Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-11-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΔΕΙΠΝΟ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΝΥ
  • [03] ΠΑΠ ΤΖΕΜ
  • [04] ΕΛΛΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡ
  • [05] ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΤΖΕΒΙΤ
  • [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ
  • [07] ΜΠΟΥΣ ΔΙΚΤΥΑ
  • [08] ΜΠΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [09] ΑΦΓΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [10] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
  • [11] ΜΠΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
  • [12] ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΔΗΚΟ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΔΕΙΠΝΟ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα απορρίψει οποιαδήποτε διευθέτηση που μπορεί να οδηγήσει στη νομιμοποίηση της διχοτόμησης.

    Επανέλαβε, επίσης, την προσήλωση της Κύπρου στη συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.

    Μιλώντας χθες βράδυ σε δείπνο που διοργάνωσε η ελληνική κυπριακή αδελφότητα προς τιμήν της κυπριακής ανεξαρτησίας, ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε επίσης ότι ουδέποτε στη Κύπρο υπήρξε γεωγραφικός διαχωρισμός δύο κοινοτήτων μέχρι την τουρκική εισβολή οπότε οι ελληνοκύπριοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΝΥ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης έφθασε ψες στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος Κληρίδης θα έχει συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν και τον εκπρόσωπό του Αλβαρο Ντε Σότο, τον Αμερικανό συντονιστή Τόμας Γουέστον, καθώς και γεύμα εργασίας με τους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Σε δηλώσεις μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς για τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου, τόνισε ότι το θέμα δεν είναι μόνο να επιστρέψει η τουρκική πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά και να διαπραγματευθεί επί της ουσίας.

    [03] ΠΑΠ ΤΖΕΜ

    Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό ήταν στο επικεντρο των συνομιλιών που είχαν στην Αθήνα οι υπουργοί εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζέμ.

    Κατα την συνάντηση υπεγράφησαν και τρείς νέες συμφωνίες - πρωτόκολλα με στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών.

    Αυτή την ώρα οι δύο υπουργοί δίνουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Στις δύο ο κύριος Τζεμ θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    [04] ΕΛΛΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡ

    Ελληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες συγκροτούν ομάδα διαχείρισης και αντιμετώπισης έκτακτων κρίσεων.

    Η ομάδα αυτή θα συγκαλείται μόλις διαπιστώνεται ότι κάποιο θέμα που αφορά είτε το διμερές, είτε το διεθνές πεδίο δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

    Στην ομάδα, η οποία συγκροτείται με πρωτοβουλία του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, θα μετέχουν επιχειρηματίες, πρώην πρέσβεις και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας των δύο χωρών.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών χαιρέτισαν την πρωτοβουλία.

    [05] ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΤΖΕΒΙΤ

    Στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής έφερε τις απειλές του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ για προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Ζαχαράκης με ερώτηση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο κύριος Ζαχαράκης ζήτησε να πληροφορηθεί πως κρίνει η Επιτροπή τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε πριν από λίγες μέρες την έκθεση του Ευρωβουλευτή Αλέν Λαμασούρ σχετικά με την πρόοδο της Τουρκίας στην ενταξιακή της πορεία.

    [06] ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

    Σοβαρές καταγγελίες εναντίον της Τουρκίας αναφορικά με τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται κρατούμενοι, διατυπώνει η Διεθνής Αμνηστία.

    Σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα, η οργάνωση αναφέρει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της τουρκικής κυβέρνησης, δεν έχουν διαφανεί ακόμη αποτελεσματικά και σοβαρά μέτρα για την καταπολέμηση των βασανιστηρίων και της ατιμωρησίας που τα συνοδεύουν.

    [07] ΜΠΟΥΣ ΔΙΚΤΥΑ

    Στο πλαίσιο των προσπαθειών οικονομικής αποδυνάμωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι αμερικανικές αρχές έκλεισαν χθες τα γραφεία δύο δικτύων εταιρειών, τα οποία, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Μπους, υποστηρίζουν οικονομικά την τρομοκρατία.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι αρχές, ενεργώντας με βάση αξιόπιστα στοιχεία, παγοποίησαν τα περιουσιακά στοιχεία εξήντα δύο συνολικά ατόμων και οργανώσεων, που συνδέονται με τα δύο δίκτυα.

    Το ένα από τα δίκτυα αυτά, βοήθησε την οργάνωση του μπιν Λάντεν Αλ Κάιντα, ενώ το άλλο ανήκε σε φίλο και υποστηρικτή του Σαουδάραβα τρομοκράτη.

    [08] ΜΠΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις δεν είναι αρκετές για να νικηθούν οι Ταλιμπάν.

    Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους στην Ουάσιγκτον, ο Τόνι Μπλερ ανέφερε ότι παρόλο που έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στις δυνάμεις των Ταλιμπάν στην πρώτη γραμμή, θα πρέπει να γίνουν και άλλες επιχειρήσεις οι οποίες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν.

    [09] ΑΦΓΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Εφιπποι άνδρες της Βόρειας Συμμαχίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον θέσεων των Ταλιμπάν.

    Οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας πραγματοποίησαν την επίθεση εκμεταλλευόμενες τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των αμερικανικών αεροσκαφών που έχουν ως στόχο κυρίως σπηλιές που χρησιμοποιούν οι στρατιώτες του καθεστώτος.

    Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης επετέθησαν με άλογα εναντίον αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στο μέτωπο του Μαζάρ-ι-Σιαρίφ.

    [10] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

    Η Βρετανία επέβαλε ζώνες απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τους μεγάλους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας, ύστερα από προειδοποιήσεις ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων.

    Οι ζώνες απαγόρευσης πτήσεων επιβλήθηκαν γύρω από ένδεκα πυρηνικά εργοστάσια και αφορούν τις πτήσεις αεροσκαφών σε ακτίνα περίπου τριών χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις και σε ύψος κάτω από εξακόσια μέτρα.

    [11] ΜΠΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν σε περικοπές του πυρηνικού τους οπλοστασίου.

    Την απόφαση ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζιορτζ Μπους, ενόψει της συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Ο κύριος Μπούς δήλωσε ότι έχει καταλήξει στις περικοπές που θα προτείνει, αλλά απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον και στο Κρόφορντ του Τέξας.

    [12] ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΔΗΚΟ

    Το Δημοκρατικό Κόμμα με ανακοίνωσή του αποκηρύσσει κάθε υποψηφιότητα που προβάλλεται κατά παρέκκλιση των αποφάσεων του Κόμματος.

    Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ απευθύνει έκκληση στα στελέχη και μέλη του κόμματος για στήριξη των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και των υποψηφίων Δημάρχων της τριμερούς συνεργασίας.

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η διαδικασία καταρτισμού των ψηφοδελτίων του κόμματος για τα Δημοτικά Συμβούλια βρίσκεται στην τελική φάση και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθούν όλα τα ψηφοδέλτια.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού.

    Το απόγευμα οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές κυρίως στις δυτικές και ορεινές περιοχές.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι ως ισχυροί, τεσσάρων με πέντε Μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και θα πέσουν τοπικές βροχές που σε μερικές περιοχές δυνατόν να είναι ραγδαίες.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς ως μέτριοι τριών με τεσσάρων Μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκατρείς βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκαπέντε στα παράλια και στους επτά βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Αύριο θα πέσουν και πάλι τοπικές βροχές και πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι, τεσσάρων Μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους εικοσιτρείς βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους δώδεκα βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Το Σάββατο αναμένεται να πέσουν λίγες τοπικές βροχές.

    Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 8 November 2001 - 13:12:59 UTC