Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-06-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΞΩ
  • [02] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
  • [03] ΚΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ
  • [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑ
  • [06] ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
  • [07] ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΣ
  • [08] ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
  • [09] ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
  • [10] ΑΗΚ ΔΙΑΚΟΠΗ
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2001

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΞΩ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης αναμένεται να βγει σε λίγο από την κλινική "Ευαγγελίστρια" χωρίς κανένα πρόβλημα στην υγεία.

    Τα αποτελέσματα και της κολονοσκόπησης στην οποία υπεβλήθη το πρωί ήταν φυσιολογικά.

    Οπως ανακοίνωσαν οι θεράποντες ιατροί Αγις Συρίμης, Ιωσήφ Κάσιος και Γιώργος Παυλίδης, όλες οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο πρόεδρος Κληρίδης χθες και σήμερα, δεν έδειξαν καμία απολύτως ανωμαλία, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορεί από αύριο να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του.

    Ο πρόεδρος Κληρίδης εισήχθη στην κλινική "Ευαγγελίστρια" προχθές Τρίτη για εξετάσεις ρουτίνας, μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη πριν από ένα χρόνο για αφαίρεση πολύποδα από το παχύ έντερο.

    Η σημερινή εξέταση έγινε γύρω στις οκτώ με ελαφρά νάρκωση, κράτησε περίπου είκοσι λεπτά και δεν χρειάσθηκε να ληφθεί τμήμα του εντέρου για βιοψία, αφού όπως δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί του προέδρου Κληρίδη, όλα έδειξαν ότι είναι καθαρά.

    [02] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει καί σε εκταφές λειψάνων τουρκοκυπρίων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής καί τάφηκαν στις ελεύθερες περιοχές.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Κασουλίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τό θέμα καθαρά ανθρωπιστικά και γι αυτό προχωρεί σε μονομερείς ενέργειες, για να λάμψει η αλήθεια.

    Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι μετά την εκταφή θα γίνει ταυτοποίηση των λειψάνων με την μέθοδο του Ντί- Εν- Εη και πρόσθεσε ότι γι αυτό είναι απαραίτητη η συνεργασία των συγγενών των τουρκοκυπρίων αγνοουμένων.

    Είπε επίσης ότι η ταυτοποίηση θα γίνει από τις αρχές της Δημοκρατίας και είναι ευπρόσδεκτοι να παραστούν στη διαδικασία και τουρκοκύπριοι.

    [03] ΚΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Η Κυβέρνηση δεν έχει οποιαδήποτε πληροφόρηση για το ενδεχόμενο αποστολής προσκλήσεων από τον Κόφι Ανάν για συνομιλίες στο τέλος Ιουλίου στη Νέα Υόρκη ή τη Γενεύη δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Σχετικές πληροφορίες είχε μεταδώσει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή επικαλούμενο πηγές στην Ουάσιγκτων.

    Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε ότι διακηρυγμένη θέση της πλευράς μας είναι ότι είναι έτοιμη να προσέλθει σε συνομιλίες για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

    Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης έχει αποστείλει τρεις επιστολές στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών από τον οποίο ζητεί να καλέσει τις δύο πλευρές σε συνομιλίες.

    [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ

    Στο μεταξύ ο Ραούφ Ντενκτάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δεν θα απευθύνει προσκλήσεις στις δύο πλευρές για συνομιλίες τον ερχόμενο μήνα.

    Ο Ντενκτάς απέδωσε τις σχετικές πληροφορίες σε διαδόσεις, αφού όπως είπε, ο Γενικός Γραμματέας του είχε υποσχεθεί ότι δεν θα προβεί σε καμιά ενέργεια-έκπληξη.

    Ωστόσο, εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Αγκυρα θεωρεί θετικές τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα για συνάντηση των δύο ηγετών της Κύπρου, όπως ανέφερε, τον Ιούλιο.

    Ο εκπρόσωπος δεν παρέλειψε, πάντως, να επαναλάβει τη θέση της Αγκυρας ότι πρέπει να αναζητηθεί νέα βάση για επανέναρξη των συνομιλιών.

    [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑ

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, αντιδρώντας στο πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, απαγόρευσε στους άνδρες της Ούνφικυπ να εισέρχονται στα κατεχόμενα με ελικόπτερο.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς ανέφερε ότι χθες αρμόδιοι των αποσπασμάτων της Αυστρίας και της Σλοβακίας θέλησαν να μεταβούν με ελικόπτερο στα κατεχόμενα, αλλά απέρριψε το αίτημά τους, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, δεν συμπεριφέρονται ισότιμα, κατά την έκφρασή του, στις δύο πλευρές.

    [06] ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, με στόχο την επίτευξη εθνικά βιώσιμης λύσης στην Κύπρο και την πλήρη και απρόσκοπτη ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο κύριος Καραμανλής έδωσε τις διαβεβαιώσεις σε μήνυμά του προς τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού.

    Εξάλλου ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης σε μήνυμά του προς τον κύριο Κυπριανού εκφράζει ευχές για ταχεία ανάρρωση.

    [07] ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΣ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι υπάρχει κατ αρχήν συμφωνία μεταξύ της Κύπρου καί της Βρετανίας για έναρξη διαβουλεύσεων σε διπλωματικό επίπεδο, αναφορικά με το καθεστώς των βρετανικών βάσεων μετά την ένταξη της νήσου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι μετά την ένταξη όλοι οι κύπριοι, είτε εργάζονται, είτε διέρχονται από τις βάσεις, θα είναι ευρωπαίοι πολίτες.

    Είπε επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τη Λευκωσία, θα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [08] ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

    Η κυβέρνηση δεν ευνοεί τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών από ελληνοκυπρίους, είτε αυτές γίνονται στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

    Το θέμα των αγοραπωλησιών τουρκοκυπριακών περιουσιών έθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής προσφύγων ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κίκης Γιάγκου.

    [09] ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

    Γιορτή Μουσικής σήμερα.

    Με την ευκαιρία αυτή οργανώνονται σε περισσότερες από ογδόντα χώρες διάφορες εκδηλώσεις.

    Στην Κύπρο οι εκδηλώσεις οργανώνονται το απόγευμα σε διάφορους Δήμους.

    Στη Λευκωσία οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις πέντε το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας με διάφορες χορωδίες και ορχήστρες.

    Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις οκτώ και τριάντα με τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας.

    [10] ΑΗΚ ΔΙΑΚΟΠΗ

    Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ανακοίνωσε ότι η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος που επηρεάζει μέρος της Βιομηχανικής Περιοχής Λεμεσού, μέρος του Ζακακίου και του Λέιτις Μάϊλ οφείλεται σε ζημιά που προκλήθηκε στο ηλεκτρικό δίκτυο της ΑΗΚ.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις, οι άνεμοι μέτριοι θαλάσσιοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Κυρίως αίθριος θα είναι και απόψε ο καιρός, ενώ σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη.

    Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί μέτριοι τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους 17 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 21 June 2001 - 11:48:18 UTC