Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-07

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 στην κλίμακα ρίχτερ σημειώθηκε στην Αθήνα, στις 2 και 54 λεπτά.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή της Πεντέλης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεκρό, από καρδιακή προσβολή, για τραυματίες και για μεγάλες υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες 20 κτίρια κατάρρευσαν, μεταξύ των οποίων και ένα ξενοδοχείο και μία πολυκατοικία.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεκλωβισμού δεκάδων ανθρώπων από τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές.

Από το σεισμό, εκατοντάδες άτομα αποκλείστηκαν στους ανελκυστήρες, ενώ δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες, ενσήρματες και ασήρματες λόγω υπερφόρτωσης των γραμμών.

Την ίδια ώρα, σημειώθηκε μεγάλη κυκλοφορική συμφώρηση σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σε συναργερμό τεθηκε από την πρώτη στιγμή, η αστυνομία, η πυροσβεστική, ενώ στο έργο της παραχωρής βοήθειας συνδράμουν και δυνάμεις του στρατού.

Μετά το σεισμό ακολούθησαν πολλές μετασεισμικές δονήσεις γύρω στους 3 βαθμούς στην κλίμακα ρίχτερ.

Παρήγορο στοιχείο, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, το φαινόμενο έχει κατιούσα μορφή και αν συνεχιστεί η εξέλιξη αυτή για τα επόμενα δύο 24ωρα, αυτό θα σημαίνει ότι η δόνηση των 5,9 βαθμών ήταν ο κύριος σεισμός.

Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης συγκάλεσε έκτακτη συνεδρία της κυβερνητικής επιτροπής για εξέταση της κατάστασης.


Η Εταιρεία Mega Channel Management Limited, η οποία είναι αντιπρόσωπος του ελληνικού καναλιού "Μέγα", ανέλαβε από σήμερα, την διαχείριση του τηλεοπτικού σταθμού Ο ΛΟΓΟΣ, για δέκα χρόνια, με βάση συμφωνία που έχει υπογραφεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Η εταιρεία Μega Channel, ανακοίνωσε ότι, στόχος είναι η συνεχής πρόοδος και αναβάθμιση του σταθμού.

Επιδίωξη μας, σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, είναι να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα ικανοποιεί τόσο το τηλεοπτικό κοινό που θα μας εμπιστεύεται, όσο και τους διαφημιστές και διαφημιζόμενους που θα συνεργάζονται μαζί μας, στηρίζοντας τις προσπάθειες μας.

Τέλος, σημειώνεται ότι η νέα διαχείρηση, έχει την συμπαράσταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυρίου Χρυσοστόμου στην σημαντική προσπάθεια για στήριξη των αρχών και αξιών, για τις οποίες ιδρύθηκε ο Λόγος, που είναι οι ίδιες που διέπουν και τη λειτουργία του Μέγα Τσιάνελ.


Ενα άτομο συνελήφθει, ο Πέτρος Γεωργίου γνωστός ως Κουπέπας, 27 ετών, ως ύποπτος για την απόπειρα φόνου εναντίον του Σωτήρη ΑΘηνή.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, επίκεινται και άλλες συλλήψεις.

Ο Κουπέπας, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξη την οκταήμερη κράτηση του.

Εξάλλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού, για εξέταση της όλης κατάστασης.


Σε αποθήκη με κλοπιμαία είχε μετατρέψει το σπίτι του ο 33χρονος Χριστάκης Κασάπης, ο οποίος και κρατείται με διάταγμα του Δικαστηρίου για οκτώ μέρες.

Φωτογραφικές μηχανές, ωρολόγια γυαλιά ηλίου, αναπτήρες, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα ήταν η αδυναμία του Κασάπη, που δρούσε ανενόχλητος για δυο χρόνια ανοίγοντας αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης που είναι κωφάλαλος, φερετε να έχει παραδεχθεί ότι είχε και αλλοδαπό συνεργό, χωρίς να έχει αποκαλύψει ακόμα την ταυτοτητά του.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας, παρουσίασε το μεσημέρι τα κλοπιμαία, κάνοντας έκληση στο κοινό που υποπτεύεται ότι έχει πέσει θύμα του Κασάπη, να έλθει σε επαφή με το τμήμα που βρίσκεται στην Πύλη Πάφου.


Θετικά στοιχεία για το κυπριακό στο διεθνές περιβάλον, διαβλέπει ο ειδικός συντονιστής για το κυπριακό στο αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών.

Ο Τόμας Γουέστον εξέφραζε τις εκτιμήσεις για τις τελευταίες επαφές του μετά από συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη.

Επιπλέον ο αμερικανός διπλωμάτης ανέφερε πως το στάτους κβό στη Κύπρο δεν είναι το καλύτερο δυνατόν και η διαίρεση του νησιού παραμένει σοβαρό πρόβλημα.

Στη Λευκωσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση θα είναι ιανοποιημένη αν όσο το δυνατό ενωρίτερα αρχίσουν οι συνομιλίες για το κυπριακό με ουσιαστική κατάληξη.

Εξάλλου ο Μιχάλης Παπαπέτρου ανέφερε πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα συναντηθεί τελικά με το βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ καθοδόν προς τη Νέα Υόρκη.


Καθοριστική αναμένεται να είναι η αυριανή σύσκεψη του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού για την κρίση που ξέσπασε το τελευταίο διάστημα στο κόμμα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κομματική διαμάχη θα λυθεί αύριο στο Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος.

Πρόσθεσε ότι δεν θα ασχοληθεί με αποκεφαλισμούς, αλλά με την ευταξία, με τον σεβασμό προς την ελεύθερη σκέψη και έκφραση, αλλά και με τον σεβασμό όσων επιχειρούν να έχουν αυτό το δικαίωμα να το χρώνται και όχι να το καταχρώνται.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις κατηγορίες κάποιων στελεχών του ΔΗΣΥ ότι είναι συγκεντρωτικός στη λειτουργία των οργάνων του κόμματος, είπε ότι είναι καιρός ο λαός και ο κόσμος του ΔΗΣΥ να μάθει που είναι τα γραφεία τους, ποιες ώρες τον δέχονται και να προγραμματίσουν κάποιες εξορμήσεις για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τους προβληματισμούς του λαού.


Την εκτίμηση της κυβέρνησης οτι η δολοφονία του εγκλωβισμένου Στέλιου Χάρπα δεν ωφείλετο σε πολιτικούς λόγους εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπροσωπος.

Ο Μιχάλης Παπαπέτρου απέρρριψε τους ισχυρισμούς ότι γίνεται προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του θύματος.

Παράλληλα ανέφερε πως η ασφάλεια των εγκλωβισμένων απασχολεί ιδιαίτερα τη κυβέρνηση και είναι υποχρέωση μας να προστατεύσουμε αυτούς που επελεξαν να παραμείνουν στα σπίτια τους παρά τη τουρκική κατοχή.


Χωρίς δηλώσεις αποχώρησαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, έπειτα από πεντάωρη συνεδρία.

Στην ημερήσια διάταξη ήταν εγγεγραμμένα προς συζήτηση θέματα, που αφορούν τη λειτουργία της Ιερατικής Σχολής Απόστολος Βαρνάβας, το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Εκκλησίας Κύπρου για τα δύο χιλιάδες χρόνια Χριστιανισμού και η έγκριση των κλιμάκων μισθοδοσίας των κληρικών.

Για τα θέματα που απασχόλησαν τους συνοδικούς και τις αποφάσεις αναμένεται επίσημο ανακοινωθέν εντός των ωρών.

Εν τω μεταξύ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ερωτηθείς σχετικά με τη μισθοδοσία του κλήρου, κατέστησε σαφές ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή του στάτους ή εμπλοκή της πολιτείας στο θέμα αυτό.

Οποιοδήποτε επιπρόσθετο ποσό θα καταβληθεί, πρόσθεσε ο κύριος Παπαπέτρου, ή οτιδήποτε άλλο είναι θέμα της Εκκλησίας".


Ενα εκατομμύριο Ευρώ, στο πλαίσιο του τέταρτου χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου, έχει ζητήσει η κυβέρνηση από την Ευρωπαική Ενωση για την συντήρηση του τεμένους Χαλά Σουλτάν στην Λάρνακα.

Αυτό αναφέρθηκε ενώπιον της επιτροπης παιδείας της Βουλής κατά την συζήτηση του θέματος της προστασίας συντήρησης και αποκατάστασης μουσουλμανικών μνημείων, που ενέγραψε ο βουλευτής Τάκης Χατζηδημητρίου.

Κατά την συζήτηση ο έπαρχος Λάρνακας Κύπρος Ματθαίου ανέφερε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη απόπειρα εμπρησμού ήταν μόλις 1800 λίρες.

Εκπρόσωποι του τμήματος αρχαιοτήτων και του υπουργείου συγκοινωνιων διαβεβαίωσαν ότι η συντήρηση των θρησκευτικών μνημείων στις ελεύθερες περιοχές γίνεται χωρίς καμία διάκριση, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.


Στρατιωτικό νόμο κήρυξε στο Ανατολικό Τιμόρ η Ινδονησία, σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον κύκλο βίας που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στην περιοχή.

Χιλιάδες κάτοικοι του Ανατολικού Τιμόρ έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, προκειμένου να αποφύγουν την σύγκρουση με τις ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες, που υποστηρίζουν το Ινδονησιακό καθεστώς.

Την ίδια ώρα όμως κορυφώνεται και η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν δήλωσε πως αυξάνονται οι πιθανότητες για την αποστολή διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή, ενω παράλληλα η Υπάτη Αρμοστεία του Οργανισμού για τους πρόσφυγες εξέφρασε την πρόθεση όπως αξιωματούχοι της επισκεφθούν το Τιμόρ για να επιθεωρήσουν την κατάσταση.


Το Νέο Γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας θα είναι έτοιμο και θα τεθεί στην υπηρεσία του Κυπριακού λαού τον Ιούνιο του 2002, ενώ το τελικό του κτιριακό κόστος θα ανέλθει περίπου στα 38 εκατομμύρια λίρες.

Το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό, υπό την προεδρία του Γλαύκου Κληρίδη.

Οπως δήλωσαν οι Υπουργοί Υγείας και Συγκοινωνιών ο πρόεδρος Κληρίδης έδωσε εντολή όπως ετοιμαστεί προσχέδιο εκκρεμοτήτων ή προβλημάτων μέχρι το τέλος Σεμπτεμβρίου, ώστε να δωθούν άμεσες λύσεις.

Οπως ανέφερε ακόμη ο Υπουργός Υγείας την σύσκεψη απασχόλησε και το θέμα του Ιατρικού εξοπλισμού του Νέου Γενικού Νοσοκομείου, για τον οποίο θα δαπανηθούν γύρω στα 12 με 15 εκατομμύριες λίρες.


Ως άνευ προηγουμένου χαρακτήρισε ο εκτελεστικός Πρόεδρος του Συγκροτήματος της Λαϊκής Τράπεζας Κίκης Λαζαρίδης, τα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το πρώτο εξάμηνο του 1999.

Τα κέρδη από εργασίες ανήλθαν στα 36,7 εκατομμύρια λίρες, σε σύγκριση με 24 εκατομμύρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 52,5%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συγκροτήματος λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου καθώς επίσης τις προοπτικές για το υπόλοιπο του χρόνου, αποφάσισε την διανομή προμερίσματος ύψους 10% στους μετόχους.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 23 στα νότια παράλια και στους 15 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά το τηλεμαγκαζίνο Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, με τη Ρούλα Κορομηλά και στην συνέχεια μια περιπέτεια της αστυνομικής σειράς ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθεί, το τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, η κυπριακή παραγωγή του Λόγου, Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ και η ελληνική κωμική σειρά ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 8 September 1999 - 15:27:27 UTC