Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-02

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι, χαίρετε.

Κρίσιμη, η σημερινή μέρα για τις εξελίξεις στα χρηματιστηριακά δρώμενα του τόπου μας.

Το πρωί, ο Υπουργός Οικονομικών, μετά από σύσκεψη με αξιωματούχους του Υπουργείου του, μετέβη στο Προεδρικό όπου και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις επαφές του με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κατά τις δύο τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Χρηματιστήριο θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να έχει καθορισθεί πότε θα γίνει αυτό.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται στο Υπουργείο Οικονομικών, συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με αντιπροσωπεία των χρηματιστών.


Ρωσία και Τσετσενία, βρίσκονται πλέον σε ανοικτή σύγκρουση.

Τα Ρωσσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Τσετσενία, από τρεις πλευρές, όπως επιβεβαίωσε Ρώσσος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί, ενώ πενήντα χιλιάδες Ρωσικά στρατεύματα και άρματα, ήταν στα σύνορα με τη Τσετσενία από χθες.

Μεγάλο κύμα προσφύγων εγκαταλείπει την Τσετσενία ενώ από τη Μόσχα ο Δήμαρχος της πόλης Γιούρι Λουζκόφ, δήλωνει ότι, είναι νωρίς για συνομιλίες μεταξύ Ρωσσίας και Τσετσενίας.


Σκοπός της άσκησης Νικηφόρος, είναι να δοκιμασθούν τα έτοιμα σχέδια δράσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συγκεκριμένους στόχους.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αμύνης Σωκράτη Χάσικο, επισκέφθηκε το πρωί, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, όπου ενημερώθηκε από τον Αρχηγό Δημήτριο Δήμου και άλλους επιτελείς για την άσκηση και την εξέλιξη της.

Σε δηλώσεις του ο κύριος Χάσικος διέψευσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι νεο-αποκτηθέντες πύραυλοι Τόρ-Μι Ενα, μεταφέρθηκαν στην Κύπρο μόνο για να επιδειχθούν στην παρέλαση και ότι θα επιστραφούν στην Ελλάδα.

Οτι βρίσκεται στην Κύπρο, πρόσθεσε ήρθε νομίμως και θα παραμείνει εδώ.

Ο κύριος Τσοχατζόπουλος μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού, εξέφρασε την απαγοήτευσή του, για το γεγονός ότι, η Τουρκική κυβέρνηση, απέχει κατά πολύ στην πράξη από το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε με τους τελευταίους σεισμούς.

Ο πρωινός κύκλος των επαφών του Υπουργού της Ελλάδος, έκλεισε με την επισκεψή του, στην Επιτροπή Αμυνας της Βουλής και με την δεξίωση που έδωσε ο Ελληνας πρέσβης, στην κατοικία του.


Με την κατάταξη σημαντικού αριθμού εφέδρων, άρχισε σήμερα, η ετήσια μεγάλη στρατιωτική άσκηση Νικηφόρος.

Η άσκηση, στην οποία θα συμμετάσχουν Ελληνικά μαχητικά και πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, θα διαρκέσει, έξι ημέρες και θα λήξει στις επτά Οκτωβρίου, με δύο μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις, στη Λάρνακα και την Πάφο.

Μέρος της άσκησης, θα παρακολουθήσει ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος.


Την εκτίμηση ότι στην πρόσφατη συνάντηση Κλίντον-Ετζεβίτ έχει επιτευχθεί συγκεκριμένη πρόοδος εξέφρασε, ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Τζέιμς Ρούμπιν.

Ο κύριος Ρούμπιν, ανέφερε ότι υπάρχει μία πραγματική ευκαιρία να προχωρήσει η διαδικασία και να αξιοποιηθεί το παράθυρο ευκαιρίας που υπάρχει στο Κυπριακό, το Φθινόπωρο.

Επανέλαβε ακόμη, ότι η χώρα του υποστηρίζει την έναρξη συνολικών διαπραγματεύσεων, χωρίς προυποθέσεις, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και υποστήριξε κάθε διαδικαστική λεπτομέρεια που οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα.


Η επίλυση των προβλημάτων των ηλικιωμένων βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Προέδρου Κληρίδη προσωπικά, και όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε, στους προυπολογισμούς του κράτους θα περιληφθούν σχετικά κονδύλια για βελτίωση των όρων ζωής των ηλικιωμένων.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης, μιλούσε σε ομάδα ηλικιωμένων που τον επισκέφθηκαν στον Προεδρικό, στο πλαίσιο των εορτασμών για το διεθνές έτος Ηλικιωμένων.

Ενωρίτερα, οι ηλικιωμένοι της Κύπρου στη παρουσία του Υπουργού Ερασίας και του Μητροπολίτη Κιτίου, πραγματοίησαν πορεία, με το σύνθημα ΕΝΕΡΓΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ η οποία ξεκίνησε από το δημοτικό θέατρο και κατέληξε στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.


Τους είκοσι, έφτασαν οι νεκροί από το προχθεσινό κτύπημα του εγκέλαδου στο Μεξικό.

Τα σωστικά συνεργεία, εξακολουθούν να αναζητούν εγκλωβισμένους στα ερείπια των κτιρίων, που κατέρρευσαν από τα 7.4 ρίχτερ.

Οι επιστήμονες, αποδίδουν τον μικρό αριθμό των θυμάτων, στο ότι το επίκεντρο της τρομακτικής δόνησης, που διήρκησε σαραντα-δύο δευτερόλεπτα, ήταν κοντά στη θάλασσα και η περιοχή που επλήγη ήταν αραιοκατοικημένη.


Οι ένοπλοι Βιρμανοί απαγωγείς, που είχαν καταλάβει την πρεσβεία του Μιανμάρ στη Μπανγκόκ, κατάφεραν να πείσουν τις αρχές, να τους παραχωρήσουν δύο ελικόπτερα για την διαφυγή τους.

Λίγο πριν επιβιβαστούν στα ελικόπτερα, με τη συνοδεία δύο ανώτερων Ταϋλανδών αξιωματούχων, άφησαν ελεύθερους τους εικοσιεπτά ομήρους που είχαν μαζί τους.

Πριν από λίγο, τα δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στα σύνορα Ταυλάνδης-Μιανμάρ και οι δύο αξιωματούχοι, επέστρεψαν στην Μπανγκόκ.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών της Ταυλάνδης, ανέφερε ότι οι αρχές, επέτρεψαν την μετάβαση των Βιρμανών στα σύνορα, γιατί δεν τους θεώρησαν τρομοκράτες, αλλά ανθρώπους που επιδιώκουν τη δημοκρατία στη χώρα τους.


Πενηντα-οκτώ φυτά Ινδικής Κάνναβης, ανακάλυψε, χθες το βράδυ, η Αστυνομία, σε φυτεία που καλλιεργούσε ο Χαράλαμπος Ελευθερίου, σαράντα έξι ετών, ζαχαροπλάστης από το Ακάκι.

Ο Ελευθερίου, σε θεληματική του κατάθεση φέρεται να παραδέχθηκε την καλλιέργεια, κατοχή και χρήση ναρκωτικών.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, διέταξε την κράτησή του για έξι ημέρες, ενώ η αστυνομία αναζητεί και συνεργάτες του.


Τον καταυλισμό αστέγων στο Αρσος της Νέας Φιλαδέλφειας επισκέφθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος και η Υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, έδωσε κουράγιο στους σεισμοπαθείς και είπε ότι τα βάσανα τους θα τελειώσουν με την βοήθεια του Θεού και του κράτους.


Και να ολοκληρώσουμε με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, ιδιαίτερα στα νότια και ανατολικά παράλια και το εσωτερικό.

Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά ασθενείς, κυρίως βορειοδυτικοί δύο ως τριών Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία, θα πέσει στους 18 βαθμούς στα δυτικά παράλια και το εσωτερικό και στους 19 στα νότια και ανατολικά παράλια.

Στις υψηλότερες ορεινές περιοχές, η θερμοκρασία θα πέσει περίπου, στους 18 βαθμούς.


Εδώ φτάσαμε στο τέλος του απογευματινού δελτίου ειδήσεων.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια, την κοινωνική ταινία "Το μυστικό του Λάκκυ" και την Ελληνική ταινία, "Το φτωχόπαιδο", με τους Θάνο Λειβαδίτη και Μέμα Σταθοπούλου.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και μισύ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 2 October 1999 - 14:27:12 UTC