Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Από δύο νέες ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις συγκλονίσθηκε το πρωί η Ταϊβάν.

Οι δύο μετασεισμοί ήταν μεγέθους, έξι κόμμα οκτώ και έξι κόμμα ενός βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ και έσπειραν τον πανικό ανάμεσα στους κατοίκους της νήσου.

Εν τω μεταξύ, οι νεκροί από το μεγάλο σεισμό ξεπερνούν τους 1,800, ενώ πιστεύεται πως περισσότεροι από τρείς χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών θα έχουν το απόγευμα στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ιωάννης Κασουλίδης.

Πάντως, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον, σε ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, διαβεβαίωσε ότι θέλει να φανεί χρήσιμος καθώς πλησιάζει και η επικείμενη επίσκεψη του στην περιοχή.

Ολες οι λεπτομέρειες από τον ανταποκριτή μας στη Νέα Υόρκη Μιχάλη Ιγνατίου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σημασία έχει η ουσία και όχι η διαδικασία στις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία μετά από συνάντηση με τον Βάσο Λυσσαρίδη.

Ο Ντόνανλτ Μπάτλερ ανέφερε πως είτε οι συνομιλίες αρχίσουν εκ του σύνεγγυς είτε απευθείας, η ουσία είναι να υπάρξει συνολική διευθέτηση του προβλήματος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, δήλωσε πως είχε μία εποικοδομητική συνομιλία με τον Αμερικανό πρέσβη, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία για την αδιάλλακτη Τουρκική στάση.

Εξάλλου, με σημερινές του δηλώσεις ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο Γκεόρκι Μουράτοφ, επιβεβαίωσε την είδηση που μεταδώσαμε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων, ότι στα προσεχή σχέδια του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιγκόρ Ιβανόφ είναι να επισκεφθεί την Κύπρο.


Αναβαθμίζεται η εμπλοκή της Ελλάδας στα κρίσιμα θέματα του Κυπριακού και της ενταξιακής πορείας της Κύπρου, όπως δήλωσε, ο πρεσβευτής της Ελλάδος στη Λευκωσία Κυριάκος Ροδουσάκης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, αναλαμβάνει προσωπικά τους χειρισμούς για το Κυπριακό, ανέφερε ο κύριος Ροδουσάκης, ενώ τα θέματα της ενταξιακής πορείας, θα χειρίζεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Χρίστος Ροκόφυλλος.

Ο Ελληνας πρέσβης, ο οποίος είχε το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προσπάθειες - που καταβάλλονται στη Νέα Υόρκη ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για να επιδείξει διαλλακτικότητα - γίνονται προς την ορθή κατεύθυνση.

Το απόγευμα ο κύριος Ροδουσάκης επισκέφθηκε βιοτεχνία στον Αγιο Δομέτιο, όπου συσκευάζονται είδη ιματισμού και τροφίμων για να αποσταλούν στους σεισμοπαθείς στην Αθήνα.


Εκκληση, προς τις δύο πλευρές, να αποδεχθούν τις προσκλήσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για απευθείας συνομιλίες, απηύθυνε εκ μέρους της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, η Υπουργός Εξωτερικών της Φιλλανδίας Τάϊρα Χαλόνεν.

Η κυρία Χαλόνεν, διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, εξακολουθεί να στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Κόφι Ανάν, για πολιτική διευθέτηση του Κυπριακού, μέσω διαπραγματεύσεων.


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη το πρωί στην Πάφο.

Νεκρός, είναι ο Δημήτρης Παναγιώτου, ογδόντα ετών, γεωργός, από την Πέγεια, ο οποίος, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το τρακτέρ που οδηγούσε σε αγροτικό δρόμο παραξέκλινε της πορείας του και ανατράπηκε σε παρακείμενο χωράφι με αποτέλεσμα να τον καταπλάκώσει.

Το δυστύχημα αντιλήφθηκαν διερχόμενοι οδηγοί, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία και το ασθενοφόρο του γενικού Νοσομοκείου Πάφου, τον μετέφερε στο τμήμα πρώτων βοηθειών όπου ο επί καθήκοντι γιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του.

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα, με τρακτέρ στην Πάφο, αποτελούν πλέον συχνό φαινόμενο κάτι που απασχολεί έντονα τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ, όπως είναι γνωστό, εκκρεμεί η θέσπιση νόμου για την υποχρεωτική τοποθέτηση στα τρακτέρ προστατευτικού καλύμματος, δηλαδή δοκών και καμπίνας για τους οδηγούς.


ΜΙΡΑΖ F1 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατέπεσε και συνετρίβη στη μία και δώδεκα πρώτα λεπτά, μετά το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια άσκησης αναχαίτισης δύο F16, κοντά στο πεδίο βολής Ψαθούρα στο Βόρειο Αιγαίο.

Ο πιλότος του ΜΙΡΑΖ, έκανε χρήση του συστήματος εκτόξευσης, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε από τα υπόλοιπα αεροσκάφη που μετείχαν στην άσκηση και αμέσως, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσε στην περιοχή, για να περισυλλέξει τον χειριστή, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.


Η απόφαση της κυβέρνησης να υπολογίζεται για σκοπούς αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής πιθανή αύξηση στον Φόρο Προστιθέμενης αξίας, εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά, ενώ αντίθετα θα εξαιρούνται οποιεσδήποτε αυξήσεις στους φόρους κατανάλωσης, διχάζει τις συντεχνίες Σεκ και Πεό.

Σύμφωνη με την κυβερνητική απόφαση παρουσιάζεται η Σεκ, διά του γενικού της Γραμματέα Δημήτρη Κιττένη.

Για αλλοτρίωση και ακρωτηρισμό του θεσμού της Ατα έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της Πεο, Πάμπης Κυρίτσης,ο οποίος δήλωσε ότι η οργάνωση του, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για την ΑΤΑ θα προχωρήσει στην λήψη δυναμικών μέτρων.

Αντίθετοι με την κυβερνητική απόφαση παρουσιάζονται οι εργοδότες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τυχόν αύξηση του ΦΠΑ της τάξης του 2%, που εισηγείται η κυβέρνηση, θα επιβαρύνει το εργατικό κόστος κατά 2 εκατομμύρια λίρες.


Οριστικό ξεκαθάρισμα σε σχέση με το τί επιτρέπεται και τί όχι, αναφορικά με την αγορά μετοχών, ζήτησε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού.

Οι δηλώσεις Κυπριανού έγιναν ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί στην Βουλή με τον Γενικό Εισαγγελέα, κατά την οποία ο Αλέκος Μαρκίδης του ανέλυσε την γνωμοδότηση του σε σχέση με την αγορά μετοχών της εταιρείας Λούης με την μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης.

Δηλωση.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Εν τω μεταξύ, η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της καλεί τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ να εισφέρουν τα κέρδη που αποκόμισαν απο το χρηματιστήριο στην άμυνα ή σε άλλους κοινωφελείς σκοπούς και να απέχουν από παρόμοιες δραστηριότητες στο μέλλον.

Στην ανακοίνωση η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι

τόσο ο ΔΗΣΥ, όσο και το ΔΗΚΟ, κέρδισαν από 800 χιλιάδες λίρες από τις χρηματιστηριακές τους δραστηριότητες.


Περιοδεία στη Λεμεσό πραγματοποίησε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου.

Οπως ο ίδιος δήλωσε, η επίσκεψη του εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ενημέρωσης του για τα προβλήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του.

Επεσήμανε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και αφού συγκεντρωθούν θα ιεραρχηθούν έτσι ώστε να αρχίσει άμεσα η επίλυση τους.


Οι εκδηλώσεις ευρωπαϊκών ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς που υιοθέτησαν οι χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, αρχίζουν την ερχόμενη Κυριακή στην κοινότητα Ομόδους της επαρχίας Λεμεσού, με θεματική το αμπέλι ως μια ζωντανή παράδοση.

Στόχος της φετινής εκστρατείας όπως ανέφερε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο διευθυντής του τμήματος πολεοδομίας και οικήσεως Γιάννος Παπαδόπουλος, είναι να δοθεί η ευκαιρία στο πλατύ κοινό και ιδιαίτερα στους νέους, να γνωρίσουν και να αξιοποιήσουν την πλούσια κυπριακή παράδοση που αναπτύχθηκε για το αμπέλι.


Η έβδομη παγκύπρια έκθεση ειδών κυνηγίου και σκοποβολής θα πραγματοποιηθεί από τις οκτώ μέχρι τις δέκα Οκτωβρίου, στον εκθεσειακό χώρο του εργοστασίου της βιομηχανίας Κάρλσμπεργκ, στα Λατσιά.

Αυτό αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσαν το τμήμα δημοσίων σχέσων της εταιρείας Κάρλσμπεργκ και η οργανωτική επιτροπή της παγκύπριας έκθεσης ειδών κυνηγίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής

υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βόρειους ανέμους 2-3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους 15 στις ψηλότερες περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε τώρα, ένα επεισόδιο από την περιπετειώδη κοινωνική σειρά ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ, την σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ, την κυπριακή σειρά του ΛΟΓΟΥ, ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ και ένα επεισόδιο από την κωμική σειρά, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 22 September 1999 - 15:27:16 UTC