Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-24

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Αναστέλλεται η λειτουργία του χρηματιστηρίου αξιών για μία ακόμη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, πρώτον, οι συναλλαγές θα ξεκινήσουν στις 4 Οκτωβρίου.

Δεύτερο, το χρηματιστήριο αποφάσισε να επιβάλλει ποινές στους χρηματιστές ανάλογα με την σοβαρότητα των προβλημάτων τους.

Και τρίτο, σε νέες συνεδριάσεις του την ερχόμενη εβδομάδα θα ασχοληθεί με την συγκεκριμενοποίηση των διαφόρων μέτρων για την διεκπεραίωση όλων των καθυστερημένων εγγράφων και την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν έχουν παραδωθεί 5,000 περίπου έγγραφα ενώ έπρεπε να είχαν υποβάλει όλα τα έγγραφα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 1999.

Ακόμη ότι στις εταιρείες υπάρχουν γύρω στις 40,000 έγγραφα πολλά από τα οποία είναι προβληματικά και θα πρέπει να επιστραφούν στους χρηματιστές για διόρθωση και επαναϋποβολή.

Το πρωί, ο αναπληρών τον Υπουργό Οικονομικών Νίκος Ρολάνδης, ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι τελικά δεν θα ανοίξει την Δευτέρα, το ΧΑΚ.


Ποινική έρευνα για τις ιδιωτικές τοποθετήσεις μετοχών, διερευνά η Γενική Εισαγγελεία.

Ο Αλέκος Μαρκίδης, ανέφερε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Αξιών, ότι η αστυνομία διερευνά υπόθεση ανάμειξης κρατικών αξιωματούχων σε δραστηριότητες της εταιρείας Λούης, με αντάλλαγμα την απόκτηση μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση.

Ο Αλέκος Μαρκίδης, πρόσθεσε ότι οδηγήθηκε στο αίτημα αυτό, έπειτα από αναφορά που έλαβε από το Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας.

Η έρευνα, διαβεβαίωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, θα διεξαχθεί σε βάθος και θα στηριχθεί στο νόμο περί διαφθοράς δημοσίων προσώπων.


Στην Αθήνα πτωτική τάση ακολουθεί το χρηματιστήριο, αφού σήμερα έκλεισε με πτώση 5,41%.
Κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του τρίχρονου Γιώργου Πανίκου Βρακά, που τραυματίστηκε σοβαρά, αργά χθες το απόγευμα, σε τροχαίο δυστύχημα στον προσφυγικό συνοικισμό Πολεμιδιών, στη Λεμεσό.

Ο μικρός νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.


Την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο τέως Προεδρικός Απεσταλμένος για το Κυπριακό, Ρίτσιαρντ Χόλμπρουκ.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, είχε χθες βράδυ συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, στον οποίο μετέφερε σχετικό μήνυμα της Υπουργού Εξωτερικών Μανλτίν Ολμπραϊτ και του πρέσβη Αλφρεντ Μόουζες.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεικνύουν μέγιστη αποφασιστικότητα, για να αρχίσει μία ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των δύο κοινοτήτων στη Κύπρο.

Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κατά τη συνάντηση του στη Νέα Υόρκη με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μαντλίν Ολμπραϊτ.

Ο κύριος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη συμβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στην προετοιμασία της πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα προς τις δύο πλευρές.


Εάν η πολιτική της Τουρκίας αντικατοπτρίζεται στην ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η οποία περιέχει στοιχεία που δείχνουν πως η Τουρκική θέση στο Κυπριανό δεν έχει αλλάξει, τότε από τώρα μπορεί κάποιος να μιλήσει για πλήρη αποτυχία.

Αυτό δήλωσε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού, έπειτα από χωριστές συναντήσεις, με τον πρώτο Αντιπρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών, Γιώργο Χριστοφίδη και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, κατά τη διάρκεια των οποίων, συζητήθηκαν τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Υόρκη.

Ο Σπύρος Κυπριανού απέφυγε επί του παρόντος να σχολιάσει την ομιλία του Προέδρου Κληρίδη στη Γενική Συνέλευση, ενώ όπως είπε και σύμφωνα με τις ενδείξεις, ορισμένα βασικά θέματα, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο Εθνικό Συμβούλιο.


Την ανησυχία τους για τα όσα συμβαίνουν, στα παρασκήνια των ζυμώσεων στη Νέα Υόρκη εξέφρασαν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων.

Ωστόσο ,ο Βάσος Λυσσσαρίδης δήλωσε πως θα αναμένει ολοκληρωμένη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επάνοδό του στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο κύριος Κουτσού επεσήμανε κάποιες διαφοροποιήσεις των παραδοσιακών θέσεων της Κυπριακής πλευράς, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην ομιλία του Προέδρου, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.


Την ελπίδα, ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθούν, και την θέση, πως δεν πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις για την έναρξη τους, επαναβεβαίωσε ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής στη Λευκωσία, Εντουαρντ Κλέϊ, τονίζοντας παράλληλα, ότι στόχος, είναι η συνολική λύση του προβλήματος.

Ο Βρετανός διπλωμάτης, μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου, κατά την οποία ενημερώθηκε για τις αρμοδιότητες του Υπουργείου και τις διάφορες δραστηριότητες του.


Την οργή των κατοίκων του Ζακακίου δέχθηκε χθες βράδυ ο υπουργός γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους, ενώ προσερχόταν σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι για να δώσει συνέντευξη.

Οι ζακακιώτες ζητούν την αλλαγή της απόφασης για ανέγερση μονάδας αφαλατωσης στο Λέιτις Μάιλς.


Οι προειδοποιήσεις ειδικών για το ενδεχόμενο να κτυπηθεί η Κύπρος, από ένα μεγαλύτερο σεισμό, κινητοποιούν Υπουργείο Εσωτερικών και Τοπικές Αρχές.

Σε συνάντηση, του Υπουργού Εσωτερικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου με τον Πρόεδρο της Ενωσης Δήμων, Λέλλο Δημητριάδη τέθηκαν όλα επί τάπητος.

Οπως ανέφερε ο κύριος Χριστοδούλου με την ενεργό εμπλοκή των Τοπικών Αρχών, θα προχωρήσουν στην αντιμετώπιση μελλοντικών σεισμών.

Από την πλευρά του ο κύριος Δημητριάδης, ανέφερε ότι στο θέμα των σεισμών, δεν υπάρχει καμία δυσκολία προσθέτοντας ότι το Δημαρχείο θα συμβουλευθεί τους συμβούλους της κυβέρνησης, ούτως ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα συντονισμού.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν ακόμη τρόποι για την αναζωογόνηση και ανάπτυξη των περιοχών, που βρίσκονται στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.


Την εξ υπαρχής συζήτηση του θέματος της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής θα ζητήσει η ΠΕΟ, με επιστολή που θα αποστείλει στους κοινωνικούς εταίρους.

Την απόφαση αυτή, έλαβε το Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης, το οποίο συζήτησε την κυβερνητική απόφαση για τον υπολογισμό της ΑΤΑ.

Οπως δήλωσε ο Γενικός Γραματέας της ΠΕΟ, αποφασίστηκε όπως, πραγατοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους χώρους εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή Παγκύπρια Πανεργατική Συνδιάσκεψη, η οποία θα αποφασίσει τα μέτρα αντίδρασης των εργαζομένων, ως προς την κυβερνητική απόφαση για την ΑΤΑ.


Φορτηγά αυτοκίνητα, σπίτια και άνθρωποι στροβιλλίζονταν στον αέρα από τον φονικό τυφώνα που κτύπησε την Ιαπωνία, σαρώνοντας τα πάντα στην περιοχή.

Τουλάχιστον 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι υλικές ζημιές είναι τεράστιες.


Εννέα άτομα έχασαν την ζωή τους κατά τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η Ρωσσική αεροπορία στην Τσετσενία.

Τα Ρωσσικά αεροσκάφη πργματοποίησαν τέσσερις αεροπορκές επιδρομές, και εκτοξεύοντας περίπου δέκα πυραύλους εναντίον του Γκρόζνι.

Από τα πυρά καταστράφηκαν επίσης δέκα σπίτια.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσσος πρωθυπουργός Βλατιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι οι φήμες που φέρουν τον ίδιο και τον πρόεδρο της Ρωσσίας να παραιτηθούν, έχουν στόχο να προκαλέσουν αστάθεια στη χώρα που ήδη δοκιμάζεται.


Οι Ινδονησιακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν, με σφαίρες από καουτσούκ εναντίον πλήθους διαδηλωτών στο κέντρο της Τζιακάρτα.

Οι διαδηλωτές ανταπέδωσαν στα πυρά με πέτρες και βόμβες μολότωφ.

Αφορμή για τα επεισόδια, ήταν το νέο νομοσχέδιο που πέρασε από την βουλή της Ινδονησίας, το οποίο σύμφωνα με τους διαδηλωτές, δίνει περισσότερη δύναμη στο στρατό.

Από την πλευρά της η Ινδονησιακή κυβέρνηση υποστηρίζει πως το νομοσχέδιο, θα συμβάλει στον περαιτέρω εκδημοκρατισμό της χώρας.

Εν τω μεταξύ, το καθεστώς της Τζιακάρτας ανακοίνωσε ότι τεσερισίμισι χιλιάδες Ινδονήσιοι στρατιώτες θα παραμείνουν και τον επόμενο μήνα στο Ανατολικό Τιμόρ.

Η Αυστραλία, από την πλευρά της, κάλεσε την διεθνή κοινότητα να φιλοξενήσει πρόσφυγες από το Ανατολικό Τιμόρ.


Αεροσκάφος τύπου Τζιάμπο στην προσπάθεια του να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μπαγκόγκ, στη Θαϋλάνδη, ξέφυγε από τον αεροδιάδρομο του, λόγω βαριάς βροχόπτωσης.

Ο πιλότος κατάφερε να σταματήσει το αεροσκάφος, το οποίο σύρθηκε διακόσια μέτρα χωρίς τον μπροστινό τροχό, που έσκασε.

Το αεροσκάφος σταμάτησε σε μία τάφρο ενός γηπέδου γκόλφ, περικυκλωμένο από δέντρα.

Και οι 407 επιβάτες και το πλήρωμα κατάφεραν να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος από τις εξόδους κινδύνου, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Το αεροσκάφος, πραγματοποιούσε πτήση από το Σύδνεϋ στο Λονδίνο, όταν έκανε σταθμό στην Θαυλάνδη.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής

υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 19 στα νότια παράλια και στους 14 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε τώρα, ένα επεισόδιο από την περιπετειώδη κοινωνική σειρά ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ, την σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ, την κυπριακή σειρά του ΛΟΓΟΥ, ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ και ένα επεισόδιο από την κωμική σειρά, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 24 September 1999 - 15:27:33 UTC