Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-28

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Καθοριστικής σημασίας συνομιλίες θα έχουν στις επτά και τριάντα ώρα Κύπρου, στο Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον και ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Αναμένεται σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα, Ευρώπης- Τουρκίας, Μαρκ Γκρόσμαν, ότι ο αμερικανός Προεδρος θα αναφερθεί στο σημείο της θέσης των Οκτώ, που απαγορεύει την προβολή οποιονδήποτε όρων, για την έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Να παρακολουθήσουμε τι μεταδίδει ο ανταποκριτής μας Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτων.


Κλίμα συναίνεσης φαίνεται να δημιουργείται μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου καθώς το εθνικό μας θέμα περνά ίσως την κρισιμότερη φάση του.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη χθεσινή του συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ και το πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών.

Η γενική εκτίμηση, είναι πως δεν θα πρεπει να συγκλιθούν συνομιλίες από το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών χάριν και μόνο συνομιλιών.

Ωστόσο Αναστασιάδης, Λυσσαρίδης και Βασιλείου, εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα διεξαχθούν συνομιλίες σύμφωνα με την έκκληση της ομάδας των οκτώ και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγουν οι χρηματιστές μετά την χθεσινοβραδυνή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του χρηματιστηρίου, για επιβολή ποινών στα χρηματιστηριακά γραφεία που δεν έχουν παραδώσει καθυστερημένα έγγραφα μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ με δική του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος επενδυτών Χρηματιστηριακών Αξιών επικροτεί τις δηλώσεις του Προέδρου του χρηματιστηρίου για επιβολή ποινών στα χρηματιστηριακά γραφεία, ενώ παράλληλα προτρέπει το επενδυτικό κοινό το οποίο και δεν έχει παραλάβει ακόμη τους τίτλους που έχει πληρώσει, να προσφύγει στην δικαιοσύνη.


Το Ακέλ κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ότι με τις παρεμβάσεις τους οδήγησαν στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης, είπε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης παρενέβη σε βάρος της σχετικής νομοθεσίας, με την ενέργεια του να παραπέμψει τη διαφορά Χρηματιστών και Διοικητικού Συμβουλίου, σε διαιτησία.

Ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι και η δημόσια τοποθέτηση της ηγεσίας του Δησύ, αποτέλεσε, όπως είπε, συμβουλή για το κλείσιμο του χρηματιστηρίου.

Για τη στάση του Δησύ, ο κύριος Κατσουρίδης, άφησε σαφείς αιχμές κατά του Προέδρου του Δησύ, Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου των χρηματιστών Λούη Κλάππα.

Στο μεταξύ, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση που προέκυψε με το θέμα του Χρηματιστηρίου, εκθέτει την Κύπρο στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ο κύριος Κυπριανού είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί οποιαδήποτε ανάγκη για παρέμβαση.


To Υπουργείο Αμυνας, αποφάσισε να προχωρήσει στην διερεύνηση όλων των περιπτώσεων εφέδρων, που είχαν απαλλαγεί κατα καιρούς, από την υποχρέωση να προσέρχονται στις ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς.

Οπως δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, στόχος της ενέργειας αυτής είναι να αποδωθεί ισοπολιτεία και να σταματήσουν οι μεμψιμοιρίες από όσους παρίστανται σε όλες τις ασκήσεις.

Αναφερόμενος εξάλλου στις χιλιάδες αιτήσεις εφέδρων για απαλλαγές από την άσκηση Νικηφόρος, ο κύριος Χάσικος τόνισε ότι το Υπουργείο θα είναι πολύ φειδωλό.


Αναπόφευκτη φαίνεται να είναι η Ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Τσετσενία.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, τονισε πως οι στρατιωτικές δυνάμεις είναι αποφασισμένες να εξολοθρεύσουν την τρομοκρατία, που έχει κηρυχθεί στον Ρωσικό λαο.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στα σύνορα Ρωσίας- Τσετσενίας, παραμένει εκρηκτική.


Σε τοξικά απόβλητα, πιθανόν να οφείλεται ο μαζικός θάνατος ψαριών που εκ- βράστηκαν το πρωί στην παραλία των Φοινικούδων.

Σε εγρήγορση το τμήμα αλιείας, προβαίνει σε εργαστηριακές αναλύσεις για να εντοπίσει τα αίτια.


Πλαστά χαρτονομίσματα βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας η οποία διεξάγει έρευνα, ύστερα από καταγγελία της FEDERAL BANK OF MIDDLE EAST, ότι Ρώσσος επιχειρηματίας κατέθεσε περίπου 2000 μάρκα, σε πλαστά χαρτονομίσματα.

Πρόκειται για τον διευθυντή της υπεράκτιας εταιρείας, Κόσμο Πλάς, Θεοκότοβ Πάβελ, ο οποίος υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι ήταν πλαστά τα χαρτονομίσματα, κάτι που φαίνετα να ικανοποιεί την αστυνομία, καθώς δεν προέβη σε σύλληψη του.

Ο Πάβελ κατέθεσε στην τράπεζα άλλα 59,000 δολλάρια τα οποία εξετάζει η αστυνομία.


Σε νέο θανατηφόρο δυστύχημα, που έγινε το πρωί, έχασε την ζωή του ο Χαράλαμπος Σωτηρίου 42 χρόνων.

Ο Σωτηρίου ο οποίος κατευθυνόταν με το μοτοποδήλατο του, στο δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας κτυπήθηκε απο αυτοκίνητο, ο οδηγος του οποίου τον εγκατέλειψε αβοήθητο.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Μετά από δύωρη αναζήτηση η Αστυνομία συνέλαβε εικοσιτετράχρονο οδηγό από τη Λευκωσία.


Μέχρι το τέλος του 1999 παρατείνεται το μορατόριουμ που έχει επιβληθεί από τον Αύγουστο και αφορά την απασχόληση ξένων εργατών στην Κύπρο.

Την απόφαση αυτή πήρε η εξ'υπουργών επιτροπή μετά από εισήγηση του Υπουργού Εργασίας.

Σε δηλώσεις τους οι τρείς αρμόδιοι Υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας, τόνισαν την ανάγκη να μπεί ένα μέτρο στην απασχόληση ξένων εργατών που δημιουργεί αρκετά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα της Κυπριακής Κοινωνίας.

Παράλληλα, με το μέτρο αυτό η Αστυνομία συνεχίζει να εντοπίζει και να απελαύνει παράνομους, ο αριθμός των οποίων σε εβδομαδιαία βάση, ανέρχεται στους 120.


Το θέμα τιτλοποίησης των προσφυγικών οικιών επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο με πρόταση νόμου που κατέθεσαν στο κοινοβούλιο, οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου και Κατερίνα Παντελίδου.

Αυτό περιέχεται στην πρόταση προσφυγικής πολιτικής του ΔΗΣΥ, που αποτελείται από δέκα σημεία.

Μεταξύ άλλων, στην πρόταση γίνεται λόγος για διπλασιασμό του προϋπολογισμού του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης κατανομής βαρών, από 15 εκατομμύρια λίρες σε 30 εκατομμύρια.


Εσβησε το φυτίλι, δεν έγινε η έκρηξη και γλύτωσε το εργαστήριο "Λιοτατί" στο δρόμο Φρενάρου-Δερύνειας.

Αγνωστοι είχαν τοποθετήσει στην κεντρική είσοδο τον εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος.


Καί να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικο και τα δυτικά παράλια, στους 21 στα νότια παράλια και στους 16 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια την σειρά ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ.

Ακολουθεί μια περιπέτεια από την αστυνομική σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ, η κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ και η σειρά ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 28 September 1999 - 17:27:23 UTC