Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-06-03

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999
  • [01] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΓΙΟΥΓΚΟ ΒΟΥΛΗ
  • [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
  • [04] ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
  • [05] ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΟΛΩΝΙΑ
  • [06] ΟΤΣΑΛΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • [07] ΑΜΥΝΑ ΣΥΣΚΕΨΗ
  • [08] ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
  • [09] ΒΟΜΒΑ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [10] ΛΟΤΤΟ ΠΡΟΤΟ
  • [11] ΤΖΟΚΕΡ ΚΕΡΔΗ

  • [01] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΠΑΦΕΣ

    Στην πιο κρίσιμη φάση βρίσκονται οι προσπάθειες για ειρήνευση στη Γιουγκοσλαβία καθώς στο Βελιγράδι συνέρχεται η σερβική Βουλή για να μελετήσει τις κοινές προτάσεις Ρωσίας και Δύσης και οι απεσταλμένοι της Ρωσίας και της Ευρώπης συνεχίζουν τις συνομιλίες τους με το γιουγκοσλάβο Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Τις προτάσεις μετέφεραν στο Βελιγράδι ο ρώσος απεσταλμένος για τα Βαλκάνια Βίκτωρ Τσερνομύρτιν και ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, φινλανδός Πρόεδρος Μάρτι Αχτισααρι ύστερα από μαραθώνιες συνομιλίες στη Βόννη με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στρόουμπ Τάλμποτ. Οι συνομιλίες θεωρούνται ως ύστατη ευκαιρία για εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.

    [02] ΓΙΟΥΓΚΟ ΒΟΥΛΗ

    Στο μεταξύ συνέρχεται σήμερα η σερβική Βουλή για να αποφασίσει για τις κοινές προτάσεις Ρωσίας και Δύσης που μετέφεραν οι Τσερνομύρτιν και Αχτισααρι. Ο Βίκτορ Τσερνομύρντιν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας να συγκαλέσει τη βουλή. Σημειώνεται ότι οι βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας είχαν αρχίσει πριν από εβδομήντα και πλέον ημέρες ύστερα από την απόρριψη από το σερβικό κοινοβούλιο της πρότασης του Νάτο για ανάπτυξη δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο.

    [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

    Το κοινό σχέδιο ειρήνευσης για το Γιουγκοσλαβικό που συμφωνήθηκε χθες στη Βόννη μεταξύ των Δυτικών και των Ρώσων προβλέπει όπως την αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο διαπραγματευθεί το Νάτο, το οποίο και θα ελέγξει μια αποχώρηση πριν από την κατάπαυση των βομβαρδισμών. Ωστόσο, σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, στρατιωτικοί βοηθοί του κυρίου Τσερνομύρτιν, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο υποστηρίζοντας ότι με αυτό έχει αφαιρεθεί ο ειρηνευτικός ρόλος των Ηνωμένων Εθνών και ότι η επίλυση του προβλήματος στο Κοσσυφοπέδιο, παραδόθηκε απ ευθείας στους στρατηγούς του Νάτο.

    [04] ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

    Στο πολεμικό πεδίο τα νατοϊκά αεροπλάνα βομβάρδισαν στη διάρκεια της νύκτας γέφυρες και πύργους επικοινωνιών στη Σερβία αλλά απέφυγαν το Βελιγράδι. Οι βομβαρδισμοί τερματίστηκαν είκοσι μόλις λεπτά προτού οι απεσταλμένοι της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης φθάσουν στο Βελιγράδι. Ωστόσο, μιάμισυ ώρα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των συνομιλιών, ήχησαν και πάλι οι σειρήνες προειδοποιώντας για επικείμενους βομβαρδισμούς.

    [05] ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΟΛΩΝΙΑ

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνέρχονται σήμερα στην Κολωνία και αναμένεται να δώσουν για πρώτη φορά αμυντικές εξουσίες στην Ενωση. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν στη δημιουργία μηχανισμών οι οποίοι θα δώσουν την ικανότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση να διατάζει και να πραγματοποιεί ειρηνευτικές και ανθρωπιστικές αποστολές, χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκές δυνάμεις εντός του Νάτο, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιλέγουν να μη αναμιχθούν. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, κάτω απο την πίεση των χρηματαγορών αναμένεται επίσης να ασχοληθούν με τη πτώση του Ευρώ, το οποίο έχασε δεκατρία τοις εκατόν από την αξία του έναντι του δολαρίου από τον περασμένο Ιανουάριο.

    [06] ΟΤΣΑΛΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

    Απροσδόκητη εξέλιξη σημειώθηκε χθες τη νύκτα στη δίκη-παρωδία του Αμπτουλλάχ Οτσιαλάν, που συνεχίστηκε στην Τουρκία για τρίτη ημέρα. Οι δικηγόροι του Κούρδου ηγέτη δήλωσαν ότι δεν θα αγορεύσουν σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, γιατί αδυνατούν να παραστούν στο δικαστήριο. Ανέφεραν επίσης ότι εκδιώχθηκαν από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν, στην Προύσα και κανένα άλλο ξενοδοχείο στην περιοχή δεν δέχεται να τους φιλοξενήσει και έτσι αναγκάστηκαν να αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη.

    [07] ΑΜΥΝΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

    Πραγματοποιείται το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο νέα σύσκεψη για θέματα που αφορούν στην άμυνα. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, καθώς και η γενικόγερη πολιτική γύρω από τα αμυντικά θέματα. Από τα αποτελέσματα της σύσκεψης θα εξαρτηθεί και η συζήτηση του Προϋπολογισμού Αμυντικής Θωράκισης στην αυριανή συνεδρία της Βουλής. Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχει και το ΔΗΚΟ, το οποίο στην πρώτη σύσκεψη αρνήθηκε να παραστεί σ' ένδειξη διαμαρτυρίας για ελλιπή ενημέρωση από την κυβέρνηση

    [08] ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

    Ο κίνδυνος λήψης δυναμικών μέτρων από πλευράς κυβερνητικών γιατρών ξεπερνιέται, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο. Οπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της παγκύπριας συντεχνίας των κυβερνητικών γιατρών που έγινε χθες το απόγευμα, οι ενδιάμεσες προτάσεις που έχει προτείνει το Συμβούλιο, θα τεθούν σε ψηφοφορία ενώπιον όλων των γιατρών. Η ψηφοφορία θα γίνει στις 9 Μαϊου. Ο Πρόεδρος των Κυβερνητικών γιατρών, Σταύρος Σταύρου, δήλωσε ότι τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί για σήμερα και αύριο, δεν θα τεθούν σε εφαρμογή, και ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

    [09] ΒΟΜΒΑ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε γύρω στις δύο μετά τα μεσάνυχτα τη Λεμεσό. Η έκρηξη ακούστηκε, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές της Λεμεσού. Μέχρι στιγμής οι έρευνες της αστυνομίας για εντοπισμό του σημείου της έκρηξης απέβησαν άκαρπες.

    [10] ΛΟΤΤΟ ΠΡΟΤΟ

    Ενας τυχερός στην Ελλάδα κέρδισε στο Λόττο επτακόσιες τριανταμία χιλιάδες λίρες. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι: 3 8 14 22 42 και 49. Το πεντάρι κερδίζει πεντακόσιες-επτά λίρες και το τεσσάρι επτά. Στο Πρότο κληρώθηκε ο αριθμός 02 23 697. Δεν βρέθηκε τυχερός στην πρώτη κατηγορία και στην επόμενη κλήρωση η πρώτη κατηγορία θα πληρώσει εβδομήντα χιλιάδες λίρες.

    [11] ΤΖΟΚΕΡ ΚΕΡΔΗ

    Εξ άλλου στον Τζόκερ δύο τυχεροί στην Ελλάδα κέρδισαν από δύο εκατομμύρια λίρες. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι:

    5, 20, 22, 33 και 43.

    Τζόκερ ο αριθμός 6.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 3 June 1999 - 9:26:17 UTC