Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-18

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Νέα σοβαρά προβλήματα είχαμε σήμερα στο Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες των επενδυτών να μείνουν για άλλη μια φορά εκτεθειμένοι.

Η προσυνεδρία των χρηματιστηριακών συναντήσεων, η οποία προηγείται της περιόδου διαπραγμάτευσης των συναλλαγών, διήρκεσε τρία μόλις λεπτά.

Και αυτό λόγω τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Παρόλες τις προσπάθειες των υπευθύνων του Χρηματιστηρίου για επενέναρξη των πράξεων, αυτό δεν κατέστη δυνατόν με αποτέλεσμα γύρω στις 12 και 10 να ανακοινωθεί επίσημα η αναστολή της σημερινης συνάντησης.

Ωε εκ τούτου, δεν πραγματοποιήθηκαν οποιεσδήποτε συναλλαγές.


Οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση παράνομης έκδοσης αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς

βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού, ο Νίκος Κόσης είπε ότι οι έρευνες δεν περιορίζονται μόνο στη Λεμεσό, αλλά θα επεκταθούν στο αεροδρόμιο, τη Λευκωσία, την περιοχή της Αμμοχώστου και την Πάφο.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει άλλο κύκλωμα, ο κύριος Κόσης είπε ότι υπάρχει μιά πληροφορία η οποία θα διερευνηθεί.

Είμαστε αποφασισμένοι, τόνισε, να αποκόψουμε τα καρκινώματα από το αστυνομικό σώμα, και να καθαρίσουμε τη σήψη, για να μπορεί να λειτουργήσει η Αστυνομία σωστά.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου, δήλωσε ότι η εγκληματικότητα θα παταχθεί με σειρά μέτρων.


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις επτά το πρωί στον κύριο δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας, μεταξύ των κυκλικών κόμβων Αγίας Φύλας και Μέσα Γειτονιάς.

Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν τέσσερα οχήματα μεταξύ των οποίων και ένα περιπολικό της τροχαίας.

Από την σφοδρότατη σύγκρουση βρήκε τραγικό θάνατο ο Δήμος Μιχαήλ, 29 ετών, από την Ερήμη, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Τραυματίστηκαν, επίσης, σοβαρά οι Ανδρέας Νικολάου, από τη Λεμεσό και Δημήτρης Καντώνης, εργολάβος, από το Λατσί, οι οποίοι νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Λεμεσού.

Οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό τραυματίστηκαν ελαφρά και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο απολύθηκαν.


Νέες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών ανακάλυψε το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Αστυνομία.

Στην Πάφο, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισε ύστερα απο έρευνα σε διαμέρισμα στην Γεροσκήπου, 77 γραμάρια άσπρης σκόνης που πιστεύεται ότι είναι κοκαίνη, σύνεργα καπνίσματος και χειροποίητα αποτσίγαρα που πιστεύεται ότι περιέχουν κάνναβη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ώς ύποπτοι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος Χάρυ Παναγή Θεοχάρους, από την Αμμόχωστο, ο δεκαοκτάχρονος γιός του, Στήβεν, και η Πηνελόπη Εμμα Ράιτ, 29 χρόνων, από την Αγγλία.

Στην Λευκωσία, εξάλλου, η Αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι ενός ύποπτου για διάρρηξη καντίνας, ποσότητα άσπρης σκόνης, δύο ενέσεις και ένα κουταλάκι.

Πρόκειται για τον Αλέξη Ιγνατιάδη, κάτοχο ελληνικού διαβατηρίου, ο οποίος συνελήφθει χθές βράδυ μαζί με τον Μίκη Ουμουντουμίδη, όταν στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου είκοσι κούτες τσιγάρων.

Την ίδια στιγμή, το επαρχικαό δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε για τέσσερις ημέρες το διάταγμα κράτησης, της Τατιάνας Στεφάνοβα, απο την Βουλγαρία, στην κατοχή της οποίας είχαν βρεθεί τέσσερα κιλά χασίς.


Την εκτίμηση ότι η σημερινή στιγμή είναι κατάλληλη για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών για την επίλυση του Κυπριακού επανέλαβε ο Απεσταλμένος του Προέδρου Κλίντον για το Κυπριακό, Αλφρεντ Μόουζες, ύστερα από συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό και επανέλαβε ότι η Αθήνα στηρίζει την προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος πήγε στην Αθήνα προερχόμενος απο την Αγκυρα, ενώ απόψε αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή.


Τελεσιδίκως η Κύβερνηση θα καταθέσει την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή, τους προυπολογισμούς του Κράτους για το 2.000.

Μαζί με τους προυπολογισμούς θα κατατεθεί και το φορολογικό πακέτο, στο οποίο αναμένεται να περιληφθεί και πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης αξίας από 8% σε 10%

Ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης δέν θέλησε να αποκαλύψει με δηλώσεις του στην βουλή το ποσοστό αυξησης του συντελεστή.

Επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί πρώτα το Υπουργικό Συμβούλιο και η Βουλή.

Ο κύριος Υπουργός, ο οποίος παρέστη σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών υποστήριξε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η κατάργηση του μηδενικού συντελεστή στο φόρο προστιθέμενης αξίας ώστε να υπάρξει εναρμόνιση με το ευρωπαικό κεκτημένο.


Εκθεση για το Κυπριακό θα ετοιμάσει αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Η έκθεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας, θα δοθεί στον Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, ο οποίος με την σειρά του θα ενημερώσει την εκτελεστική επιτροπή, καθώς και μέλη του οργανισμού σε χώρες με επιρροή, ώστε να συνεισφέρουν στην ειρηνική επίλυση του προβλήματος.

Το πρωί, η τριμελής αντιπροσωπεία είχε διαδοχικές επαφές με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο Μακαριότατος ζήτησε την βοήθεια και συμβολή των μελών του συμβουλίου για την προώθηση του εθνικού μας θέματος.


Ετοιμα είναι τα αποτελέσματα της πρώτης ομάδας, από τις επιστημονικές εξετάσεις που γίνονται για ταύτιση των οστών με δείγμα γενετικού υλικού, που έχει ληφθεί από τους συγγενείς των αγνοουμένων.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, επιβεβαιώνοντας σχετική είδηση του ΜΕΓΑ, πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός Νοεμβρίου.

Το πρωί, αντιπροσωπεία των συγγενών αγνοουμένων είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα, που είχε εγκριθεί στην Παγκύπρια Γενική Συνέλευση της Επιτροπής.


Μικρολογίες, χαρακτήρισε η Αμερικανίδα Υπουργός των Εξωτερικών, τα όσα δημοσίευσε η Βρετανική εφημερίδα "Οπσέρβερ", υποστηρίζοντας ότι το ΝΑΤΟ, βομβάρδισε σκόπιμα την πρεσβεία της Κίνας στο Βελιγράδι την περασμένη Ανοιξη, κατά τη διάρκεια της σύρραξης στο Κοσσυφοπέδιο.

Η Μαντλίν Ολμπραϊτ, επανέλαβε πως ο βομβαρδισμός της Κινεζικής πρεσβείας ήταν ένα ατυχές και συνάμα τραγικό γεγονός.

Η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχο, έγραψε χθες ότι η Συμμαχία, προχώρησε στην βομβιστική επίθεση κατά της Πρεσβείας, όταν ανακάλυψε ότι οι Γιουγκοσλαβικές στρατιωτικές τηλεπικοινωνίες, χρησιμοποιούσαν τη διπλωματική αποστολή της Κίνας, για τη μετάδοση σημάτων τους.

Οι τρεις πύραυλοι "Κρουζ" που έπληξαν την αποστολή στις 7 Μαίου, είχαν ως αποτέλεσμα, να σκοτωθούν τρεις Κινέζοι και να ανοίξει ένα χάσμα, μεταξύ ΝΑΤΟ και Πεκίνου, που κατέχει μία από τις πέντε μόνιμες έδρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


Το σοβαρότερο κρούσμα εμπρησμού, από το τέλος της σύρραξης στο Κοσσυφοπέδιο και την παρουσία της πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στη περιοχή, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Πρίστινα.

Πυρκαγιά, κατέστρεψε ολοσχερώς ένα κατάστημα και προκάλεσε ζημιές σε γειτονικό κτίριο, όπου στεγάζεται τηλεοπτικός σταθμός.

Πυροσβέστες των Ηνωμένων Εθνών και του ΝΑΤΟ, με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής κατέσβεσαν τη φωτιά, υψώνοντας παράλληλα, οδοφράγματα γύρω από το κτίριο, αφού σε μικρή απόσταση βρίσκεται αποθήκη των Συμμαχικών δυνάμεων με εύφλεκτα υλικά.

Τα κίνητρα, καθώς και το ποιός κρύβεται πίσω από την πυρκαγιά, παραμένουν ακόμη άγνωστα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι γενικά δυτικοί 4 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα παράλια και στους 21 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Σήμερα η πιο ψηλή θερμοκρασία στη Λευκωσία ήταν 28 βαθμοί και η πιο χαμηλή 15, στη Λεμεσό 29 με 19, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 27 με 17, στην Κερύνεια και την Πάφο 27 με 18 και τέλος στον Πρόδρομο 21 με 11 βαθμούς.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν μακρές περίοδοι με αίθριο καιρό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μια ματιά τώρα στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Αθήνα θα υπάρχει συννεφιά και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς.

Στο Λονδίνο ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 12 βαθμούς.

Στην Μόσχα τώρα όπου θα χιονίζει και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους μηδέν βαθμούς.

Στο Παρίσι ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 11 βαθμούς.

Στη Ρώμη θα υπάρχει συννεφιά και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς και τέλος στις Βρυξέλλες ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με την θερμοκρασία να φθάνει τους 11 βαθμούς.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 8 και μισή.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 18 October 1999 - 16:27:14 UTC