Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-03-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΒΡΩΜΙΚΟ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΠΟΡΓΚ
  • [03] ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΣΧΑ
  • [04] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΡΙΣΗ
  • [05] ΧΡΙΣΤ ΚΟΣΗΣ
  • [06] ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΡΕΙΑ
  • [07] ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΑΝΙΚΟΣ
  • [08] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ
  • [09] ΜΠΙ ΜΠΙ ΣΙ ΤΕΛΟΣ
  • [10] ΣΚΑΦΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
  • [11] ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2001

  • [01] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΒΡΩΜΙΚΟ

    Σε αναμονή στοιχείων από τις Γιουγκοσλαβικές αρχές αναφορικά με τις δραστηριότητες δέκα υπεράκτιων εταιρειών βρίσκεται η Γενική Εισαγγελία.

    Τα ονόματα των εταιρειών αυτών δόθηκαν χθες στον Γενικό Εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας Μλάτιαν Ντίνκινς.

    Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ ο κύριος Μαρκίδης ξεκαθάρισε ότι πέραν των ονομάτων, δεν δόθηκαν οποιαδήποτε στοιχεία τα οποία να εμπλέκουν τις εταιρείες αυτές σε υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    Είπε επίσης ότι οι γιουγκοσλάβοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν να δώσουν στοιχεία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Μαρκίδης ανέφερε ότι μετά την υποβολή των στοιχείων δια της επίσημης οδού, θα γίνει εξέταση για να διαπιστωθεί κατά πόσον δικαιολογείται η διεξαγωγή έρευνας.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κύριος Μαρκίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για ανάμιξη Κυπρίου σε οποιαδήποτε υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΠΟΡΓΚ

    O Υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας Τζόζεφ Μποργκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Κύπρο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο Κληρίδη.

    Ο κύριος Μποργκ συναντήθηκε επίσης με τον Προεδρεύοντα της Βουλής Νίκο Αναστασιάδη, ενώ το μεσημέρι θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη μετά το οποίο θα δώσουν κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

    Το απόγευμα ο Μαλτέζος Υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας για Ενταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργο Βασιλείου.

    [03] ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΣΧΑ

    Η διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, ολοκλήρωσε σήμερα την επίσημη επίσκεψή της στη Μόσχα.

    Η κυπριακή αντιπροσωπεία είχε το πρωί συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας "Ενότητα" Μπόρις Γριζλόφ.

    Οι Κύπριοι βουλευτές επιστρέφουν απόψε στην Κύπρο εκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα μεταβεί στην Αρμενία για τετραήμερη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων Πέτρο Καλαϊτζάν.

    [04] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΡΙΣΗ

    Την οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα, η οποία έχει επιδεινωθεί μετά την κρίση στην Τουρκία, συζήτησε το λεγόμενο "υπουργικό συμβούλιο" του ψευδοκράτους.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο ψευδοπρωθυπουργός Ντερβίς Ερογλου δήλωσε πως δεν είναι επιθυμία του να επιβληθούν αυξήσεις, πλην όμως, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό.

    Ο Ντερβίς Ερογλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει κάποια εκτίμηση της όλης κατάστασης με την Τουρκία στην Αγκυρα ή τα κατεχόμενα με την ετοιμασία νέου οικονομικού προγράμματος για την ενίσχυση του ψευδοκράτους.

    [05] ΧΡΙΣΤ ΚΟΣΗΣ

    Οι Υπουργοί Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης αναχώρησαν σήμερα για τις Βρυξέλλες όπου αύριο θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των άλλων υποψηφίων για ένταξη χωρών.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας για καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, με ιδιαίτερη έμφαση στα ναρκωτικά και τους λαθρομετανάστες.

    [06] ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΡΕΙΑ

    Εκδήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιούν οι ντοματοπαραγωγοί του Μαρωνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη μη παραλαβή του προϊόντος τους από τις βιομηχανίες.

    Στην εκδήλωση, που άρχισε το πρωί οι ντοματοπαραγωγοί, μετέφεραν, με δεκάδες φορτηγά, τόνους ντομάτες καθώς και άλλα προϊόντα, τα οποία διανέμουν στο κοινό δωρεάν.

    Εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων επέδωσαν υπόμνημα στον Πρόεδρο Κληρίδη στο οποίο ζητούν άμεση οικονομική βοήθεια για αναπλήρωση του εισοδήματός τους που χάνεται λόγω της πτώσης των τιμών των φθαρτών και της αύξησης των κόστων παραγωγής.

    Ζητούν επίσης άμεση εξεύρεση αγορών για διάθεση των πλεονασματικών ποσοτήτων των αγαθών τους, ή τη λειτουργία χωματερών για αποσυμφόρηση της αγοράς.

    [07] ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΑΝΙΚΟΣ

    Η ασθένεια του αφθώδους πυρετού εντοπίσθηκε και στην περιοχή του Κόλπου, ενώ όλες οι χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να αποτρέψουν την εξάπλωσή της με την απαγόρευση της εισαγωγής κρεάτων και σιτηρών από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την επιβολή ελέγχου στους ταξιδιώτες από την Ευρώπη.

    Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν χθες στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Εξ άλλου στη Βρετανία, όπου η ασθένεια πήρε διαστάσεις επιδημίας, ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν άλλες είκοσι έξι εστίες αφθώδους πυρετού.

    [08] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ

    Ενας ακόμη νεκρός Παλαιστίνιος προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων, ύστερα από νέες συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινιών στη Μέση Ανατολή.

    Πρόκειται για δεκαεπτάχρονο νέο ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ισραηλινούς στρατιώτες, στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στη Δυτική Οχθη.

    Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε άγνοια για το περιστατικό.

    [09] ΜΠΙ ΜΠΙ ΣΙ ΤΕΛΟΣ

    Στο Αφγανιστάν, το καθεστώς των Ταλεμπάν διέταξε το κλείσιμο των γραφείων του Μπι Μπι Σι στην πρωτεύουσα Καμπούλ και απαίτησε την αναχώρηση της ανταποκρίτριας Κέιτ Κλαρκ από τη χώρα εντός εικοσιτεσσάρων ωρών.

    Οι Ταλεμπάν κατηγόρησαν την Κλαρκ για μετάδοση μη ρεαλιστικών και προκλητικών ανταποκρίσεων αναφορικά με τις ενέργειες του καθεστώτος.

    Αφορμή για την έκδοση της διαταγής ήταν η μετάδοση από το Μπι Μπι Σι συνέντευξης αμερικανού καθηγητή, ο οποίος αποκάλεσε βάρβαρη πράξη την καταστροφή των αγαλμάτων του Βούδα.

    [10] ΣΚΑΦΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

    Στόχος εμπρηστών έγινε στη διάρκεια της νύκτας ταχύπλοο σκάφος που ανήκει στον επιχειρηματία Γιώργο Χατζηπαυλή από την Λευκωσία, ο οποίος απουσιάζει για δουλειά στην Ελλάδα.

    Το σκάφος, αξίας εικοσιπέντε χιλιάδων λιρών που βρισκόταν σε οικόπεδο στη Μακεδονίτισσα, καταστράφηκε.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στα μεσάνυκτα και κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη που μετέβησαν στη σκηνή του εμπρησμού, ανέφεραν ότι ο Γιώργος Χατζηπαυλής είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος και δεν έχει διαφορές με κανένα.

    [11] ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

    Καθήκοντα Επάρχου Κερύνειας ανέλαβε από σήμερα ο Ανδρέας Ασσιώτης, Ανώτερος Λειτουργός Πολεοδομίας.

    Η τελετή παράδοσης από τον μέχρι τώρα Επαρχο της πόλης Μιχαλάκη Αντωνίου, έγινε το πρωί στα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Κερύνειας.

    Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές Κερύνειας, οι δήμαρχοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, ο Πρόεδρος της Ενωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα αραιές νεφώσεις θα πυκνώνουν, κατά τόπους και πιθανό να πέσουν ελαφρές βροχές, σε ορεινές κυρίως περιοχές.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ.

    Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους εννέα βαθμούς στο εσωτερικό, στους έντεκα στα παράλια και στους πέντε στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 15 March 2001 - 14:53:03 UTC