Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Γραπτές εισηγήσεις για την πάταξη της διαφθοράς στην δημόσια υπηρεσία, θα υποβάλει εντός των ημερών, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της βουλής, Χρίστος Πουργουρίδης.

Σε δηλώσεις του ύστερα από την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο κύριος Πουργουρίδης υποστήριξε ότι η διαφθορά έγινε θεσμός και ότι και επί υπουργίας Χριστόδουλου Βενιαμίν σημειώνονταν παρατυπίες.

Με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς, σχολίασε την δήλωση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, ότι επί υπουργίας του δεν περιέπεσε τίποτα στην αντίληψη του για το Τμήμα Μετανάστευσης.


Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε μια διαφαινόμενη τάση ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής από κάποιους που θέλουν να υπηρετήσουν πολιτικούς στόχους, δήλωσε κατηγορηματικά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

Κανένας, είπε, δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι θα τύχει της ανοχής της κυβέρνησης, εφόσον υπάρχουν στοιχεία εναντίον του.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ενάντια στην πλήρη διερεύνηση των καταγγελίων θα ήταν η ακατάσχετη σκανδαλολογία, όπου απλές παρατυπίες θα χαρακτηρίζονταν σαν εγκλήματα και σκάνδαλα, συμπλήρωσε ο κύριος Παπαπέτρου και σημείωσε ότι η Κυβέρνηση, φρονεί πως μ' αυτό τον τρόπο, φθείρεται η προσπάθεια διερεύνησης των υπαρκτών σκανδάλων.

Καποιοι δε απ' αυτούς που εναντίον τους διερευνώνται συγκεκριμένες καταγγελίες, είπε, προσπαθούν να ελαφρύνουν τη θέση τους, ρίχνοντας ισοπεδωτικά λάσπη ενάντια στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Ο Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση δεν θα συνεργήσει σε κάτι τέτοιο και, ότι όπου τεκμηριώνονται οι καταγγελίες, θα πάρουν το δρόμο τους.


Διάταγμα εξαήμερης κράτησης του Λειτουργού Μεταναστεύσεως, Χριστόδουλου Νικολαίδη, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, μετά από μαραθώνια συνεδρία, που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο δικηγόρος του υπόπτου, Κυριάκος Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του είπε ότι θα εφεσιβάλει αύριο το πρωί την απόφαση του Δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, πρίν απο λίγο ο Χριστόδουλος Νικολαίδης, εναντίον του οποίου διερευνώνται υποθέσεις Δεκασμού Δημοσίου Λειτουργού, Διαφθοράς, Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και Κατάχρησης εξουσίας, εξήλθε του Νοσοκομείου και οδηγήθηκε σε αστυνομικά κρατητήρια.


Τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και η αναστολή των εργασιών οκτώ χρηματιστηριακών γραφείων, σημάδεψαν την σημερινή συνάντηση στο Χρηματιστήριο.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της αδυναμίας στην μεταβίβαση εντολών από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή χρηματιστηριακού γραφείου προς στο σύστημα του Χρηματιστηρίου.

Ετσι, η συνάντηση διακόπηκε στην προσυνεδρία και ενώ είχαν ήδη εκτελεσθεί οκτακόσιες πράξεις.

Η συνάντηση συνεχίστηκε μετά από πάροδο είκοσι λεπτών και ολοκληρώθηκε στις έντεκα και τριάντα.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίασε απώλεια περίπου τριάντα-πέντε μονάδων, καταλήγοντας στις πεντακόσιες-εξήντα-μία κόμμα μηδέν οκτώ μονάδες.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας το θέμα της φορολόγησης των χρηματιστηριακών πράξεων με ποσοστό ένα τοις εκατόν, ανέφερε ότι η επιτροπή οικονομικών της Βουλής έχει αποδεχθεί ότι είναι ένα δίκαιο ποσοστό, και ότι προβληματίζεται για την φορολόγηση των κεφαλαιουχικών κερδών.


Συνέρχεται αυτή την ώρα στο οίκημα του Δημοκρατικού Συναγερμού η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ενώ αργότερα θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο.

Συνδεόμαστε ζωντανά με το οίκημα του ΔΗΣΥ και με τον Χρίστο Γεωργίου για να μας ενημερώσει.


Νέο θανατηφόρο οδικό δυστύχημα συνέβη στις 2.30 το πρωί με θύμα τον δεκαοκτάχρονο σπουδαστή Γεώργιο Αλεξάνδρου, από την Κυπερούντα.

Ο Αλεξάνδρου ήταν συνεπιβάτης σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο εθνοφρουρός Ελευθέριος Ελευθερίου, 18 χρόνων, από την Κυπερούντα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην περιοχή Ακακίου, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί, με κατεύθυνση από την Λευκωσία προς το Τρόοδος, προσέκρουσε σε κιγκλίδωμα γέφυρας.

Η αστυνομία διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.


Αγνωστη εξακολουθεί να παραμένει η τύχη του τριαντάχρονου Ελλαδίτη βιοχημικού, Δημήτρη Παπαδόπουλου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την περασμένη Κυριακή, στην θαλάσσια περιοχή Κώννος, στο Ακρωτήριο Κάβο Γκρέκο.

Την περιοχή κτενίζουν κυριολεκτικά ελικόπτερα της Αστυνομίας και των βρετανικών βάσεων, σκάφη της Λιμενικής και δύτες της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Ο ελλείπων, είχε μεταβεί στην περιοχή για κατάδυση το μεσημέρι της Κυριακής και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

Τις έρευνες, που άρχισαν από χθες το βράδυ και εντατικοποιήθηκαν σήμερα, παρακολουθούν οι γονείς του χαμένου δύτη, Χάρης και Σταυρούλα Παπαδοπούλου, που έφθασαν χθες βράδυ από την Αθήνα.

Στο σημείο των ερευνών, είχαν βρεθεί στην ακτή, έξω από το ξωκκλήσι των Αγίων Αναργύρων, το αυτοκίνητο, τα ρούχα και τα παπούτσια του καθόλα έμπειρου, κατά τους φίλους του, δύτη Δημήτρη Παπαδόπουλου.


Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί λύση του Κυπριακού, που δεν θα διασφαλίζει την επάνοδο των προσφύγων στα σπίτια τους και δεν θα αποκαθιστά την ελευθερία και δημοκρατία στην ενιαία ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης.

Αυτό δήλωσε από την Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Παράλληλα, ο κύριος Τσοχατζόπουλος απηύθυνε μήνυμα ανταγωνιστικής ειρηνικής συνύπαρξης με τους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερα με την γείτονα Τουρκία, την οποία κάλεσε, ενόψει της ευρωπαικής προοπτικής της, να αποδεχθεί τις αρχές του διεθνούς δικαίου.


Ανδρες του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών του Αρχηγείου Αστυνομίας, συνέλαβαν γύρω στις έντεκα χθες βράδυ σε μπυραρία, παρά την Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, τον εικοσι-εξάχρονο Ελληνοπόντιο Λεωνίδα Αϊδινίδη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι σε σχήμα μπρελόκ, με δύο σφαίρες στις θαλάμες του.

Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο όπλο, που δύσκολα ανιχνεύεται και αναγνωρίζεται, λόγω του σχήματος του.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοιο όπλο στην Κύπρο.

Στο σπίτι του Αϊδινίδη στην Παλλουριώτισσα, έγινε με δικαστικό ένταλμα έρευνα στην παρουσία του, και βρέθηκαν οκτώ πλήρη φυσίγγια.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και εξεδόθη διάταγμα πενθήμερης κράτησης του.


Την ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι έρευνες του Υπουργείου Υγείας για τα υπερτιμολογημένα φάρμακα και βάσει των πορισμάτων θα εξαρτηθεί κατά πόσο η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο Φρίξος Σαββίδης, που ενημέρωσε κεκλεισμένων των θυρών την Επιτροπή Υγείας της Βουλής, δήλωσε ότι οι έρευνες έχουν επεκταθεί πέραν της μίας εταιρείας.

Η Επιτροπή Υγείας ζήτησε πλήρη διαφάνεια, καθώς και αλλαγή του συστήματος ελέγχου και κοστολόγησης των φαρμάκων.

Τέλος, ζητήθηκε από τους φαρμακοποιούς να αναπροσαρμόσουν τις τιμές, σύμφωνα με σχετική οδηγία του Υπουργείου.


Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένας συνταξιούχος, έχει οχυρωθεί μέσα στο σπίτι του, μαζί με τη γυναίκα του και τις δύο του κόρες, κρατεί φιάλες υγραερίου και μπιτόνια με βενζίνη και απειλεί να αυτοπυρποληθεί, εάν του κάνει έξωση ο ιδιοκτήτης.

Δύο δικαστικοί επιμελητές και αστυνομικοί που πήγαν το πρωί να τον μεταπείσουν, έφυγαν άπρακτοι.


Οι τυχόν επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, από τη λειτουργία του χυτηρίου Νέμιστα στη Λεμεσό, τέθηκαν ενώπιον της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής, μετά από εισήγηση του Βουλευτη Μάριου Ματσάκη.

Οπως ελέχθη, το χυτήριο έχει όλες τις νόμιμες άδειες λειτουργίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες περιβαλλοντικές και επιδημιολογικές μελέτες.

Οι εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων δευσμεύτηκαν, όμως, να προχωρήσουν άμεσα στους απαραίτητους ελέγχους καθώς οι διάφορες μερτρήσεις που γίνονται δεν μπορούν να είναι ενδεικτικές.

Οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν όταν εκπρόσωποι της ομάδας επηρεαζόμενων κατοίκων, αναφέρθηκαν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Απο την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του χυτηρίου, απορρίπτοντας τις θέσεις των κατοίκων, διαβεβαίωσε ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα.

Σε μία άλλη εξελιξη, η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της, αποφάσισε ομόφωνα όπως ζητήσει απο τον Υπουργό Γεωργίας να εξετάσει το ενδεχόμενο πειθαρχικής διωξης του διευθυντή των κτηνιατρικών υπηρεσιών, Παύλου Οικονομίδη, αναφορικά με το χειρισμό του θέματος της Φώκιας που βρισκόταν στην Αγια Νάπα και πράσφατα μεταφέρθηκε στη Ρωσία.


Οκτώ χιλιόμετρα, βόρεια της πρωτεύουσας της Τσετσενίας, βρίσκονται αναγνωριστικές δυνάμεις του Ρωσικού στρατού και, όπως δείχνουν οι τελευταίες τους κινήσεις, κατευθύνονται προς τις νοτιο-ανατολικές περιοχές, σε έναν κύριο αυτοκινητόδρομο, ο οποίος συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη.

Τσετσένοι αξιωματούχοι, εκτιμούν πως ο Ρωσικός στρατός, επιδιώκει να στήσει στο αεροδρόμιο, το δικό του αρχηγείο, ώστε να είναι καλά προετοιμασμένος ενόψει του χειμώνα που πλησιάζει.

Οι Ρωσικές αρχές, δεν έχουν πάντως, μέχρι στιγμής αποσαφηνίσει εάν οι δυνάμεις της Μόσχας, θα εισβάλουν στο Γκρόζνυ.

Νωρίς το απόγευμα, εξάλλου, έγινε γνωστό πως τα γραφεία του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ιτάρ Τας, στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εξαιτίας των βομβαρδισμών.


Δεκτή έγινε σήμερα από τον Πρόεδρο της Αλβανίας, Ρετζέπ Μεϊντάνι, η παραίτηση του Αλβανού Πρωθυπουργού Παντελί Μάϊκο.

Ο Μεϊντάνι, ζήτησε λίγο αργότερα, από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, να ορίσει νέο Πρωθυπουργό.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς, 3 μποφόρ γενικά και μετριοι 4 μποφόρ στις προσήνεμες περιοχές.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασια θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ και η θάλασσα σταδιακά λίγο ταραγμένη σε όλες τις περιοχές.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Σήμερα η πιο ψηλή θερμοκρασία στη Λευκωσία ήταν 26 βαθμοί και η πιο χαμηλή 16, στη Λεμεσό 28 με 18, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 28 με 18, στην Κερύνεια και την Πάφο 27 με 16 και τέλος στον Πρόδρομο 16 με 9 βαθμούς.

Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.


Μια ματιά τώρα στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Αθήνα ο καιρός είναι αίθριος και η θερμοκρασία ανέρχεται στους 24 βαθμούς.

Στο Λονδίνο η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 15 βαθμούς και υπάρχει συννεφιά.

Στις Βρυξέλλες ο καιρός είναι αίθριος και η θερμοκρασία φθάνει τους 16 βαθμούς.

Στο Παρίσι η θερμοκρασία ανέρχεται στους 15 βαθμούς και ο καιρός είναι κυρίως αίθριος.

Στη Ρώμη υπάρχει συννεφιά και η θερμοκρασία φθάνει τους 26 βαθμούς και τέλος στην Μόσχα ο καιρός είναι βροχερός και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 5 βαθμούς.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας στις 8 και μισή.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 26 October 1999 - 17:27:16 UTC