Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-06-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999
  • [01] ΦΙΣΙΕΡ ΣΧΕΔΙΟ
  • [02] ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
  • [04] ΝΑΤΟ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ
  • [05] ΚΟΥΚ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
  • [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [07] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ
  • [08] ΚΛΙΝΤΟΝ ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ
  • [09] ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΛΑΝΑ
  • [10] ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΙΜΗ

  • [01] ΦΙΣΙΕΡ ΣΧΕΔΙΟ

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, αποκάλυψε σήμερα ότι είναι πρακτικά έτοιμο το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το Κοσσυφοπέδιο. Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κολωνία, ο κύριος Φίσιερ ανέφερε ότι οι στρατιωτικοί έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν για να εξετάσουν τον τρόπο της αποχώρησης των σερβικών δυνάμεων από το Κόσοβο και τον τερματισμό των αεροπορικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.

    [02] ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

    Οι αεροπορικές επιθέσεις του Νάτο εναντίον της Γιουγκοσλαυίας θα σταματήσουν μόλις αρχίσουν να αποσύρονται τα σερβικά στρατεύματα από το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Νάτο Κλάους Κλάιμπερ. Το πιθανότερο, παρατήρησε είναι να οι βομβαρδισμοί του Νάτο να σταματήσουν λίγες ημέρες μετά την έναρξη της αποχώρησης των σερβικών στρατευμάτων. Παρατήρησε ότι η αποχώρηση πρέπει να ικανοποιεί και ίσως, πρόσθεσε, να χρειαστεί επαλήθευση.

    [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, Γιουγκοσλάβοι στρατιωτικοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το αρχηγείο των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Βελγική πρωτεύουσα, για να συζητήσουν την έναρξη εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου για το Κοσσυφοπέδιο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ σε σημερινές δηλώσεις του στο Μπι Μπι Σι ανέφερε ότι άρχισαν ήδη οι επαφές των στρατιωτικών του Νάτο με τους γιουγκοσλάβους στρατηγούς για να διασφαλιστεί, όπως είπε, η επιμελητειακή πλευρά της αποχώρησης των σερβικών δυνάμεων απο το Κοσσυφοπέδιο.

    [04] ΝΑΤΟ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ

    Παρά την διπλωματική δραστηριότητα και τις στρατιωτικές επαφές που αναπτύσσονται για τερματισμό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, το Νάτο συνέχισε χθες τη νύκτα και σήμερα το πρωί τους βομβαρδισμούς, πλήττοντας στόχους σ ολόκληρη τη Σερβία και τις νοτιοδυτικές περιοχές του Κοσσυφοπεδίου. Το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Μπέτα μετέδωσε ότι δεν υπήρξαν πληροφορίες για βομβαρδισμό του Βελιγραδίου άνκαι στη διάρκεια της νύκτας αναγνωριστικά νατοικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από τη Γιουγκοσλαυική πρωτεύουσα.

    [05] ΚΟΥΚ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

    Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κούκ είπε ότι ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς,πρέπει να προσαχθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΒΒC από την Κολωνία, ο Ρόμπιν Κουκ απέρριψε το ενδεχόμενο να αποφύγει ο Μιλόσεβιτς την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη, στο πλαίσιο μιας διεθνούς ειρηνευτικής συμφωνίας για το Κοσσυφοπέδιο

    [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε δύο άτομα σε απόπειρα επίθεσης εναντίον του Αμερικανικού προξενείου. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή,το οποίο ανέφερε ότι πρόκειται για μέλη μέλη ριζοσπαστικής αριστερής οργάνωσης. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, στη σκηνή βρέθηκαν δύο περίστροφα και εκτοξευτής αντιαρματικών ρουκετών.

    [07] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αναχώρησε σήμερα για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας όπου θα πραγματοποιήσει εξαήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας Ζιάγκ Ζεμίν,τον οποίο, όπως δήλωσε κατά την αναχώρησή του, θα ενημερώσει για το Κυπριακό και θα έχει ανταλλαγή απόψεων για τη διεθνή κατάσταση. Τον Πρόεδρο Κληρίδη συνοδεύει πολυμελής αποστολή στην οποία μετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εμπορίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευθυντές κυβερνητικών τμημάτων και ομάδα επιχειρηματιών.

    [08] ΚΛΙΝΤΟΝ ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ενεργά αναμεμιγμένες στις προσπάθειες για προώθηση λύσης του Κυπριακού, μέσω διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας επαναλαμβάνει ο Μπιλ Κλίντον στη νέα διμηνιαία έκθεσή του προς το Αμερικανικό Κογκρέσσο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος επισημαίνει ότι τη δέσμευση των Ηνωμενων Πολιτειών για εξεύρεση συνολικής λύσης υπογράμμισε η Μαντλήν Ωλμπραιτ στον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτων στις δεκαεπτά Φεβρουαρίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ακόμα ότι προς αυτή την κατεύθυνση ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, Κένεθ Μπριλ, είχε συνομιλίες με την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά, και ότι ο Ειδικός Συντονιστής, Τόμας Μίλερ, συζήτησε τις προοπτικές προόδου με τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Μόσχα. Η έκθεση Κλίντον καλύπτει την περίοδο από πρώτη Φεβρουαρίου μέχρι 31 Μαρτίου.

    [09] ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΛΑΝΑ

    Πρόκληση προς τη διεθνη κοινότητα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, το διορισμό του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα, στη θέση του επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κύριος Κυπριανού είπε ότι δεν νομίζει ότι έπρεπε να γίνει ο συγκεκριμένος διορισμός, ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Οι δηλώσεις έγιναν ύστερα από συνάντηση που ο Πρόεδρος της Βουλής είχε το πρωί με το Βάλτερ Σιήμερρ,υποψήφιο για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    [10] ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΙΜΗ

    Οι τιμές των τσιγάρων αυξάνονται κατά δεκαπέντε σεντ το πακέτο των είκοσι. Την αύξηση ενέκρινε χθες η Βουλή. Εναντίον του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνο το Ακέλ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Ανδρέας Χρήστου είπε ότι το Ακέλ διαφωνεί με το διαχωρισμό του νομοσχεδίου από το υπόλοιπο φορολογικό πακέτο. Ο φορος κατανάλωσης τσιγάρων θα αποφέρει στο κράτος ετήσια έσοδα δώδεκα εκατομμυρίων λιρών.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 4 June 1999 - 11:17:56 UTC