Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-24

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Στην μονάδα ενταντικής παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται ο Λειτουργός Μετανάστευσης, Χριστόδουλος Νικολαίδης, συνεδρίασε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

Η διαδικασία διήρκεσε μιάμιση ώρα και στην συνέχεια διακόπηκε για να συνεχισθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κύριος Νικολαίδης, είχε συλληφθεί για την υπόθεση παράνομης παραχώρησης αδειών εργασίας σε αλλοδαπούς και από την περασμένη Κυριακή νοσηλεύεται με καρδιολογικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Εναντίον του διερευνάται υπόθεση για εκμετάλλευση της θέσης του και έκδοση παράνομων αδειών παραμονής έναντι ανταλλαγμάτων.


Υστερα απο μαραθώνια διαδικασία η οποία διήρκησε περίπου επτά ώρες, το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού ανανέωσε το διάταγμα κράτησης των δύο υπαξιωματικών της αστυνομίας, Δημήτρη Χειμώνα και Ευστάθιου Θεοδώρου, για άλλες τέσσερις ημέρες.

Εναντίον των δύο διερευνώνται τρείς υποθέσεις που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, συνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος και παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών.

Ο εξεταστής της υπόθεσης παρουσίασε ενώπιον του δικαστηρίου νέα στοιχεία και μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ο λοχίας Χειμώνας εισέπραττε χρήματα απο ιδιωκτήτες μπυραριών για να μην τους καταγγείλει ότι εργοδοτούσαν παράνομα αλλοδαπές καλλιτέχνιδες.


Θα απογοητευτούν οικτρά όσοι έθρεψαν η ελπίζουν ότι θα εκμεταλευθούν κατι για το οποίο ουδεμία ευθύνη φέρει ο Πρόεδρος το Δημοκρατικού Συναγερμού.

Αυτό δηλωσε σήμερα ο Νίκος Αναστασιαδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιέυματα ότι υπάρχει έντονη αμβισβήτηση του ιδίου στον Δημοκρατικο Συναγερμό, εξ αιτίας της υπόθεσης με τις πλαστες βίζες και την φερόμενη εμπλοκή του αδελφού του.

Αισθανομαι είπε ο κύριος Αναστασιάδης, ιδιαίτερα ευγνώμων για την συμπαράσταση απο όλο το κόμμα για την προσωπική μου δοκιμασία.

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει μία αυξημενη υπερευαισθησία και από την κυβέρνηση και απο την κοινωνία, η οποία δέν επιτρέπει πλεόν συγκάλυψη κανενός σκανδάλου.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λευκωσία το πρώτο Παγκύπριο Συνέδριο του Αγωνιστικου Δημοκρατικού Κινήματος

Το συνέδριο, στο οποίο απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης όπως επίσης και όλα τά κόμματα πλήν του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, εξέλεξε άνευ ανθυποψηφίου, Πρόεδρο του κόμματος, τον κύριο Ντίνο Μιχαηλίδη.

Ο κυριος Μιχαηλίδης, σε ομιλία του στο συνέδριο τόνισε ότι στόχος του ΑΔΗΚ είναι να ακουστεί δυνατά και καθαρά μία διαφορετική φωνή μέσα στο κυπριακό Κοινοβούλιο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το κομμα του αποτελεί ένα παράθυρο στο μέλλον της κυπριακής κοινωνίας


Με τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις του για το Κυπριακό, παρουσιάζεται για μία ακόμη φορά, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας Ουάσιγκτων Πόστ.

Ο Ετζεβίτ επαναλαμβάνει τους τουρκικούς ισχυρισμούς περι ύπαρξης δυο κρατών στην Κύπρο, υποστηρίζει την αναγνώριση δυο αυτόνομων οντοτήτων και τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, στην Κύπρο.

Επίσης παρουσιάζεται αισιόδοξος οτι αργά ή γρήγορα η Ευρωπαϊκή Ενωση θα απευθύνει πρόσκληση στην Τουρκία για ένταξη, χωρίς πολιτικούς όρους.


Tη διαβεβαίωση ότι η υποψηφίοτητα της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παιρνά μέσα από τις ελληνικές θέσεις μετέφερε από την Αθήνα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου.

Ο κύριος Βασιλείου ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, δήλωσε παράλληλα ότι ελληνικές θέσεις βρίσκουν απήχηση στην Ευρώπη.


H Κύπρος τίμησε σήμερα την μνήμη του αδικοχαμένου Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιού του Νικόλα.
Με μία σεμνή τελετή στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδελφοποίησης του Ομίλου Γυναικών Κερύνειας με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων και Οργανώσεων του Νομού Σερρών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ψυχαγωγική δικοινοτική εκδήλωση, διοργανώνει αυτή την ώρα στους κήπους του Λήδρα Πάλας η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με την ευκαιρία της Ημέρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η εκδήλωση άρχισε στις δυο το μεσημέρι με προσφώνηση του Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Τζέημς Χόλγκερ. Ο κύριος Χόλγκερ διαβεβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Εθνη θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε τα παιδιά της Κύπρου να ζήσουν σε ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον.

Στην συνέχεια παρέλασαν παιδιά κρατωντας τις σημαίες των 35 κρατών που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος ελληνοκυπριακά, τουρκοκυπριακά και ξένα μουσικά συγκροτήματα.


Σε νέο θανατηφόρο δυστύχημα που έγινε στις τρείς τα χαράματα στην Πάφο, έχασε τη ζωή του ο δεκαεξάχρονος μηχανικός, Χαράλαμπος Ανδρέα Χαραλάμπους.

Ο Χαραλάμπους, τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το μοτοποδήλατο που οδηγούσε στο δρόμο Πέγειας - Αγίας Μαρίνας, παρασύρθηκε από διπλοκάμπινο αυτοκίνητο.


Χωρίς τις κουκούλες, αλλά με τη στολή τους, και με κρυμμένα τα πρόσωπα, πίσω από πανώ και σημαίες, διαδήλωσαν χθες στη Νέα Υόρκη, είκοσι μέλη της οργάνωσης, Κου Κλουξ Κλαν.

Η εμφάνισή τους, προκάλεσε την αντίδραση χίλιων αντι-ρατσιστών, που τους περικύκλωσαν και δεν έλειψαν τα μικρο-επεισόδια.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παρωδικές όμως νεφώσεις που δυνατό να φέρουν λίγες βροχές, κυρίως στα παράλια.Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τρία μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 10 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας στις 8 και μισή.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 24 October 1999 - 14:27:30 UTC