Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-15

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το πολιτικό κενό που δημιουργεί ο αδόκητος θάνατος του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη δεν θα μείνει δυσαναπλήρωτο για πολύ καιρό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Ελληνική κυβέρνηση μαζί με άλλα στελέχη του υπουργείου εξωτερικών και με αυτόν που θα κληθεί να διαδεχθεί τον Γιάννο Κρανιδιώτη θα κινηθεί στα πλαίσια της πολιτικής, της οποίας ένας από τους αρχιτέκτονες ήταν ο Γιιννος

Κρανιδιώτης.

Ο κύριος Παπαπέτρου ανέφερε ότι την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία ο υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν θα παραστεί στην κηδεία ο πρόεδρος Κληρίδης ο κύριος Παπαπέτρου ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Δημοκραρτίας βρίσκεται σε εθνική αποστολή και έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις που δεν θα πρέπει να αναβληθούν.


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Τραύμα στην ψυχή της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ολόκληρος ο Ελληνισμός πενθεί τον τραγικό και αναπάντεχο θάνατο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννου Κρανιδιώτη.

Η απίστευτη τραγωδία που συνέβη στους ουρανούς του Βουκουρεστίου, λίγο πριν από τα μεσάνυκτα, συγκλονίζει το πανελλήνιο και την ιδιαίτερη πατρίδα του Γιάννου, Κύπρο.

Οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος των δύο χωρών και πλήθος απλού κόσμου, θρηνούν την απώλεια του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Εθνική απώλεια χαρακτηρίστηκε απ'όλους ο άδικος και απρόσμενος θάνατος, την ώρα του καθήκοντος, του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Τραγικό θάνατο βρήκαν μαζί με τον Γιάννο Κρανιδιώτη, ο 23χρονος γιός του Νίκος, ο αστυνόμος συνοδός του, δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, και ο μηχανικός του αεροσκάφους.

Τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα δύο

άτομα, ενώ σώθηκαν ο κυβερνήτης και συγκυβερνήτης του Φάλκον, η αεροσυνοδός και δύο ακόμα επιβάτες.

Σκηνές απίστευτου θρήνους, εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι κατά την άφιξη των σορών στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Παρέστησαν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενώ τραγικές φιγούρες ήταν η μητέρα και η σύζυγος του Γιάννου Κρανιδιώτη, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την διπλή τραγωδία που τους βρήκε.


Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες έγινε η φοβερή αεροπορική τραγωδία στο Βουκουρέστι.

Ελληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες, πραγματοποιούν εξο-νυ-χιστικές έρευνες γύρω απο το μοιραίο Φάλκον, προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.


Εθνική απώλεια σε μία κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό πρόβλημα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, το θάνατο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, της Ελλάδας, Γιάννου Κρανιδιώτη.
Με τον θάνατο Κρανιδιώτη δημιουργείται ένα τεράστιο κενό,

δήλωσε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού.

Οι δηλώσεις, έγιναν ύστερα από συνάντηση που είχε στην Βουλή με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μιχάλη Παπαπέτρου.

Μετά την συνάντηση, ο κύριος Κυπριανού ανακοίνωσε την απόφαση να κηρυχθεί τριήμερο πένθος.


Τον συγκλονισμό του για τον τραγικό θάνατο του Αναπληρωτή Υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη, του γιού του και των μελών της συνοδείας του, εξέφρασε και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο Μακαριώτατος απέστειλε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στην σύζυγο του εκλιπόντος, στην μητέρα του, καθώς και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Με τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη και την απουσία του από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Κύπρος στερείται μιας φωνής, για την προώθηση του Εθνικού μας θέματος, δήλωσε ο Μακαριώτατος.


Στην πρεσβεία της Ελλάδος στη Λευκωσία, όπου ανοίχθηκε βιβλίο συλλυπητηρίων, προσήλθαν σήμερα σταδιακά και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους, για τον απροσδόκητο θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, μέλη της κυβέρνησης, αρχηγοί κομμάτων, ξένοι διπλωμάτες και απλοί πολίτες.
Δεν είναι εύκολο να συμπληρωθεί το κενό που αφήνει ο Γιάννος Κρανιδιώτης πίσω του, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.

Σε έκτακτη συνεδρία του το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ με αφορμή τον απροσδόκητο θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη, αποφάσισε μεταξύ άλλων την αποστολή αντιπροσωπείας υπο τον πρόεδρο του για να παρευρεθεί στην κηδεία του εκλιπόντος, και την κατάθεση συμβολικής εισφοράς χιλίων λιρών για τους σεισμοπαθείς της Αττικής στην μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη.

Την βαθιά τους θλίψη για τον άδικο χαμό του Γιάννου Κρανιδιώτη, εξέφρασε όλος ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου.

Την βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο και άδικο χαμό του άξιου τέκνου της Κύπρου, Γιάννου Κρανιδιώτη, εκφράζει με ανακοίνωση του και το παγκύπριο αντικατοχικό κίνημα.

Ο θάνατος του αποτελεί εθνική απώλεια και αποστέρηση της πανεθνικής διπλωματικής στρατιάς, ενός ικανού και ακαταμάχητου στρατιώτη στην διεκδίκηση των εθνικών δικαίων του ελληνισμού και ιδιαίτερα της σκλαβωμένης πατρίδας του Κύπρου, στις κρίσιμες αυτές ώρες για το μέλλον της, καταλήγει το ΠΑΚ.


Στην Κύπρο, αυτές τις ημέρες βρισκόταν εκτάκτως, η μητέρα του Γιάννου Κρανιδιώτη, Χρύσα.

Το βαρύ καθήκον να της μεταφέρει την είδηση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, το διπλό θανατικό που κτύπησε την οικογένειά της, ανέλαβε ο Βάσος Λυσσαρίδης.

Ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ, ο οποίος συνδεόταν όχι μόνο πολιτικά, αλλά και προσωπικά με τον Γιάννο Κρανιδιώτη, έφθασε λίγο μετά τα μεσάνυκτα έξω από το σπίτι της Οικογένειας Κρανιδιώτη.

Η Χρύσα Κρανιδιώτη ήταν εδώ μόνο για λίγες ημέρες και για λόγους υγείας.

Μόλις την περασμένη Τρίτη είχε υποβληθεί σε εγχείρηση, λόγος που έκανε τον Βάσο Λυσσαρίδη να φύγει λίγα λεπτά αργότερα, χωρίς να μπορέσει να πεί τα θλιβερά νέα στη μάνα.

Στις τρεις την αυγή, ο δρόμος τον έφερε ξανά στο σπίτι, όπου αυτή τη φορά επιτέλεσε το θλιβερό καθήκον.

Βγαίνοντας, είπε πως δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το δράμα της μάνας.

Η φράση "Ελληνική Τραγωδία" αποδίδει ίσως την έκταση του πόνου.

5.32-6.07

Στις εννέα το πρωί, η Χρύσα Κρανιδιώτη επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο της ελληνικής πρεσβείας, συνοδευόμενη από λειτουργούς της πρεσβείας, για να μεταβεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε ένα ταξίδι για την ελληνική πρωτεύουσα, όπου θα είχε το πικρό συναπάντημα που καμιά μάνα δεν θα ήθελε να έχει.


Ο Γιάννος Κρανιδιώτης αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπηρεσία της πατρίδας.

Ο θάνατος του αποτελεί εθνική απώλεια και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την περιπετειώδη σειρά "Πρόωρη έκδοση", την σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ και την κυπριακή παραγωγή του Λόγου "Ανήσυχα Χρόνια".

Ακολουθεί η κωμική σειρά ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 16 September 1999 - 15:27:26 UTC