Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-09-03

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΤΕ ΣΟΤΟ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
  • [02] ΟΕΛΜΕΚ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
  • [03] ΜΠΑΡΝΑΡΝΤ ΣΟΡΟΣ
  • [04] ΜΑΝΤΕΛΑ ΜΠΑΡΝΑΡΝΤ
  • [05] ΚΑΤΣΙΚΙΔΗΣ ΛΙΟΠΕΤΡΙ
  • [06] ΜΕΣΗ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
  • [07] ΑΣΥΣΕΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [08] ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΠΕΘΑΝΕ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΝΤΕ ΣΟΤΟ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

    Επαναρχίζοντας τις επίσημες επαφές του, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο Ντε Σότο είχε νωρίς το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

    Μετά τη συνάντηση, που κράτησε σαραντα πέντε λεπτά, δεν έγιναν δηλώσεις.

    Στη συνέχεια ο κύριος Ντε Σότο μετέβη στα κατεχόμενα, όπου είχε μακρά συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς. Η συνάντηση άρχισε στις δέκα και συνεχίζεται μέχρι και την ώρα αυτή.

    [02] ΟΕΛΜΕΚ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

    Καθοριστικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης θεωρούνται οι σημερινές συνεδρίες οργάνων της ΟΕΛΜΕΚ.

    Το πρωί συνήλθε η Γραμματεία της οργάνωσης, ενώ το απόγευμα θα συνέλθει το Κεντρικό Συμβούλιο το οποίο αναμένεται να λάβει τελικές αποφάσεις όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει η ΟΕΛΜΕΚ στα τρία θέματα, για τα οποία υπάρχει αντιπαράθεση με το υπουργείο Παιδείας και αφορούν την παραχώρηση 299 θέσεων προαγωγής, το σχέδιο αξιολόγησης και τις μεταρρυθμίσεις του ενιαίου Λυκείου.

    Οι καθηγητές παρουσιάζονται οργισμένοι απο την στάση του υπουργείου και θεωρούν ότι εξαντλήθηκε και η δεκαήμερη πίστωση χρόνου που έδωσαν στο υπουργείο.

    [03] ΜΠΑΡΝΑΡΝΤ ΣΟΡΟΣ

    Αύριο ή μεθαύριο αναμένεται να γίνει η νεκροτομή στη σορό του διάσημου Νοτιοαφρικανού καρδιοχειρουργού Κρίστιαν Μπάρναρντ, ο οποίος πέθανε χθες στην Πάφο από ανακοπή καρδίας.

    Οπως δήλωσε η παθολογοανατόμος Ελένη Αντωνίου στην ανταποκρίτρια του Ρικ στην Πάφο, η αναβολή της νεκροτομής κρίθηκε αναγκαία, αφού αναμένονται στην Κύπρο στενοί συνεργάτες του Μπάρναρντ, καθώς και ιατροδικαστές από τη Νότιο Αφρική και την Αυστρία.

    Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στη χώρα του για ταφή.

    [04] ΜΑΝΤΕΛΑ ΜΠΑΡΝΑΡΝΤ

    Οδύνη για το θάνατο του διάσημου καρδιοχειρουργού εξέφρασε ο Νοτιοαφρικανός, πρώην Πρόεδρος, Νέλσον Μαντέλα.

    Εξαίροντας την προσωπικότητα του Μπάρναρντ, ο κύριος Μαντέλα είπε ότι η ο θάνατος του αποτελεί μεγάλη απώλεια για τη Νότια Αφρική, δεδομένης της συνολικής προσφοράς του στη χώρα.

    Ο Μαντέλα τόνισε ότι ο Μπάρναρντ ύψωσε τη φωνή του εναντίον του καθεστώτος των φυλετικών διακρίσεων και τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

    Οπως μεταδίδει το Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Μπάρναρντ πολιτογραφήθηκε Ελληνας το 1993 επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου και είχε βραβευθεί τον περασμένο Απρίλιο από το Δήμο Θεσσαλονίκης, για την προσφορά του στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, με το χρυσό κλειδί της πόλης.

    Ο Μπάρναρντ αφιέρωσε σ ένα από τα βιβλία του ολόκληρο κεφάλαιο στον ελληνικό τρόπο διατροφής, τον οποίο χαρακτηρίζει υγιεινό, γιατί περιέχει ελαιόλαδο, κρασί, όσπρια και λαχανικά.

    [05] ΚΑΤΣΙΚΙΔΗΣ ΛΙΟΠΕΤΡΙ

    Απαράδεκτα χαρακτήρισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Χρίστος Κατσικίδης τα χθεσινά επεισόδια στο Λιοπέτρι, κατα τα οποία τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, όταν δέχθηκαν επίθεση απο μοτοσυκλετιστές και κατοίκους στην κεντρική πλατεία του χωριού.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, ο κύριος Κατσικίδης διευκρίνισε ότι δώδεκα μοτοσυκλεττιστές της Αστυνομίας, στο πλαίσιο του συνήθους ελέγχου, μετέβησαν στο χωριά καί κατάγγειλαν τέσσερις νεαρούς μοτοσυκλεττιστες, χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο. Στη συνέχεια πήγαν σε άλλες περιοχές καί κατα την επιστροφή τους δέχθηκαν την επίθεση.

    Ο κύριος Κατσικίδης ανέφερε ότι ομάδα νεαρών μοτοσυκλεττιστών στο χωριό, οι οποίοι θέλουν να αυθαιρετούν και να παρανομούν, κυκλοφορούν με μοτοσυκλέττες χωρίς αριθμούς καί με εξαρτήματα από άλλα δίκυκλα. Ανέφερε ακόμα ότι στην περιοχή παρατηρείται έξαρση κλοπών μοτοσυκλεττών τις οποίες ξηλώνουν καί χρησιμοποιούν τα εξαρτήματά τους για κατασκευή άλλων.

    Ο κύριος Κατσικίδης τόνισε ότι η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη και θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο.

    [06] ΜΕΣΗ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Σιμόν Πέρες δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τον παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφατ, με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων.

    Η συνάντηση αναμένεται να γίνει στο περιθώριο οικονομικής διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις επτά Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.

    Ερωτηθείς εάν οι δύο άνδρες είναι σε θέση να συμφωνήσουν για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, ο κύριος Πέρες απάντησε, "το ελπίζω".

    Στο μεταξύ, τέσσερις βόμβες εξερράγησαν το πρωί στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

    [07] ΑΣΥΣΕΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Η Συντεχνία των Μηχανικών των Κυπριακών Αερογραμμών, Ασυσέκα, αναμένεται να δώσει σήμερα την απάντησή της στην μεσολαβητική πρόταση του υπουργείου Εργασίας για τη διαφορά στο θέμα της ανέλιξης καί της παραγωγικότητας.

    Η απόφαση θα ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση της συντεχνίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

    Η διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση.

    Ο υπουργός Εργασίας έστειλε χθες τελεσίγραφο στους μηχανικούς, καθιστώντας σαφές πως ενδεχόμενη νέα καθυστέρηση στην απόφαση τους, θα σημαίνει παράλληλα και απόρριψη της πρότασης

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ασυσέκα Νίκος Μαλαός, μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση στη μεσολαβητική υπηρεσία, την οποία κατηγόρησε ότι καθυστερούσε να δώσει τις διευκρινίσεις που εζητούντο καί πάντοτε υπήρχαν ασάφειες.

    Είπε επίσης ότι το μέρος της πρότασης το οποίο αναφέρεται στην παραγωγικότητα φαίνεται να περιέχει στοιχεία τα οποία δεν ικανοποιούν τη συντεχνία καί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν σήμερα νέες επαφές με τη μεσολαβητική υπηρεσία.

    [08] ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΠΕΘΑΝΕ

    Πέθανε χθες στις ελεύθερες περιοχές, η εγκλωβισμένη Μαρί Πογιατζή, ηλικίας ογδόντα-τριών ετών από τον Κορμακίτη.

    Η κηδεία της θα γίνει αύριο ,στις τέσσερις το απόγευμα, απο τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις στο εσωτερικό και τα ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι, μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα ειναι γενικά αίθριος. Σε μερικές περιοχές ενδέχεται, κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά, κατά τόπους έως ταραγμένη.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 3 September 2001 - 11:06:06 UTC