Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-06-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TΡΙΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999
  • [01] ΟΚΤΩ ΔΙΑΚΟΠΗ
  • [02] ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
  • [03] ΒΕΛΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ
  • [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΚΡΗΞΕΙΣ
  • [05] ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΛΟΣ
  • [06] ΚΛΗΡΙΔΗΣ/ΤΡΙΤΗ
  • [07] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
  • [08] ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
  • [09] ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
  • [10] ΝΕΑΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

  • [01] ΟΚΤΩ ΔΙΑΚΟΠΗ

    Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας των Οκτώ, διέκοψαν ψες τις συνομιλίες χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία σε προσχέδιο απόφασης για το Κοσσυφοπέδιο. Οι Οκτώ θα συνέλθουν και πάλι σήμερα το πρωί στην Κολωνία. Σύμφωνα με πρακτορειακές πληροφορίες, υπήρξαν διαφωνίες όσον αφορά το ρόλο του Νάτο στην ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στο Κοσσυφοπέδιο και τη διοικητική δομή της δύναμης. Στο μεταξύ, μετά τη διακοπή των συνομιλιών της Ομάδας των Οκτώ, το Συμβούλιο Ασφαλείας ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα σύνοδό του με στόχο την έγκριση ψηφίσματος για το Κοσσυφοπέδιο.

    [02] ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

    Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ ενέτεινε χθες τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, ειδικά στο Κοσσυφοπέδιο. Σφοδρές είναι και οι συγκρούσεις ανάμεσα στα σερβικά στρατεύματα και τους άντρες του λεγόμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου. Οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν μειωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκυρίακου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Κένεθ Μπέικον, αλλά πρόσθεσε, πως από σήμερα και μέσα στις επόμενες ημέρες οι επιθέσεις θα διπλασιαστούν ακόμα και θα τριπλασιαστούν.

    [03] ΒΕΛΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ

    Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι πέντε τουλάχιστον εκρήξεις συγκλόνισαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το Βελιγράδι. Οι εκρήξεις αυτές, οι πρώτες στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα ύστερα από ηρεμία τεσσάρων ημερών, ακούστηκαν από την περιφέρεια, βόρεια ή βορειοανατολικά του Βελιγραδίου.

    [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΕΚΡΗΞΕΙΣ

    Εξ άλλου το Πρακτορείο Τανγιούγκ μετέδωσε ότι εκρήξεις ακούστηκαν την αυγή και στην πρωτεύουσα της Βοϊβοδίνας, Νόβι Σαντ εβδομήντα περίπου χιλιόμετρα βορείως του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο, εξ άλλου, η πολεμική αεροπορία του ΝΑΤΟ πραγματοποίησε τρεις επιδρομές εναντίον των διϋλιστηρίων της πόλης και έρριξε 12 πυραύλους στις εγκαταστάσεις τους, οι οποίες απετέλεσαν πολλές φορές στόχο της.

    [05] ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΛΟΣ

    Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το γιουγκοσλαβικό λαό έστειλε και πάλι ψες ο κυπριακός λαός. Με σύνθημα "Σταματείστε τώρα τους βομβαρδισμούς-Δώστε τώρα θέση στην ειρήνη", πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας καταδίκασε τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς και απαίτησε σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου. Στην εκδήλωση πήραν μέρος το Ακέλ, το Δήκο, η Εδεκ, οι Νέοι Ορίζοντες το ΚΕΑ και το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών. Από την Πλατεία Ελευθερίας πραγμαοποιήθηκε πορεία με επικεφαλής την πολιτική ηγεσία, προς την αμερικανική πρεσβεία όπου ειρηνικά οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στους βομβαρδισμούς.

    [06] ΚΛΗΡΙΔΗΣ/ΤΡΙΤΗ

    Συνάντηση με τον Κινέζο Πρωθυπουργό Σου Ρογκ Σι είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του για μια ειρηνική, δίκαιη και λογική λύση του κυπριακού, στα πλαίσια των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Επισημάνθηκε η σύμπτωση απόψεων σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν. Ο κύριος Σι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Κληρίδη για την καταδίκη του βομβαδισμού της κινεζικής πρεσβείας στη Γιουγκοσλαβία. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Κληρίδης ευχαρίστησε την Κίνα για τις σταθερές και συνεπείς θέσεις της στο κυπριακό.

    [07] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης προσφώνησε επίσης σεμινάριο για τους Κινέζους εμπορευόμενους, το οποίο οργανώθηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Κεντρική Τράπεζα και το Υπουργείο Εμπορίου της Κύπρου, και το αντίστοιχο Εμπορικό Επιμελητήριο της Κίνας.

    [08] ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ

    Δυναμικές κινητοποιήσεις αρχίζουν σήμερα, οι εργαζόμενοι στην οικοδομική βιομηχανία,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών. Οι εργαζόμενοι στην οικοδομική βιομηχανία, αναμένεται να συγκεντρωθούν γύρω στις 11 το πρωϊ στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία, όπου και θα ενημερωθούν από τους Γενικούς Γραμματείς των Συντεχνιών Οικοδόμων ΠΕΟ και ΣΕΚ, για τα θέματα που τους απασχολούν. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών. Τα συμβούλια των δύο Συντεχνιών, σε κοινή διακήρυξή τους κατήγγειλαν ότι παρά τις προειδοποιήσεις τους, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί από την κυβέρνηση, για αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών.

    [09] ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

    Ομόφωνα ενέκριναν οι λιμενεργάτες την πρόταση των συντεχνιών Πεό, Σεκ και Δεόκ για αναστολή των απεργιακών μέτρων στο λιμάνι της Λάρνακας μέχρι τις δεκαεπτά Ιουνίου. Η απόφαση λήφθηκε το πρωί σε έκτακτη γενική συνέλευση των λιμενεργατών. Στις δεκαεπτά Ιουνίου θα συνέλθει το υπουργικό συμβούλιο για να μελετήσει την πρόταση της αρμόδιας υπουργικής επιτροπής για το θέμα των αποζημιώσεων των πενήντα ενός λιμενεργατών που θα εγκαταλείψουν την υπηρεσία. Στη συνέλευση τονίστηκε επίσης η ανάγκη για πλήρη συνεργασία του συνδικαλιστικού κινήματος με την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή στην επίλυση της διαφοράς.

    [10] ΝΕΑΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

    Δύο νεαρά άτομα έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία χθες το βράδυ. Πρόκειται για το Γιάννη Ιωάννου, τριαντα δύο χρόνων, πρώην τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας και τελευταία του Ασίλ Λύσης, και τον Αγαμέμνονα Αγαμέμνονος, εικοσιτριών χρόνων, πωλητή, από την Περιστερώνα Λευκωσίας. Ο άτυχος Ιωάννου καταγόταν από τη Λάρνακα και ήταν υπάλληλος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών. Υπέστη χθες το βράδυ ηλεκτροπληξία ενώ έκοβε με χορτοκοπτική μηχανή γρασίδι στον κήπο του σπιτιού του στην Ορόκλινη. Ο Αγαμέμνονος βρέθηκε γύρω στις δέκα το βράδυ, καταπλακωμένος από το ψυγείο στο σπίτι του παππού του στην Περιστερώνα. Μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η κηδεία του Αγαμέμνονος θα γίνει στις πέντε το απόγευμα στην εκκλησία Αγίων Βανάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα.

    [11] ΘΑΝΑΤΟΣ

    Στον Αγιο Αθανάσιο Λεμεσού, εικοσιεπτάχρονος,ο Αιμίλιος Μακρής, βρέθηκε από τη σύζυγό του αναίσθητος στο πάτωμα του υπνοδωματίου τους. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 8 June 1999 - 12:58:23 UTC