Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-09-11

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΑΚ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ
  • [02] ΟΕΛΜΕΚ ΟΥΡΑΝΙΟΣ
  • [03] ΧΑΣΙΚΟΣ ΤΟΥΡΚΟΙ
  • [04] ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΟΡΚΗ
  • [06] ΠΑΠΑ ΖΥΡΙΧΗ
  • [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΚΟΜΜΑΤΑ
  • [08] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΤΖΕΜ
  • [09] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
  • [10] ΗΡΩΙΝΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΧΑΚ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ

    Πανωλεθρία υπέστησαν σήμερα οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ενώ το δυσμενές κλίμα ακολούθησε ακόμη ένα τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στις κτιριακές εγκαταστάσεις, 25 περίπου λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

    Στις 11 και 38 που διεκόπη η συνάντηση, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν μόλις στις εκατόν τριάντα μία κόμμα 16 μονάδες καταγράφοντας απώλειες που έφταναν το τέσσερα κόμμα 17 τοις εκατόν.

    Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο στο οποίο έχει πέσει ο δείκτης από το Μάϊο του 1999.

    Ενδεικτικό του μειωμένου ενδιαφέροντος είναι και ο όγκος συναλλαγών που έφτανε τα τρία κομμα τρία εκατομμύρια λίρες.

    Το κτίριο του χρηματιστηρίου εκκενώθηκε και η αστυνομία άρχισε έρευνες.

    Την περασμένη Παρασκευη, η συνάντηση διεκόπη και πάλι ύστερα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, το οποίο αποδείχτηκε τελικά φάρσα.

    [02] ΟΕΛΜΕΚ ΟΥΡΑΝΙΟΣ

    Καθοριστικής σημασίας συνάντηση για τις προοπτικές διεξόδου από την κρίση στη Μέση Εκπαίδευση, θα έχει σήμερα η οργάνωση των καθηγητών με τον υπουργό Παιδείας.

    Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ θα συναντηθεί με τον Ουράνιο Ιωαννίδη στη μία μετά το μεσημέρι σε μια προσπάθεια επίλυσης της διαφοράς που προέκυψε.

    Ακολούθως θα συνέλθει το συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, το οποίο θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα πάρει αποφάσεις.

    Υστερα απο πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής και προεδρεύοντος της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε χθές βράδυ να αναστείλει προσωρινά τα δυναμικά μέτρα που εξήγγειλε.

    [03] ΧΑΣΙΚΟΣ ΤΟΥΡΚΟΙ

    Συνεχής είναι η αναβάθμιση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για μεταφορά από τον Αττίλα στα κατεχόμενα νέου στρατιωτικού υλικού.

    Ο υπουργός Αμυνας είπε ότι κατέπλευσε ένα αρματαγωγό στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.

    Είναι συνήθες φαινόμενο, πρόσθεσε, να καταπλέουν και να αποπλέουν από τα κατεχόμενα λιμάνια, πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

    Ο κύριος Χάσικος ανέφερε ότι η Εθνική Φρουρά λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

    Η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο υπουργός Αμυνας, θα συνεχίσει να ενισχύει την άμυνα της, με στόχο τη δημιουργία δύναμης αποτροπής.

    Ο κύριος Χάσικος, έκαμε τις δηλώσεις μετα την τελετή διαβεβαίωσης των επιτυχόντων φοιτητών στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας.

    [04] ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η σύμβουλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για θέματα Εθνικής Αφάλειας Κοντολίζα Ράϊς δήλωσε ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση υποστηρίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για να πείσουν την Τουρκοκυπριακή πλευρά να επιστρέψει στις συνομιλίες για το κυπριακό.

    Σε απάντηση σε επιστολή που της απέστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Σάββας Τσίβικος, η κυρία Ράϊς αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει καταλύτη στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη συμφωνίας στο κυπριακό.

    [05] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΟΡΚΗ

    Η κυπριακή κυβέρνηση ενημερώθηκε το πρωϊ επίσημα ότι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν θα γίνει αύριο στις έντεκα το βράδυ, ώρα Κύπρου, στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού.

    Οπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΡΙΚ Γιάννης Νικολάου, ο πρόεδρος Κληρίδης θα συναντηθεί και με τους αντιπροσώπους των πέντε χωρών, μονίμων, μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον ειδικό σύμβουλο του Κόφι Αναν για το κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο και τον ειδικό συντονιστή για το κυπριακό στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον.

    [06] ΠΑΠΑ ΖΥΡΙΧΗ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου επανέλαβε ότι ο πρόεδρος Κληρίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση Ανάν για επανάληψη των συνομιλιών για το κυπριακό.

    Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Παπαπέτρου είπε ότι σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί ο Ραούφ Ντενκτάς, η αποστολή του προέδρου προσλαμβάνει άλλη μορφή και στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, ο πρόεδρος Κληρίδης θα πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές που έχουν σχέση με το κυπριακό.

    Εγείρονται, είπε ο εκπρόσωπος, πολλά ζητήματα από την άρνηση του Ραούφ Ντενκτάς να παραστεί στις συνομιλίες και τα οποία πρέπει να συζητηθούν.

    [07] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΚΟΜΜΑΤΑ

    Στα κατεχόμενα δύο κόμματα, το ρεπουπλικανικό τουρκικό και το κόμμα της κοινοτικής απελευθέρωσης κάλεσαν τον Ραούφ Ντενκτάς να επιστρέψει στην τράπεζα των συνομιλιών για το κυπριακό.

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, οι αρχηγοί όλων των τουρκοκυπριακών κομμάτων συναντήθηκαν χθες με τον Ραούφ Ντενκτάς και συζήτησαν

    τις τελευταίες εξελίξεις του κυπριακού.

    Υπέρ της απόφασης του Ντενκτάς να μην προσέλθει σε συνομιλίες τάχθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και Εθνικιστικής Δικαιοσύνης.

    Σε δηλώσεις ο Ραούφ Ντενκτάς επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σε συνομιλίες αν δεν εξευρεθεί κοινό έδαφος, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να υπάρχει για να καθορισθεί σχετική ημερομηνία.

    [08] ΦΕΡΧΟΙΓΚΕΝ ΤΖΕΜ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάλεσε την Αγκυρα να ασκήσει όλη την επιρροή της ώστε ο Ραούφ Ντενκτάς να μεταβεί τελικά στη Νέα Υόρκη για συνομιλίες.

    Το αίτημα των Δεκαπέντε διαβίβασε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκύντερ Φερχόϊγκεν σε χθεσινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη βελγική πρωτεύουσα η απάντηση του Ισμαήλ Τζεμ κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική θεωρήθηκε από τον κύριο Φερχόϊγκεν.

    [09] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ

    Αλλος ένας νέος έχασε χθες βράδυ τη ζωή του στην άσφαλτο.

    Πρόκειται για τον Απόστολο Χαραλάμπους, δεκαεπτά χρόνων, πρόσφυγα από τη Λύση, κάτοικο Καλού Χωριού.

    Το δυστύχημα συνέβη στον δρόμο Αγίας Αννας- Καλού Χωριού Λάρνακας, στην είσοδο του Καλού Χωριού, όταν ο άτυχος Χαραλάμπους κάτω απο συνθήκες οι οποίες διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε προπορευόμενο αυτοκίνητο, το οποίο, κατά τραγική ειρωνεία οδηγούσε ο αδελφός του Γιάγκος Χαραλάμπους, εικοσι-ενός χρόνων.

    Απο τη σύγκρουση, ο Απόστολος εκσφενδονίστηκε στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να τραυματισθεί κρίσιμα.

    Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, τρείς ώρες αργότερα.

    Ο δεκαεπτάχρονος δεν έφερε προστατευτικό κράνος.

    [10] ΗΡΩΙΝΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Ηρωίνη και χρησιμοποιημένες σύριγγες βρήκε η αστυνομία στην Αγία Νάπα στην κατοχή τεσσάρων ατόμων από τη Λευκωσία.

    Πρόκειται για δύο τριανταπεντάχρονους, ένα τριαντάχρονο και μια κοπέλα είκοσι-δύο χρόνων.

    Η ηρωίνη και οι σύριγγες βρέθηκαν χθες βράδυ ύστερα έρευνα ανδρών της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών Αμμοχώστου στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα άτομα.

    Βρέθηκαν δύο σακουλάκια με έξι γραμμάρια ηρωίνης και έξι σύριγγες.

    Η αστυνομία συνέλαβε τα τρία από τα τέσσερα άτομα.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 13 September 2001 - 8:25:58 UTC