Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-05-11

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ 1999
  • [01] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [02] ΓΙΟΥΓΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
  • [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΡΟΥΠΙΝ
  • [04] ΚΛΙΝΤΟΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [05] ΝΑΤΟ ΣΤΡΑΤΟΣ
  • [06] ΚΟΣΣΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  • [07] ΟΗΕ ΘΕΤΙΚΗ
  • [08] ΡΩΣΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
  • [09] ΚΙΝΑ ΣΥΜΒ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • [10] ΣΟΛΑΝΑ ΣΡΕΝΤΕΡ
  • [11] ΧΕΡΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ
  • [12] ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
  • [13] ΧΡΥΣΩ ΟΡΓΑΝΑ
  • [14] ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
  • [15] ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΙΚΗ
  • [16] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Η νατοϊκή αεροπορία βομβάρδισε ψες βιομηχανικούς και στρατιωτικούς στόχους σε ολόκληρη τη Σερβία, περιλαμβανομένου και του Βελιγραδίου, σε μια κλιμάκωση των επιθέσεων, μετά την σχετική ύφεση που ακολούθησε το βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι. Το βάρος των επιθέσεων δέκτηκε και πάλι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη, Νις. Οι βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν στη βιομηχανική περιοχή της πόλης και το αεροδρόμιο. Ανηλεώς βομβαρδίστηκαν στόχοι και γύρω από το Βελιγράδι, μεταξύ των οποίων και το προάστειο Μπάριτς όπου βρίσκεται χημικό εργοστάσιο.

    [02] ΓΙΟΥΓΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

    Αρνητικά αντέδρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Νάτο στην ανακοίνωση του Βελιγραδίου ότι δόθηκαν εντολές για την αποχώρηση μερικών μονάδων του γιουγκοσλαβικού στρατού και της αστυνομίας από το Κοσσυφοπέδιο. Αντίθετα,υπήρξαν θετικά σχόλια από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών,Ρωσίας και Ισπανίας.

    [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΡΟΥΠΙΝ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν ως "θλιβερά ανεπαρκή" την γιουγκοσλαβική ανακοίνωση για αποχώρηση του σερβικού στρατού από το Κοσσυφοπέδιο και επανέλαβαν ότι οι στόχοι του Νάτο δεν έχουν αλλάξει.

    [04] ΚΛΙΝΤΟΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Ο Πρόεδρος Κλίντον επανήλθε στις φραστικές επιθέσεις, λέγοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές κατά της Γιουγκοσλαβίας θα συνεχισθούν, παρά τον βομβαρδισμό της Κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι και παρά τις πληροφορίες για αποχώρηση μονάδων του γιουγκοσλαβικού στρατού από το Κοσσυφοπέδιο. Προχώρησε, ωστόσο, να πεί ότι οποιαδήποτε πρόοδος,έστω και μικρή, είναι ευπρόσδεκτη.

    [05] ΝΑΤΟ ΣΤΡΑΤΟΣ

    Ο εκπρόσωπος του Νάτο στις Βρυξέλλες Τζέημι Σιέη δήλωσε ότι παρά τη Γιουγκοσλαβική ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις της συμμαχίας θα συνεχισθούν. Οπως είπε, η Γιουγκοσλαβική ανακοίνωση δεν ικανοποιεί καμμιά από τις πέντε βασικές προϋποθέσεις που είχε θέσει η συμμαχία.

    [06] ΚΟΣΣΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Την κίνηση του Μιλόσεβιτς απέρριψε και η Γερμανία, χαρακτηρίζοντάς την ως "ελιγμό προπαγάνδας". Σε δήλωσή του ο Γερμανός υπουργός άμυνας Ρούτολφ Σιάρπιγκ ανέφερε ότι η μερική αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων απο το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι αρκετή για να σταματήσουν οι επιθέσεις του Νάτο.

    [07] ΟΗΕ ΘΕΤΙΚΗ

    Τα Ηνωμένα Εθνη χαρακτήρισαν θετική εξέλιξη την μερική αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων, στρατού και αστυνομίας,απο το Κοσσυφοπέδιο. Ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Φρέντ Εκχαρντ δήλωσε ότι αν η αποχώρηση επιβεβαιωθεί, αυτό θα είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί θετική εξέλιξη.

    [08] ΡΩΣΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

    Η Ρωσία χαρακτήρισε την ανακοίνωση για αποχώρηση σερβικών δυνάμεων απο το Κοσσυφοπέδιο ως σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατευθυνση. Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού υπουργέιου Εξωτερικών, η ενέργεια αυτή θα πρέπει να συνοδευθεί και απο τη διακοπή των βομβαρδισμών του Νάτο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ως βήμα προς την ορθή κατεύθυνση χαρακτήρισε την απόφαση για μερική αποχώρηση και η Ισπανία.

    [09] ΚΙΝΑ ΣΥΜΒ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    Η Κίνα απέτυχε να εξασφαλίσει ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας το οποίο να καταδικάζει την νατοϊκή επίθεση κατά της πρεσβείας της στο Βελιγράδι. Το Συμβούλιο διέκοψε ψεσινή μακρά συνεδρία του, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς να ορίσει νέα συνάντηση. Η Κίνα είχε υποβάλει σχέδιο ψηφίσματος που προνοούσε έντονη καταδίκη της επίθεσης, ως καταφανούς παραβίασης της κυριαρχίας ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο ψηφίσματος υποστήριξαν μόνο η Ρωσία και η Ναμίπια.

    [10] ΣΟΛΑΝΑ ΣΡΕΝΤΕΡ

    Ο γενικός γραμματέας του Νάτο Χαβιέ Σολάνα είχε πολύωρες συνομιλίες στη Βόννη με το Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρτ Σρέντερ για τη γιουγκοσλαβική κρίση και τις συνέπειες από το βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι. Οι κύριοι Σολάνα και Σρέντερ απέφυγαν να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση για το περιεχόμενο των συζητήσεών τους.

    [11] ΧΕΡΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

    Η αναπληρωτής ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αν Χέρκους είναι πιθανό να προαχθεί σύντομα σε ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα, σε αντικατάσταση του Ντιέγκο Κορντοβέζ που παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα. Την πληροφορία μετέδωσε από τη Νέα Υόρκη το πρακτορείο Ρόιτερ, επικαλούμενο πηγές των Ηνωμένων Εθνών. Η κυρία Χέρκους, πρώην μέλος της νεοζηλανδικής κυβέρνησης και βουλευτής, διορίστηκε στην θεση που κατέχει σήμερα πριν από ένα χρόνο.

    [12] ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

    Δεκαέξι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, παραβίασαν προχθές τον εναέριο χώρο της Κύπρου στην περιοχή της Καρπασίας. Δώδεκα τουρκικά μαχητικά Εφ δεκαέξη και τέσσερα μεταγωγικά πέταξαν στο Ισραήλ, στο πλαίσιο άσκησης με βάση τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, περνώντας μέσα από την περιοχή ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας. Η Τουρκική αεροπορία, σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης, προγραμματίζει για την ερχόμενη Παρασκευή άσκηση σε περιοχή ανατολικά του Αποστόλου Ανδρέα.

    [13] ΧΡΥΣΩ ΟΡΓΑΝΑ

    Υπέκυψε χθες στα τραύματά της η δεκάχρονη Χρύσω Αθανασίου από τη Λεμεσό η οποία είχε κτυπηθεί την περασμένη Τρίτη από αυτοκίνητο σε διάβαση πεζών. Ζωτικά όργανα της Χρύσως έχουν δοθεί για μεταμόσχευση. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις τρείς το απόγευμα από τον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

    [14] ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

    Νέος προπονητής της Ομόνοιας αναλαμβάνει ο σαρανταεννιάχρονος Σλοβάκος Ντούσαν Γκάλιτς. Την απόφαση πήρε ψες το διοικητικό συμβούλιο του σωματειου.

    [15] ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΙΚΗ

    Ο Παναθηναϊκός νίκησε χθες βράδυ τον Ολυμπιακό με 72-56 στο δεύτερο αγώνα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της αλφα ένα εθνικής κατηγορίας. Οι δύο ομάδες έχουν τώρα από μία νίκη.

    [16] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Ο καιρός σήμερα θα είναι αρχικά αίθριος αλλά γύρω στο μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο εσωτερικό με ενδεχόμενο να φέρουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι θαλάσσιοι τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό,στους 27 στα νότια παράλια και στους 24 στα δυτικά παράλια. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους δύο έως τριών μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 11 May 1999 - 15:29:56 UTC