Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-09-17

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΦΘΑΣΑΝ
  • [02] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ
  • [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΠΑ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [04] ΡΩΣΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
  • [05] ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΧΡΗΜΑ
  • [06] ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [07] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ
  • [08] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΦΘΑΣΑΝ

    Αντιπροσωπεία του Πακιστάν επέδωσε στο καθεστώς των Ταλεπάν τελεσίγραφο των Ηνωμένων Πολιτειών, για παράδοση του Μπιν Λάτεν εντός τριών ημερών, διαφορετικά θα υποστεί τις συνέπειες ενός σκληρού και τρομακτικού κτυπήματος.

    Η αντιπροσωπεία του Πακιστάν, αμέσως μετά την άφιξή της στο Αφγανιστάν νωρίς το πρωί άρχισε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των Ταλεπάν στην πόλη Κανταχάρ στα νότια της χώρας.

    Στόχος του Πακιστάν είναι να πιέσει το καθεστώς των Ταλεπάν, να παραδώσει τον Σαουδάραβα τρομοκράτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να αποφευχθεί αιματοχυσία.

    Η κυβέρνηση Μπους θεωρεί τον Μπιν Λάτεν ως τον κύριο ύποπτο για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτων την περασμένη Τρίτη.

    Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων εξωτερικών και εσωτερικών και των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν, θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον ηγέτη των Ταλεπάν μουλά Μοχάμεντ Ομάρ και τον στρατιωτικό διοικητή τους Μοχάμεντ Χασάν.

    Μέχρι τώρα οι Ταλεπάν έχουν αρνηθεί να εκδώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν απορρίπτοντας κάθε συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

    [02] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

    Αξιωματούχοι του καθεστώτος των Ταλεπάν άρχισαν να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ εν αναμονή αμερικανικών επιθέσεων.

    Οπως μεταδίδεται, οι αξιωματούχοι των Ταλεπάν και οι οικογένειές τους έγιναν αντιληπτοί να κατευθύνονται έξω από την πόλη.

    Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό εάν οι μετακινήσεις τους γινονται κατόπιν εντολής του πνευματικού τους ηγέτη Μουλλά Μοχάμαντ Ομάρ.

    Την Καμπούλ συνεχίζουν να εγκαταλείπουν και πολλοί πολίτες.

    [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΠΑ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Η Σκότλαντ Γιάρντ και το Εφ Μπι Αϊ ξεκίνησαν ευρύτατη επιχείρηση για εντοπισμό πιθανών συνενόχων των αυτουργών των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Επιπλέον, ομάδα Βρετανών αστυνομικών έφθασε στη Νέα Υόρκη για να βοηθήσει στην αναγνώριση των Βρετανών που έπεσαν θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

    Η Εφημερίδα Τάιμς γράφει σήμερα πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας, προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι στο εδαφος της Βρετανίας διατηρούν δεσμούς με τον Οσάμα Μπίν Λάτεν.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σχέδια της επιχείρησης εγκρίθηκαν από τον Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.

    Στα πλαίσια των ερευνών, οι πράκτορες ελέγχουν τραπεζικούς λογαριασμούς και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

    [04] ΡΩΣΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

    Στους αγνοουμένους της αμερικανικής τραγωδίας περιλαμβάνονται και εκατόν δέκα-επτά Ρώσοι.

    Σύμφωνα με σελίδα στο διαδίκτυο της Ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, ο κατάλογος των αγνοουμένων συντάχθηκε μετά τα τηλεφωνήματα που έκαναν στην πρεσβεία Ρώσοι, οι οποίοι δεν είχαν καμιά πληροφορία για συγγενείς τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    [05] ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΧΡΗΜΑ

    Το χρηματιστήριο της "Γουώλ Στρητ" επαναρχίζει σήμερα την λειτουργία του για πρώτη φορά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχθηκαν στις έντεκα Σεπτεμβρίου η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον.

    Η χρηματιστηριακή συνεδρία, την οποία όλοι περιμένουν με αγωνία για να δουν πως θα αντιδράσει η αγορά, θα αρχίσει με δύο λεπτά σιγής στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

    Τα ασιατικά χρηματιστήρια σημείωσαν σήμερα μεγάλες απώλειες με το δείκτη Νίκκεϊ να κλείνει μειωμένος κατά πέντε τοις εκατόν.

    Στην Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον ο κόσμος επιστρέφει στις δουλειές του ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν για έβδομη ημέρα τις έρευνες για εντοπισμό τυχόν επιζώντων στα ερείπια των δίδυμων πύργων, αν και κάθε ελπίδα φαίνεται να έχει εξανεμιστεί.

    [06] ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η Τουρκία, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί οικονομικά την κρίση που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, καλεί το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαική Ενωση να λάβουν υπόψη την στρατηγική της σημασία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Αγκυρα, ο Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς, ζήτησε απο τους δυτικούς συμμάχους να αναλογισθούν την ολοένα αυξανόμενη στρατηγική σημασία που έχει η χώρα του στην παρούσα κρίση και να υπολογίσουν το οικονομικό κόστος που θα επωμιστεί η Τουρκία συνδράμοντας τον πόλεμο κατά των τρομοκρατών. Εδωσε μάλιστα σαν παράδειγμα τον πόλεμο στον Κόλπο λέγοντας ότι στοίχισε στην Τουρκία τριανταπέντε δισεκατομμύρια δολλάρια.

    [07] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ

    Ως τη μεγαλύτερη αναδίπλωση Βρετανικών στρατευμάτων από τον πόλεμο στον Κόλπο, χαρακτηρίζουν οι Βρετανοί, κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ομάν, που αρχίζει σήμερα, στην περιοχή του Κόλπου.

    Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό, οι εναέριες, επίγειες και ναυτικές δυνάμεις που σταθμεύουν την τελευταία εβδομάδα στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου, θα αναχωρήσουν στο τέλος του μηνός για το Ομάν, όπου θα ενωθούν με τα στρατεύματα που βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

    Πηγές των Βάσεων δήλωσαν στην ανταποκρίτρια μας ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμμιά εμφανής εμπλοκή στις πολεμικές προετοιμασίες των Αμερικανών για ανταπόδοση του τρομοκρατικού κτυπήματος της περασμένης Τρίτης.

    [08] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ

    Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο στην Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή δεν αναφέρθηκαν οποιεσδήποτε συγκρούσεις.

    Από την έναρξη της Ιντιφάντα έχουν σκοτωθεί οκτακόσιοι έντεκα άνθρωποι στη Μέση Ανατολή, από τους οποίους οι εξακόσιοι είκοσιένας Παλαιστίνιοι.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Και η πρόγνωση για τον καιρό.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με βορειοδυτικούς ως βορειανατολικούς ασθενείς ανέμους, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα μέχρι λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και δυτικά παράλια, στους 21 στα νότια και στους 14 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 17 September 2001 - 11:06:40 UTC