την τελετή του μηνύματος.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν και επίσημα το χαλούμι, ως αποκλειστικό και γνήσιο προιόν της Κύπρου, ύστερα από δικαστικό αγώνα εναντίον της Δανίας που κράτησε οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Το αρμόδιο Αμερικανικό Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της αποκλειστικότητας της πατέντας που υπέβαλλε το Επιμελητήριο Γαλακτοκομικών προϊόντων της Δανίας, το 1991.

Το Υπουργείο διευκρινίζει ότι το όνομα χαλλούμι έχει εγγραφεί επίσης στον Καναδά και έχει αρχίσει η διαδικασία εγγραφής του στη Νότιο Αμερική, ενώ εκκρεμεί η εγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Με νέο ρεκόρ για τέταρτη συνεχή συνάντηση έκλεισε η Κυπριακή χρηματαγορά.

Ο Γενικός Δείκτης, κατέληξε στις 332,14 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 1,59%.

Μικρή υποχώρηση είχαμε στον ημερήσιο όγκο συναλλαγών, ο οποίος και έφθασε τα εικοσι-τέσσερα και μισό εκατομμύρια λίρες.

Κερδισμένοι της συνάντησης όλοι οι τομείς, με το ενδιαφέρον των επενδυτών, να επικεντρώνεται στους τραπεζικούς οργανισμούς, καθώς και στους τομείς άλλων εταιρειών και τουριστικών επιχειρήσεων.


Τέλος Αυγούστου, γνωστοποιούνται τα αποτελέσματα της δεύτερης κατανομής θέσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος και της Κύπρου.

Ο Υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης, διαβεβαίωσε πως η ενέργεια του Υπουργείου, να τηλεφωνήσει στους 500 υποψηφίους, που μέχρι χθες δεν απάντησαν, όπως όφειλαν, εάν αποδέχονται τις θέσεις, δεν δημιουργεί καμία καθυστέρηση στην όλη διαδικασία για την δεύτερη κατανομή των θέσεων.

Αμέσως μετά, θα δημοσιευτούν οι κενές θέσεις για την τρίτη κατανομή στην οποία οι υποψήφιοι, θα δικαιούνται να υποβάλλουν αιτήσεις νοουμένου ότι η νέα επιλογή τους, θα βρίσκεται σε κύκλο, για τον οποίο έχουν παρακαθήσει στις εξετάσεις.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά το τηλεπαιγνίδι ΤΟ ΡΙΣΚΟ και στη συνέχεια, την περιπετειώδη αστυνομική σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθούν, το ελληνικό τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, το τηλεμαγκαζίνο Ε ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ με τη Ρούλα Κορομηλά και η Ελληνική κωμική σειρά, ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 20 August 1999 - 16:27:14 UTC