Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-01

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Το ρωσικό αντι-αεροπορικό πυραυλικό σύστημα ΤΟR-Μ1, ήταν το νέο στοιχείο στη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Κατά την διέλευση του, επίσημοι και πλήθος κόσμου καταχειροκρότησαν το νέο οπλικό σύστημα, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην αντι-αεροπορική άμυνα της Κύπρου.

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Πρόεδρος Κληρίδης, πλαισιούμενος από τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο.

Εν τω μεταξύ, φέτος για πρώτη φορά οι εθνοφρουροί έφεραν τις νέες στολές παραλλαγής.


Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, ο Πρόεδρος Κληρίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία των τμημάτων, τονίζοντας ιδιαίτερα την ενίσχυση της αντιαεροπορικής μας άμυνας με τα οπλικά συστήματα ΤΟΡ Μ1 και Ασπαϊτ.
Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αρκετοί ξένοι ηγέτες.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επαναλαμβάνει τη δέσμευση της χώρας του για εξεύρεση μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος τονίζει, μεταξύ αλλων, ότι η Κύπρος έχει τη συμπαράσταση ολόκληρου του Ελληνικού Εθνους.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, σημειώνει, πως αντλεί δύναμη από την ισχυρή προσήλωση της Κύπρου, στην παγκόσμια αποστολή του ΟΗΕ.

Παρόμοια τηλεγραφήματα απέστειλαν Πρόεδροι και πρωθυπουργοί άλλων κρατών.


Την πλήρη αξιοποίηση των οπλικών μέσων που διαθέτουν Ελλάδα και Κύπρος, στο πλαίσιο της άσκησης "Νικηφόρος - Τοξότης", εξήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ερωτηθείς κατά πόσο, κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το πυραυλικό σύστημα των Ες-300, απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ενεργοποίησή τους.

Εξέφρασε ωστόσο την βεβαιότητά του, για την επιτυχή έκβασή αυτής της άσκησης.

Το πρωί, ο κύριος Τσοχατζόπουλος είχε συνάντηση στο Υπουργείο Αμυνας με τον ομόλογό του Σωκράτη Χάσικο, ενώ αργότερα μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη.

Αυτή την ώρα ο κ.Τσοχατζόοπουλος συναντάται με τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ, ενώ στην συνέχεια θα δεί τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.


Ο Πρόεδρος Κλίντον ζήτησε από τον Μπουλέντ Ετζεβίτ να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για βελτίωση του κλίματος στο Κυπριακό.

Το μήνυμα αυτό, διαβίβασε χθες βράδυ ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Νίκολας Μπέρνς στον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο συναντήθηκε με δική του πρωτοβουλία.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Τζιόζεφ Μπίτεν δήλωσε, απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, πως είτε η Τουρκία θα επιλύσει το Κυπριακό, είτε θα πρέπει να ξεχάσει την έγκριση από την Γερουσία της οικονομικής βοήθειας των πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Κρίσιμη συνάντηση για το θέμα

της επαναλειτουργίας ή όχι του Χρηματιστηρίου, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα γραφεία του ΧΑΚ.


Ηλεκτρικό μπλάκ άουτ προκάλεσε το πρωί σε ολόκληρη την επαρχία της Πάφου, πρόσκρουση ελικοπτέρου των βρεττανικών βάσεων, σε γραμμές υψηλής τασης.

Το ελικόπτερο, πραγματοποιούσε εκπαιδευτική ασκηση.

Οι χειριστές, το προσγείωσαν στην βαση της Επισκοπής, χωρίς αλλες συνέπειες

Μεχρι στιγμής, εχει αποκατασταθεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε ολη σχεδόν την επαρχία, εκτός απο τις περιοχές Πισσουρίου-Ξεροποτάμου.


Εκταση είκοσι τετραγωνικών χιλιομέτρων κατέκαυσε η μεγάλη πυρκαγιά που εξερράγη χθες το πρωί στην Επαρχία Πάφου και τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ.

Στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα κατέκαυσε σπίτια, υποστατικά, ζώα, αμπέλια, ελιές, αμυγδαλιές, χαρουπιές και άγρια βλάστηση.

Την τελευταία στιγμή σώθηκε το ιστορικό μοναστήρι του Σταυρού της Μύθης, κοντά στην Τσάδα.

Το πρωί υπήρχαν μικρές εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία και στην περιοχή παρέμειναν πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν εξακριβωθεί.


Πανικός επικρατεί στην Ιαπωνία από το σοβαρό πυρηνικό ατύχημα, το χειρότερο που σημειώθηκε ποτέ στην ιστορία της χωρας.

Ηδη, οι Ιαπωνικές Αρχές έχουν εντοπίσει 49 άτομα που έχουν μολυνθεί, πολλά από τα οποία νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.


Στους 15 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, που έπληξε χθες το Μεξικό.

Επίκεντρο του σεισμού ήταν η πολιτεία Οαχάκα, 450 χιλιόμετρα νότια της Πόλης του Μεξικού.

Περίπου είκοσι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στα νοσοσκομεία, χωρίς όμως σοβαρά τραύματα, ενώ μεγάλες είναι οι υλικές ζημιές.


Στη μνήμη των εικοσιεπτά ηλικιωμένων εγκλωβισμένων της Καρπασίας που δολοφονήθηκαν από τους Αττίλες από το 1974 μέχρι σήμερα, με τελευταίο θύμα τον Στέλιο Χάρπα, είναι αφιερωμένη αυτό το Σαββατοκύριακο η διαφωτιστικη εκστρατεία στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Επίσης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Γηρατιών, ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Ευημερίας Ηλικιωμένων με την Αθλητιατρική Εταιρεία Κύπρου θα ενώσουν αυτό το Σαββατοκύριακο φωνή διαμαρτυρίας με τους φρουρούς του οδοφράγματος.

Αύριο Σάββατο τα μέλη του Συνδέσμου Ευημερίας Ηλικιωμένων Λευκωσίας θα συγκεντρωθούν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, από όπου στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει πορεία πρός το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας,όπου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στις 10 και 15 θα τελεσει τρισάγιο για τους 27 δολοφονηθέντες από τους Τούρκους, εγκλωβισμένους της Καρπασίας και θα αναπέμψει δέηση για την ανεύρευση των αγνοουμένων και την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικα αίθριος αλλά τοπικά θα σχηματισθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα τραπούν σε ασθενείς βορειοδυτικούς, 2 ως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε τώρα ένα επεισόδιο από την κοινωνική σειρά ΠΡΟΩΡΗ ΕΚΔΟΣΗ, και στην συνέχεια την ελληνική κινηματογραφική ταινία ΚΑΙ ΟΙ 14 ΗΣΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ.

Ακολουθεί η κυπριακή κωμική σειρά, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και μισί.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 1 October 1999 - 15:27:14 UTC