Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-05-27

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ 1999
  • [01] ΠΑΝΑΠΕΡΓΙΑ
  • [02] ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [04] ΜΟΣΧΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [05] ΓΙΟΥΓΚΟ ΡΩΣΙΑ
  • [06] ΚΛΙΝΤΟΝ ΧΕΡΣΑΙΕΣ
  • [07] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΝΤΛΗΝ
  • [08] ΒΟΥΛΗ
  • [09] ΧΡΥΣΑ ΑΜΚΕ
  • [10] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ
  • [11] ΛΟΤΤΟ ΚΕΡΔΗ
  • [12] ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ

  • [01] ΠΑΝΑΠΕΡΓΙΑ

    Σε εξάωρη παναπεργία κατήλθαν από το πρωϊ οι εργαζόμενοι στη ξενοδοχειακή βιομηχανία σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς των δυο ξενοδοχείων του συγκροτήματος Λόρδος. Η παναπεργία λήγει το μεσημέρι.

    [02] ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούτας χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι οι φιλότιμες προσπάθειες που κατεβλήθησαν για αποτροπή της παναπεργίας στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, δεν καρποφόρησαν. Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κύριος Μουσιούτας αποκάλυψε ότι χθες υπέβαλε στη συντεχνιακή πλευρά εναλλακτική πρόταση ζητώντας ταυτόχρονα να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή παναπεργία. Οι συντεχνίες όμως, είπε ο υπουργός Εργασίας, απάντησαν ότι ήταν αργά για να αποτραπεί η παναπεργία γιαυτό και η πρόταση απεσύρθη. Ο κύριος Μουσιούτας σημείωσε ότι με βάση γνωμάτευση του εφόρου συντεχνιών οι απεργίες πραγματοποιούνται έξω απο το χώρο εργασίας των απεργών και όχι μέσα σ' αυτόν. Σε ερώτηση αν η παναπεργία που πραγματοποιείται σήμερα είναι νόμιμη ο κύριος Μουσιούτας απάντησε θετικά είπε όμως ότι αμφισβητείται η κυρίως απεργία για την οποία θα αποφανθεί το δικαστήριο.

    [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Νατοϊκά αεροπλάνα βομβάρδισαν ψες με ιδιαίτερη σφοδρότητα στόχους σε ολόκληρη τη Γιουγκοσλαβία. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, τουλάχιστιον τρία άτομα σκοτώθηκαν και πολλά άλλα τραυματίστηκαν στην κοινότητα Ράλια, σαράντα χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου. Τέσσερις πύραυλοι ισοπέδωσαν δύο σπίτια στην περιοχή στα ερείπια των οποίων έχουν εγκλωβισθεί πολλά άτομα, και τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να τα ανασύρουν. Τα νατοϊκά αεροπλάνα βομβάρδισαν επίσης το προάστειο Ραγκόβιτσα και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μπατάνιτσα, στα περίχωρα του Βελιγραδίου.

    [04] ΜΟΣΧΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Συνεχίζονται σήμερα στη Μόσχα οι μαραθώνιες συνομιλίες για εξεύρεση πρότασης που θα οδογήσει σε τερματισμό της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία. Στις συνομιλιες παίρνουν μέρος ο Ρώσος απεσταλμένος για το Γιουγκοσλαβικό Βίκτορ Τσερνομύρτιν, ο Αμερικανος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ και ο μεσολαβητής της Ευρωπαικής Ενωσης, πρόεδρος της Φινλανδίας Μάρτι Αχτισάαρι.

    [05] ΓΙΟΥΓΚΟ ΡΩΣΙΑ

    Μεταβαίνει τελικά σήμερα στο Βελιγράδι για συνομιλίες ο Ρώσος απεσταλμένος για το Γιουγκοσλαβικό, Βίκτορ Τσερνομίρντιν. Χθες βράδυ ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ, εξέφρασε αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα της μετάβασης του κυρίου Τσερνομίρτιν στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα, μετά την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, κατηγορώντάς τον για εγκλήματα πολέμου. Παράλληλα, ο Ρώσος απεσταλμένος κάλεσε και πάλι το Νάτο να τερματισει τους βομβαρδισμούς, απειλώντας ότι, διαφορετικά, η Ρωσία θα αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις. Απείλησε επίσης ότι η χώρα του θα τερματίσει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε στρατιωτικά και τεχνολογικά θέματα, θα αναβάλει την επικύρωση της συμφωνίας Σταρτ Δύο για τα πυρηνικά όπλα και θα παρακωλύσει με την άσκηση βέτο οποιοδήποτε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για το γιουγκοσλαβικό.

    [06] ΚΛΙΝΤΟΝ ΧΕΡΣΑΙΕΣ

    Ο πρόεδρος Κλίντον δήλωσε ότι είναι έτοιμος να εξετάσει τη διενέργεια πολέμου, στην πλήρη του έκταση, εναντίον των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο, εάν δεν επιτευχθεί στις επόμενες τρεις εβδομάδες ειρηνευτική συμφωνία. Την πληροφορία δημοσιεύει η εφημερίδα Τάϊμς του Λονδίνου επικαλούμενη πηγές του Νάτο τις οποίες, ωστόσο, δεν κατονομάζει.

    [07] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΝΤΛΗΝ

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Μαντλήν Ωλμπράιτ δήλωσε ότι αναμένει, πως το κυπριακό θα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης κορυφής της ομάδας των οκτώ τον προσεχή Ιούνιο. Η κυρία Ωλμπράϊτ μιλούσε σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη στην Ουάσιγκτων με τον ελληνα ομόλογό της Γιώργο Παπανδρέου. Επίκεντρο των συνομιλιών ήταν το Γιουγκοσλαβικό. Η κυρία Ωλμπραιτ είπε επίσης ότι κατανοεί και εκτιμά τη στάση της Ελλάδας στη γιουγκοσλαβική κρίση.

    [08] ΒΟΥΛΗ

    Η Βουλή συνέρχεται σε λίγο σε ολοήμερη συνεδρία για να ολοκληρώσει τη συζήτηση για την έκθεση της επιτροπής Ελέγχου σχετικά με τις καταγγελιες του Προέδρου της Χρήστου Πουργουρίδη εναντίον του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη.

    [09] ΧΡΥΣΑ ΑΜΚΕ

    Εξι χρυσά, τρία αργυρά και δυο χάλκινα μετάλλια εξασφάλισε η Κύπρος στη χθεσινή δεύτερη ημέρα των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που διεξάγονται στο Λίχτενσταϊν

    [10] ΤΣΙΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ

    Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ κατέκτησε χθες βράδυ τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αφού νίκησε στον τελικό του Τσιάμπιονς Ληγκ την Μπάγερν Μονάχου με δύο-ένα.

    [11] ΛΟΤΤΟ ΚΕΡΔΗ

    Δεν βρέθηκαν τυχεροί στις ψεσινές κληρώσεις του Λόττο και του Πρότο και ποσά εξακοσίων χιλιάδων λιρών για το Λόττο και τριακοσίων χιλιάδων λιρών για το Πρότο μεταφέρονται στην επόμενη κλήρωση. Στο Λόττο κληρώθηκαν οι αριθμοί:

    25, 37, 39, 40, 42 και 49

    Στο Πρότο κληρώθηκε ο αριθμός:

    63- 92- 254.

    [12] ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ

    Μις Υφήλιος, για το 1999 εξελέγη η Μις Μποτσουάνα, Μπούλε Κουελαγκόμπε, 19 χρόνων. Η εκλογή έγινε χθες βράδυ στα διεθνή καλλιστεία που έγιναν στο Τρίνιταντ.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 27 May 1999 - 7:55:16 UTC