Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-16

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Νέα στοιχεία που σχετίζονται με τις διερευνόμενες υποθέσεις διαφθοράς στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης παρουσιάστηκαν από τις ανακριτικές αρχές στο Επαρχιακό Δικαστήρο Λευκωσίας.

Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της δύο μαρτυρίες που ενισχύουν το ενδεχόμενο Δεκασμού Δημόσιου Λειτουργού, κατάχρησης εξουσίας και διαφθοράς, κατηγορίες για τις οποιες έχει συλληφθεί ο Χριστόδουλος Νικολαίδης.

Συγκεκριμένα, μεταξύ του 1996 και 97 υποστηρίζεται ότι ο ύποπτος σε τέσσερις περιπτώσεις απέσπασε χρηματικά ποσά για ευνοική μεταχείρηση και εξυπηρέτηση παράνομης έκδοσης αδειών εργασίας σε καλλιτέχνιδες.

Η Αστυνομία κατέχει επίσης 23 φακέλλους με ανάλογες περιπτώσεις ενώ αναζητεί άλλους 13, στο Αρχείο του Τμήματος.

Το δικαστήριο, μετά από τρίωρη ακροαματική διαδικασία έκανε δεκτό το αίτημα της Αστυνομίας εκδίδοντας διάταγμα 8ημερης προσωποκράτησης του Λειτουργού Αλλοδαπών.


Την εκστρατεία διαφώτισης του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος και των συγγενών αγνοουμένων, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, ενίσχυσε σήμερα ομάδα του Ακαδημαϊκού Μουσικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, η οποία παρουσίασε αντικατοχικό πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΚ Αρης Χ"Παναγιώτου σε ομιλία του τόνισε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το Εθνος, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια της Ελλάδας για αντιμετώπιση τους.

Την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση του κυπριακού ελληνισμού, έδωσαν με τη σειρά τους τα μέλη του Μουσικού Συνδέσμου.


Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλιδης επανέλαβε την αντίθεση της Κυπριακής κυβέρνησης σε οιαδήποτε μορφή τετραμερούς διάσκεψης για το κυπριακό.

Σχολιαζοντας τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης των δεκαπεντε της Ευρωπαικής Ενωσης στο Τάμπερε της Φιλανδίας, ο κύριος Κασουλίδης, επεσημανε ότι οι τελικές αποφάσεις, για την αναβάθμιση της Τουρκίας θα παρθούν στην σύνοδο του Ελσίνκι.

Ο Γιαννάκης Κασουλίδης υποστηρίξε επισης οτι θα ήταν λάθος αν η Ελλαδα άνοιγε απο χθές τα χαρτιά της, ενω υπενθύμησε την δήλωση του Ελληνα ομολόγου του ότι η Ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας μπορεί να είναι δεδομένη, αλλα δεν είναι δεδομένη η ψήφος της Ελλάδας.

Παντως στην άτυπη σύνοδο του Τάμπερε διεφάνη οτι οι δεκαπέντε επιθυμούν την αναβάθμιση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπική Ενωση αλλά με σοβαρές επιφυλάξεις για τις προυποθέσεις που πρέπει να πληρέι η χώρα


Σεισμός μεγέθους επτά βαθμών στην κλίμακαρ Ρίχτερ συγκλόνισε λίγο πριν απο τη μία το μεσημέρι, το νοτιοδυτικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Λος Αντζελες, το Λας Βέγκας και το Σαν Ντιέγκο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 160 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Αντζελες, σε μια ερημική περιοχή.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες αλλά 25 χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν ειναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Κάτοικοι του Λος Αντζελες ανέφεραν οτι ο σεισμός ήταν διάρκειας 45 περίπου δευτερολέπτων, ενω ακολουθησαν αρκετοί μετασεισμοί.


Στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας διεξάγονται αυτή την ώρα τέσσερις αγώντες.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι.

Νέα Σαλαμίνα - Απόλλων 2 -1.

Ενωση Νέων Παραλιμνίου - Εθνικός

2 -1

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1 - 2

ΑΠΟΠ - Ασσια 0 - 0.

Το ντέρμπυ της αγωνιστικής ΑΕΛ - Ανόρθωση θα διεξαχθεί απόψε στις επτά.


Επείγει όσο ποτέ άλλοτε, η επίλυση του Κυπριακού, διακήρυξαν σήμερα οι Δημήτρης Χριστόφιας και Οζκέρ Οσκιούρ.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν ύστερα από συνάντηση που είχαν στο μικτό χωριό Πύλα, τονίζουν ότι μια βιώσιμη και δίκαιη λύση, θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις.

Οι κύριοι Χριστόφιας και Οζκιούρ, διατράνωσαν ακόμη την αποφαστικότητα τους να προωθήσουν μέτρα επαναπροσέγγισης ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.


Για οκτώ ημέρες προφυλακίστηκαν και οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν στη Λεμεσό για την παραχώρηση σε αλλοδαπές καλλιτέχνιδες παράνομων αδειών, παραμονής στην Κύπρο.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Χειμώνα, Αναπληρωτή Λοχία και τον Σταθάκη Θεοδώρου, Λοχία, του Γραφείο Συλλογής Πληροφοριών.

Και οι τρείς κατηγορήθηκαν για αδικήματα που αφορούν κατάχρηση εξουσίας και συνομωσίας προς διάπραξη νομίμων σκοπών, με παράνομες μεθόδους.

Οπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία οι δύο ύποπτοι πήραν το ποσό των τριακόσιων λιρών από τους Πάμπο Αναστασιάδη και Μάριο Κωνσταντίνου Γιαλλούρη, οι οποίοι τελούν υπό κράτηση για την ίδια υπόθεση.

Το δικαστήριο αναμένεται να μεταφερθεί στο Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου θα διεξαχθεί η διαδικασία έκδοσης διατάγματος οκταήμερης κράτησης, εναντίον του Αναπληρωτή Ανώτερου Υπαστυνόμου Ευγενιάδη Πελοπίδα, υπέυθυνου του Τμήματος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Λεμεσού.

Ο Ευγενιάδης νοσηλεύεται μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη όταν συνελήφθη.


Σε συναγερμό τέθηκε η αστυνομία, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του Χαράλαμπου Ζαχαρία άλλος Πουτζιουρή, ο οποίος απέδρασε τα ξημερώματα, απο την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

Ο Πουτζιουρής είχε συλληφθεί τα μεσάνυκτα ώς ύποπτος για την ληστεία εις βάρος του Ιωάννη Μιχαήλ, ιδιοκτήτη καμπαρέ απο την Λάρνακα, και οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση για ανακρίσεις.

Ενώ μεταφερόταν απο τα γραφεία του ΤΑΕ στα κρατητήρια, ο Πουτζιουρής έριξε τον αστυφύλακα που τον συνόδευε στο έδαφος και διέφυγε.

Εκμεταλευόμενος το σκοτάδι, ο Πουτζιουρής, εξαφανίστηκε στους δρόμους της πόλης.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο, στις 8 και μισι.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


Δύο άτομα τα οποία εκτελούσαν χρέη φρουρού έξω από το καμπαρέ Αρχόντισσα στη Λεμεσό συνελήφθησαν τα ξημερώματα όταν στην κατοχή τους βρέθηκε ένσφαιρο πιστόλι, ένα μαχαίρι και ένα σπρέυ. Πρόκειται για τους Γιώργο Νικολέττη 24 ετών από τον Τραχώνι και τον Πανίκο Χριστάκη 24 ετών από τη Λεμεσό. Οι συλληφθέντες προσήχθησαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την προφυλάκιση τους για έξι ημέρες.
Μηνύματα ευαισθησίας έστειλαν οι υπάλληλοι των Κυπριακών αερογραμμμών, οργανώνοντας ειδικό παζαράκι, τα έσοδα του οποίου θα δωθούν για τους σεισμόπληκτους στην Αθήνα.

Το παζαράκι στήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ δεν έλειπε και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που μάγεψε κυριολεκτικά τους περαστικούς.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πργνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά πιθανό να πέσουν μερικές βροχές, σε παράλιες κυρίως περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι, 3 ως 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 περίπου, βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθμούς, στις ψηλοτερες ορεινές περιοχές.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 17 October 1999 - 14:27:45 UTC