Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-05-19

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TETAΡΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 1999
  • [01] ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
  • [02] ΝΑΤΟ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
  • [03] ΕΛΣΙΝΚΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [04] ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
  • [05] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΑΛΛΑ
  • [06] ΕΛΛΑΣ ΠΑΤΡΙΟΤ
  • [07] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
  • [08] ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
  • [09] ΜΙΚΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
  • [10] ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

  • [01] ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

    Το Νάτο συνέχισε και ψες τις επιδρομές του εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Τα συμμαχικά αεροσκάφη έπληξαν δύο αποθήκες καυσίμων στο Βελιγράδι και στο Κοσσυφοπέδιο.Το ψεσινό ήταν το πρώτο χτύπημα στην κεντρική περιοχή του Βελιγραδίου μετά τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας. Σύμφωνα με τα γιουγκοσλαβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της νύκτας δεν διενεργήθησαν άλλες επιθέσεις.

    [02] ΝΑΤΟ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

    Στο μεταξύ, εξακολουθούν να υφίστανται οι διαφωνίες στους κόλπους της Βορειατλαντικής Συμμαχίας για το ενδεχόμενο επίθεσης νατοικών χερσαίων δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο. Η Γερμανία και η Ιταλία έχουν ταχθεί ανοικτά εναντίον μιας τέτοιας επίθεσης ενώ η Βρετανία έχει αφήσει σαφή υπονοούμενα ότι θα ζητήσει απο τους συμμάχους της να αποφασίσουν στο θέμα μιας χερσαίας επίθεσης. Για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Φαινάνσιαλ Τάιμς, μεταβαίνει αύριο στην Ουάσιγκτον ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κούκ.

    [03] ΕΛΣΙΝΚΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να καταλήξουν σε κοινή προσέγγιση για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου. Οι συνομιλίες άρχισαν χθες και θα συνεχιστούν και σήμερα στο Ελσίνκι μεταξύ του Ρώσου απεσταλμένου για το Γιουγκοσλαβικό Βίκτορ Τσερνομίρτιν και του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ. Προσπάθεια των δύο συνομιλητών, αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι να καταλήξουν σε θέσεις, οι οποίες να καταγραφούν λεπτομερώς ώστε να καταστεί δυνατή η αποστολή ενός κοινού μηνύματος προς τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόποταν Μιλόσεβιτς.

    Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες, αν και συμφωνούν στην ανάγκη αποστολής στο Κοσσυφοπέδιο μιας διεθνούς δύναμης, διαφωνούν στους όρους εντολής της, στα συστατικά της σύνθεσης της και στο υπο ποίου τον έλεγχο θα βρίσκεται αυτή η δύναμη. Τα θέματα αυτά αναμένεται αν συζητήσουν εν εκτάσει οι Τσερνομίρτιν και Τάλμποτ και αν τελικά καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία,το κείμενο θα διαβιβάσει στο Βελιγράδι ο πρόεδρος της Φινλανδίας Μάρτι Αχτισαάρι.

    [04] ΚΟΓΚΡΕΣΣΟ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

    Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες βράδυ έκτακτα κονδύλια ύψους δεκατεσσάρων κόμμα έξι δισεκατομυρίων δολαρίων, για τη χρηματοδότηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Η απόφαση, η οποία ελήφθη με διακόσιες εξηνταενννέα ψήφους υπέρ και εκατόν πενήντα οκτώ εναντίον, προνοεί ότι περισσότερα από έντεκα δισεκατομύρια δολάρια θα διατεθούν για την ενίσχυση των αεροπορικών επιθέσεων κατά της Γιουγκοσλαβίας, για την διατήρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε εμπόλεμη κατάσταση και για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους αλβανούς πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο.

    [05] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΑΛΛΑ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης διέψευσε ότι μέλη της οικογένειας του προέδρου Μιλόσεβιτς διαθέτουν ακίνητη περιουσία ή βρίσκονται στην Κύπρο. Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Στοκχόλμη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο κύριος Κασουλίδης τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι υπέρ πολιτικής και διπλωματικής λύσης στο γιουγκοσλαβικό, έχει όμως, πρόσθεσε, ευθυγραμμιστεί με όλες τις αποφάσεις της Ευρωπαικής Ενωσης.

    [06] ΕΛΛΑΣ ΠΑΤΡΙΟΤ

    Το αμερικανικό Υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αγοράσει το αντιπυραυλικό σύστημα "Πάτριοτ". Η αγορά περιλαμβάνει επίσης συστήματα υποστήριξης, ανταλλακτικά, τεχνική υποστήριξη και προγράμματα εκπαίδευσης των χειριστών του συστήματος. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια.

    [07] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

    Την ικανοποίηση του για την έγκριση από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των 15 των Κεφαλαίων της Τελωνειακής Ενωσης και των Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων στις διαπραγματεύσεις Κύπρου-Ευρωπαικής Ενωσης, εξέφρασε ο επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπείας Γιώργος Βασιλείου.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Βασιλείου ανέφερε ότι ξεπεράστηκε μία σοβαρή δυσκολία, αφού, όπως είπε, αν τα δύο αυτά κεφάλαια δεν εγκρίνονταν, θα δημιουργείτο θέμα που θα είχε και πολιτικές διαστάσεις. Ο κύριος Βασιλείου πρόσθεσε ότι σήμερα θα κλείσει και το Κεφάλαιο της Προστασίας της Υγείας του Καταναλωτή και θα αρχίσει η συζήτηση για τα κεφάλαια του Εταιρικού Νόμου και του Ανταγωνισμού.

    [08] ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

    Τέλος Μαίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των καταφυγίων για την Πολιτική Αμυνα. Σε δηλώσεις ύστερα από νέα σύσκεψη για την Πολιτική Αμυνα ο υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου ανέφερε ότι από έρευνα διαπιστώθηκε πως πολλοί χώροι που είχαν εντοπιστεί πρίν απο τέσσερα χρόνια για δημιουργία καταφυγίων σήμερα δεν προσφέρονται. Ο κύριος Χριστοδούλου είπε επίσης ότι οι έως τώρα στόχοι που έχουν τεθεί για αναδιοργάνωση της Πολιτικής Αμυνας έχουν επιτευχθεί. Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ακόμη ότι έχουν εντοπιστεί νέοι χώροι για δημιουργία καταφυγίων και ότι αυτή την εβδομάδα θα διεξαχθούν άλλες τρεις ασκήσεις Πολιτικής Αμυνας σε σχολεία.

    [09] ΜΙΚΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

    Ο Δήμος Αμμοχώστου αναγόρευσε το διάσημο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε επίτιμο δημότη της πόλης. Μιλώντας στη διάρκεια της τελετής ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτήρισε την τιμή ως την πλέον μεγάλη και συγκλονιστική που έχει δεχθεί έως τώρα. Είπε ότι η Αμμόχωστος για τον ελληνικό λαό παραμένει μιά πληγή και πρόσθεσε ότι η απελευθέρωση της Κύπρου θα ξεκινήσει από την απελευθέρωση της Αμμοχώστου.

    [10] ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

    Διεξάγεται απόψε στο Μπέρμιγχαμ, ο τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης μεταξύ της Ιταλικής Λάτσιο και της Ισπανικής Μαγιόρκα. Ο αγώνας θα αρχίσει στις εννέα και σαρανταπέντε και θα μεταδίδεται απ ευθείας από το Δεύτερο Τηλεοτπικό κανάλι του ΡΙΚ.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 19 May 1999 - 8:16:10 UTC