Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-05-11

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  • [02] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [03] ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [04] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [05] ΟΜΗΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [06] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [07] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [08] ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
  • [09] ΑΡΣΙΩΤΗΣ ΤΕΛΟΣ
  • [10] ΣΑΜΨΩΝ ΑΝΤΙΟ
  • [11] ΑΚΕΛ
  • [12] ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 MAIOY 2001

  • [01] ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης ενημερώνει αυτήν την ώρα τους δημοσιογράφους για τη χθεσινή καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις μαζικές παραβιάσεις στην Κύπρο κατά την εισβολή του 1974.

    Ο κύριος Μαρκίδης, ο οποίος επέστρεψε νωρίς το πρωί από το Στρασβούργο, όπου παρακολούθησε τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου επί της τέταρτης διακρατικής προσφυγής της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας, έχει ήδη χαρακτηρίσει την απόφαση θρίαμβο για την Κύπρο και τη μεγαλύτερη νομική νίκη της νήσου εναντίον της Τουρκίας μετά το 1974.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει δηλώσει επίσης ότι με την απόφαση η Τουρκία είναι νομικά υπεύθυνη για τις παραβιάσεις που διαπράττονται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν επέβαλε ποινή στην Τουρκία και αναμένεται να εκδώσει πλήρη απόφαση σε μερικούς μήνες.

    Η απόφασή του είναι και δεσμευτική και τελεσίδικη.

    [02] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Πολύ σημαντική και ιστορική νίκη της Κύπρου χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Παναγιώτης Δημητρίου την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Δημητρίου ανέφερε ότι η απόφαση αυτή προσδίδει στα πολιτικά μας επιχειρήματα για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχει σημαντική νομική ισχύ.

    [03] ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Αντρέας Χρίστου είπε ότι πρόκειται για μιά σημαντική απόφαση η αξία της οποίας δεν πρέπει να υποβαθμιστεί.

    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Χρίστου ανέφερε ότι η απόφαση αυτή θα πρέπει να μελετηθεί σε βάθος και να αξιολογηθεί σωστά ο τρόπος αξιοποίησής της.

    [04] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Νομικό καί πολιτικό Ράπισμα κατά της Τουρκίας χαρακτήρισε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ο Γενικός Γραμματέας του Δήκο Ανδρέας Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή επεκτείνει τη δυνατότητά μας για περαιτέρω διεκδίκηση.

    [05] ΟΜΗΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε την απόφαση πρόσθετο ισχυρό όπλο στα χέρια της Κύπρου.

    Είπε επίσης ότι αποτελεί ισχυρό θεμέλιο για την προαγωγή των στόχων μας για εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στα κατεχόμενα.

    [06] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Ο αντιπρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Χριστοφίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση η οποία δίνει την ευκαιρία στους Ευρωπαίους να πιέσουν την Τουρκία για εφαρμογή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    [07] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Ο αναπληρωτής Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Χρίστος Κληρίδης χαρακτήρισε την απόφαση ορόσημο καί σταθμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κυπρίων.

    [08] ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

    Το Κίνημα Οικολόγων- Περιβαλλοντιστών χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    Σε ανακοίνωση το Κίνημα προτείνει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για μελέτη των ενεργειών αξιοποίησης της νομικής αυτής επιτυχίας.

    [09] ΑΡΣΙΩΤΗΣ ΤΕΛΟΣ

    Εχασε τελικά την μάχη για την ζωή ο δεκατριάχρονος Ανδρέας Αρσιώτης από την Λεμεσό ο οποίος είχε προσβληθεί από βακτηριακή μηνιγγίτιδα καλπάζουσας μορφής.

    Ο Αρσιώτης ο οποίος νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού από την πρώτη Μαίου, ήταν συνδεδεμένος με τον αναπνευστήρα στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης και ήταν κλινικά νεκρός εδώ και αρκετές ημέρες.

    [10] ΣΑΜΨΩΝ ΑΝΤΙΟ

    Στα γραφεία της εφημερίδας "Η Μάχη" εκτίθεται από τις έντεκα το πρωί η σορός του Νίκου Σαμψών για να τον αποχαιρετήσουν οι συναγωνιστές και φίλοι του.

    Η σορός θα παραμείνει εκεί έως αύριο το μεσημέρι και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας, όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

    Ο Νίκος Σαμψών απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης ύστερα από δίμηνη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

    [11] ΑΚΕΛ

    Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι η σορος του Νίκου Σαμψών δέν μπορεί εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

    Με ανακοίνωση το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι οι σοροί αποβιωσάντων εκτίθενται σε λαϊκό προσκύνημα μόνο, όταν πρόκειται για ανθρώπους που προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην πατρίδα και ο Νίκος Σαμψών, προσθέτει, δέν μπορεί να καταταχθεί σε αυτή την κατηγορία.

    Ο Κυπριακός λαός, αναφέρει το ΑΚΕΛ, δεν ξεχνά ότι ο Νίκος Σαμψών είχε τεθεί επικεφαλής της παράνομης κυβέρνησης του προδοτικού πραξικοπήματος που ανέτρεψε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και άνοιξε τις πύλες της Κύπρου στον Αττίλα.

    Το ΑΚΕΛ αναφέρει επίσης ότι αν σήμερα η Κύπρος είναι διαιρεμένη με όλα τα συνεπακόλουθα, αυτό οφείλεται στο πραξικόπημα της δεκάτης- πέμπτης του Ιούλη του 1974, στο οποίο είχε διαδραματίσει το δικό του ρόλο και ο Νίκος Σαμψών.

    [12] ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

    Ζημιές δεκάδων χιλιάδων λιρών προκάλεσαν οι τελευταίες χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες που έπληξαν ορεινές περιοχές της Κύπρου.

    Σε κοινή ανακοίνωση οι τέσσερις Αγροτικές Οργανώσεις αναφέρουν ότι οι ζημιές στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ολοκληρωτικές αφού καταστράφηκαν αμπέλια, λαχανικά και εποχιακά φρούτα ιδιαίτερα κεράσια.

    Περισσότερο επλήγη η περιοχή Κάμπου- Τσακκίστρας, όπου οι παραγωγοί βρίσκονται ήδη σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

    Την περιοχή επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των τεσσάρων Αγροτικών Οργανώσεων οι οποίοι διαβεβαίωσαν τους παραγωγούς ότι με κοινό διάβημα προς τον Υπουργό Γεωργίας θα ζητήσουν την εκτίμηση των ζημιών και των καλλιεργειών που δέν καλύπτονται απο τον ΟΓΑ για να παρασχεθεί και σ' αυτούς οικονομική βοήθεια.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα θα αναπτύσσονται νεφώσεις, που αναμένεται να φέρουν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό, ενώ δυνατό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια ισχυροί έως πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα προσήνεμα παράλια.

    Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Σε μερικές περιοχές δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα παράλια και στους οκτώ στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 11 May 2001 - 11:55:10 UTC