Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 00-10-18

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ ΝΕΟ
  • [02] ΤΚ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [03] ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  • [04] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΧΑΚ
  • [05] ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ ΜΕΤΡΑ
  • [06] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
  • [07] ΑΡΧΙ ΣΤΑΓΚΟΣ
  • [08] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
  • [09] ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΓΑΖΑ
  • [10] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000

  • [01] ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ ΝΕΟ

    Θρασύτατη ληστεία έγινε στις οκτώ και πενήντα το πρωί στη Λεμεσό, σε υποκατάστημα της Τράπεζας '' Αλφα '' στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.

    Αγνωστος, πιθανόν αλλοδαπός, με την απειλή μαχαιριού, κατόρθωσε να αποσπάσει από το ταμείο ποσό περίπου τριάντα χιλιάδων λιρών και να εξαφανισθεί.

    Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό, ο δράστης, σε άπταιστα αγγλικά, διέταξε τους δύο υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην τράπεζα, να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και αφού τους έδεσε τα χέρια με πλαστικές χειροπέδες, τοποθέτησε τα χρήματα σε πλαστική τσάντα και εξαφανίστηκε πεζή.

    Η ληστεία κατεγράφη από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του υποκαταστήματος και η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για σύλληψή του δράστη.

    Ο ληστής είναι ηλικίας είκοσι-οκτώ έως τριάντα ετών, ύψους ενός μέτρου και ογδόντα εκατοστών και κανονικής σωματικής διάπλασης.

    Την ώρα της ληστείας φορούσε αθλητική φόρμα χρώματος μπλέ και παπούτσια αθλητικά χρώματος άσπρου και κόκκινου.

    Φορούσε περούκα με γκρίζα μαλλιά, μακριά πιασμένα σε κότσο, γενειάδα ψεύτικη του ιδίου χρώματος, μήκους τεσσάρων με πέντε ιντσών, γυαλιά του ήλιου μαύρα, πλατύγυρο καπέλο γκρίζου χρώματος, γάντια χειρουργικά και μαχαίρι δυτών με οδοντωτή λεπίδα.

    Κρατούσε επίσης ταξιδιωτική τσάντα γκρίζου χρώματος με μαύρο ιμάντα.

    Την ώρα της ληστείας δεν υπήρχαν πελάτες στην Τράπεζα.

    [02] ΤΚ ΤΟΥΡΚΙΑ

    '' Ούτε το χρήμα ούτε το πακέτο ούτε τα ογλάνια της Αγκυρας θέλουμε'' διακήρυξαν χιλιάδες Τουρκοκύπριοι σε χθεσινό συλλαλητήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία, εκφράζοντας έντονη αντίθεση στην πολιτική και οικονομική εξάρτηση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία.

    Το συλλαλητήριο έγινε στο πλαίσιο της γενικής απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας, που διαλαμβάνονται στην οικονομική δέσμη την οποία η Αγκυρα έχει επιβάλει στο ψευδοκράτος, προκειμένου να συνεχίσει την οικονομική της βοήθεια.

    Στο συλλαλητήριο μεταφέρθηκαν και δύο γάϊδαροι με διάφορα συνθήματα εναντίον του Ντενκτάς ο οποίος χαρακτήρισε τους Τουρκοκύπριους γαϊδούρια.

    Στο μεταξύ όπως γράφει σήμερα ο τουρκοκυπριακός τύπος οικογενειάρχης δάσκαλος στα κατεχόμενα έθεσε τέρμα στη ζωή του, γιατί δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

    [03] ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

    Στο επιχειρησιακό της μέρος εισήλθε από σήμερα η άσκηση της Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος", η οποία διεξάγεται σε συνδυασμό με την άσκηση "Τοξότης-Βεργίνα", των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Το σημερινό σενάριο περιλαμβάνει ανακαταλήψεις εδαφών από τον εχθρό, ενώ απόψε θα πραγματοποιηθεί μεγάλη άσκηση με πραγματικά πυρά σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας.

    Οι κύριες φάσεις της άσκησης "Νικηφόρος", στην οποία θα πάρουν μέρος ελληνικά μαχητικά '' Εφ-Δεκαέξι '' και πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο.

    [04] ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΧΑΚ

    Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κίκης Καζαμίας επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για σύσταση διακομματικής επιτροπής για εξέταση της κρίσης στο χρηματιστήριο.

    Σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Κίκης Καζαμίας ανέφερε ότι η επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν τεχνοκράτες από όλα τα κόμματα, υπό την ευθύνη της κυβερνητικής πλευράς, θα πρέπει να εξετάσει με κάθε σοβαρότητα την κατάσταση και να προχωρήσει στην λήψη αποφάσεων οι οποίες θα είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση.

    Από την πλευρά του ο βουλευτής του Δησύ Πρόδρομος Προδρόμου χαρακτήρισε αχρείαστη τη σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής.

    Ο κύριος προδρόμου ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι γνωστά και ότι αυτό που απαιτείται είναι η λήψη άμεσων μέτρων για αντιμετώπιση της κατάστασης.

    [05] ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ ΜΕΤΡΑ

    Την ανάγκη οργανωτικής ενδυνάμωσης και περαιτέρω στελέχωσης της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις αυξημένες ανάγκες τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Χαραλάμπους.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ ο κύριος Χαραλάμπους ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να εγκριθεί πρόταση για αύξηση του προσωπικού.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κύριος Χαραλάμπους ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες, κυρίως από επενδυτές εναντίον χρηματιστών οι οποίες διερευνώνται.

    [06] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ

    Στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη θα βρίσκεται αύριο ο φάκελος της αστυνομίας για χρηματισμό μαρτύρων στην υπόθεση του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου.

    Σε σχετική δήλωση προέβη το πρωί ο κύριος Μαρκίδης, προσερχόμενος στη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας παρενέβη στην υπόθεση αυτεπάγγελτα και ζήτησε από την αστυνομία να προβεί σε ανακρίσεις, ύστερα από καταγγελία μάρτυρα, του Κώστα Σάββα, ότι είχε χρηματισθεί από τον Αρχιμανδρίτη Κωνσταντινίδη για να ψευδομαρτυρήσει εναντίον του Μητροπολίτη Αθανασίου.

    [07] ΑΡΧΙ ΣΤΑΓΚΟΣ

    Ο αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κωνσταντινίδης εξέφρασε λύπη για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ότι θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων εναντίον του, μή αποκλειόμενης και της καθαίρεσής του, λόγω της παρουσίας του Χρίστου Στάγκου, μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του Μητροπολίτη Αθανασίου, στο ίδιο ψαλτήρι μαζί του.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και αναφερόμενος σε συγκεκριμένο ρεπορτάζ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, και στην παρουσία του Χρίστου Στάγκου στην Εκκλησία, ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης είπε ότι ως Χριστιανός ο Στάγκος έχει το δικαίωμα να εκκλησιάζεται και ουδείς μπορεί να του το απαγορεύσει.

    [08] ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

    Στο μεσανατολικό, η σημερινή η ημέρα αναμένεται να καθορίσει την τύχη της συμφωνίας του Σιαρμ Ελ- Σιέηκ για τερματισμό των συγκρούσεων στα Παλαιστινιακά εδάφη.

    Η διεθνής κοινότητα αναμένει με ανησυχία τη στάση που θα τηρήσουν τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι στην εφαρμογή των προνοιών της συμφωνίας.

    Πάντως συνεχίζονται σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

    Ωστόσο δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ούτε και υπήρξαν νεκροί.

    Στη διάρκεια της νύκτας Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αντάλλαξαν πυρά στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τον ελαφρό τραυματισμό δύο ισραηλινών στρατιωτών.

    [09] ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΓΑΖΑ

    Δυό Κύπριοι γιατροί και ένας νοσηλευτής, της Οργάνωσης '' Γιατροί Χωρίς Σύνορα '' βρίσκονται στη Γάζα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε παθόντες παλαιστινίους.

    Σε δηλώσεις από τη Γάζα στο ΡΙΚ η γιατρός Ελένη Θεοχάρους, η οποία μετέχει στην αποστολή, ανέφερε ότι οι Κύπριοι γιατροί έχουν χειρουργήσει μέχρι στιγμής πολλούς τραυματίες, κυρίως παιδιά.

    [10] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

    Την τροποποίηση του νόμου, ώστε περιουσίες αγνοουμένων να μπορούν να μεταβιβάζονται στα παιδιά τους, εισηγείται η Επιτροπή Αγνοουμένων της Βουλής, η οποία ασχολήθηκε σήμερα με το θέμα.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αριστοφάνης Γεωργίου δήλωσε ότι υπάρχουν περιουσίες, μεγάλες και μικρές, επ'ονόματι αγνοουμένων, οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες.

    Στη συνεδρία αποφασίσθηκε η σύσταση επιτροπής μεταξύ κυβέρνησης, βουλής, συγγενών αγνοουμένων και κτηματολογίου για καταγραφή των περιουσιών των αγνοουμένων.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικές ωστόσο νεφώσεις ενδέχεται να φέρουν πολύ μεμονωμένες ελαφρές βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκατέσσερις βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκαέξι στα νότια παράλια και στους εννέα στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Wednesday, 18 October 2000 - 13:56:48 UTC