Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-05-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΗΣΤΕΙΑ ΟΛΑ
  • [02] ΜΙΧΟΣ ΕΔΗ
  • [03] ΑΒΕΡΩΦ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • [04] ΜΙΧΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [05] ΛΥΣΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ
  • [06] ΑΝΑΝ ΠΟΥΤΙΝ
  • [07] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΕ ΚΥΠΡΟΣ
  • [08] ΤΣΙΑΚΟΥΡΜΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
  • [09] ΔΑΛΙΤΗΣ ΜΙΧΟΣ
  • [10] ΚΟΥΛΕΝΤΗΣ ΚΙΝΝΗ
  • [11] ΚΟΣΗΣ ΛΙΒΥΗ
  • [12] ΧΑΚ ΚΑΘΕΤΗ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 15 MAIOY 2001

  • [01] ΛΗΣΤΕΙΑ ΟΛΑ

    Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών της θρασύτατης ληστείας, που διαπράχθηκε το πρωί σε βάρος υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου, στον παραλιακό δρόμο στην περιοχή Ορόκλινης, στη Λάρνακα.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ, οι ληστές, που ήταν δύο και δεν έφεραν όπλα, κατόρθωσαν παρουσία τριών υπαλλήλων του υποκαταστήματος, να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και να πάρουν ανενόχλητοι το ποσό των πενήντα χιλιάδων λιρών.

    Στη συνέχεια μπήκαν σε αυτοκίνητο μάρκας "Τογιότα Κορόλλα", χρώματος πρασίνου, και διέφυγαν προς βόρεια κατεύθυνση, με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

    Αμέσως μετά τη φυγή των δραστών τέθηκε σε λειτουργία ο συναγερμός του υποκαταστήματος και αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν με τη βοήθεια ελικοπτέρου εντατικές έρευνες για εντοπισμό τους.

    [02] ΜΙΧΟΣ ΕΔΗ

    Οι Ενωμένοι Δημοκράτες θα αποσύρουν τα στελέχη τους από την κυβέρνηση και τον Γιώργο Βασιλείου από τη θέση του διαπραγματευτή, αν δεν επιτύχουν είσοδο στη Βουλή.

    Στη δήλωση προέβη ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κόμματος και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος επικαλέστηκε και παλαιότερες δηλώσεις Βασιλείου αλλά και τη θέση του ιδίου σε συνέντευξή του ότι θα παραιτηθεί από κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] ΑΒΕΡΩΦ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

    Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν οι εργασίες ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο πρόεδρος Κληρίδης θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο.

    Τα συμβόλαια για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, που θα στοιχίσει δεκάμισυ εκατομμύρια λίρες, υπεγράφησαν το πρωί στη Λευκωσία παρουσία του υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων.

    Σε δηλώσεις μετά την υπογραφή ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαρακτήρισε τη στιγμή ιστορική καθώς, είπε, ένα αίτημα δεκαετιών γίνεται σήμερα πραγματικότητα.

    Το νέο Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εξωτερικά ιατρεία, παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική και μαιευτική-γυναικολογική κλινική.

    Ο κύριος Νεοφύτου δεσμεύθηκε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα είναι έτοιμο το 2004.

    [04] ΜΙΧΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι η Τουρκία επιτείνει τα αδιέξοδά της και αποφεύγει την ουσία, όταν ισχυρίζεται πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν την αφορά.

    Η απόφαση αυτή, πρόσθεσε, αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία και για την Κύπρο και για την Τουρκία να διευθετήσουν τις διαφορές τους και να επιλύσουν το Κυπριακό στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε ένα πλαίσιο που να αντέχει στο χρόνο και να συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο.

    [05] ΛΥΣΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι Τούρκοι φαίνεται να χρησιμοποιούν την απόφαση του ευρωπαικού δικαστηρίου ως πρόσχημα για οριστικοποίηση του αδιεξόδου στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού, είπε ότι η δική μας πλευρά πρέπει να εμμένει σε κάποια θέματα όπως στο γεγονός ότι στα κατεχόμενα δεν υπάρχει οντότητα χωριστή και αυτό αναγνωρίστηκε από την ίδια την απόφαση.

    [06] ΑΝΑΝ ΠΟΥΤΙΝ

    Το Κυπριακό είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα όπου μεταβαίνει σήμερα.

    Σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι στη συνάντηση Αναν- Πούτιν θα συζητηθούν επίσης η κρίση στη Μέση Ανατολή και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Αφρική.

    [07] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΕ ΚΥΠΡΟΣ

    Συνέρχεται το απόγευμα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Σύνδεσης Κύπρου- Ευρωπαϊκής Ενωσης το οποίο θα εξετάσει μεταξύ άλλων την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ενωση και το κυπριακό.

    Την Κύπρο εκπροσωπεί στο Συμβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Στο μεταξύ σε κοινή θέση που υιοθέτησαν οι Δεκαπέντε και η οποία θα παρουσιασθεί στο Συμβούλιο η Ευρωπαϊκή Ενωση εκφράζει την υποστήριξή της προς τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για λύση του κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [08] ΤΣΙΑΚΟΥΡΜΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού δέχθηκε το πρωί τον Πανίκο Τσιακούρμα και εξέφρασε υποστήριξη στην προσφυγή που πρόκειται να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαγωγή του από το κατοχικό καθεστώς.

    [09] ΔΑΛΙΤΗΣ ΜΙΧΟΣ

    Για την απελευθέρωση του Κώστα Δαλίτη που κρατείται παράνομα από το κατοχικό καθεστώς έχει ζητηθεί η βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών.

    Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος επεσήμανε επίσης ότι σε παράλληλα διαβήματα προβαίνει και η Ενωση Συντακτών, της οποίας ο Δαλίτης είναι μέλος.

    [10] ΚΟΥΛΕΝΤΗΣ ΚΙΝΝΗ

    Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη του γιατρού Γιώργου Κιννή, ο οποίος λείπει από το σπίτι του από την περασμένη Τρίτη.

    Οπως δήλωσε ο αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Χαράλαμπος Κουλέντης, έχουν συγκεντρωθεί κάποια στοιχεία και η Αστυνομία έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, τα οποία, ωστόσο, δεν είναι ανακοινώσιμα.

    [11] ΚΟΣΗΣ ΛΙΒΥΗ

    Η Κύπρος και η Λιβύη υπέγραψαν το πρωί τρεις συμφωνίες Νομικής-Δικαστικής και Αστυνομικής Συνεργασίας.

    Οι συμφωνίες υπεγράφησαν στη Λευκωσία, από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου και της Λιβύης Νίκο Κόση και Απτέλ Ρασμάν Αλ- Αμπάρ.

    Οι συμφωνίες αφορούν την έκδοση φυγοδίκων, τη μεταφορά καταδίκων και τη συνεργασία για καταπολέμηση της παράνομης χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών καθώς και του οργανωμένου εγκλήματος.

    [12] ΧΑΚ ΚΑΘΕΤΗ

    Κάθετη πτώση σημείωσαν σήμερα οι τιμές στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

    Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά τρία, κόμμα μηδέν πέντε τοις εκατόν και έκλεισε στις εκατόν- ενενήντα τέσσερις, κόμμα ενενήντα τρεις μονάδες, σπάζοντας για άλλη μια φορά το φράγμα των διακοσίων μονάδων.

    Αντίθετα ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα δεκαπέντε, κόμμα έξι εκατομμύρια λίρες, έξι σχεδόν εκατομμύρια λίρες περισσότερα από χθες.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία οι σχετικά ασταθείς καιρικές συνθήκες θα υποχωρήσουν από μεθαύριο.

    Το απόγευμα αραιές νεφώσεις θα πυκνώνουν, κατά διαστήματα και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές, οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις θα είναι ραγδαίες και θα συνοδεύονται από βροντές.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί τεσσάρων έως έξι μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη γενικά και κυματώδης, στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους είκοσι-πέντε βαθμούς στο εσωτερικό και στους είκοσι-τέσσερις στα παράλια.

    Απόψε παροδικές νεφώσεις ενδέχεται να φέρουν και πάλι μερικές, τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη, στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δώδεκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και στους οκτώ στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κινδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 15 May 2001 - 15:02:03 UTC