Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-11-12

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ
  • [02] ΤΑΣΣΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΑΦΓΑΝΙΚΑ ΚΛΟΙΟΣ
  • [04] ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΘΥΜΑΤΑ
  • [05] ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
  • [06] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
  • [07] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου κατέστησε για άλλη μια φορά σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκρίνει οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χωρίς τη συμπερίληψη της Κύπρου.

    Σε συνέντευξη στην αθηναϊκή εφημερίδα " Τα Νέα", ο κύριος Παπανδρέου είπε ότι αυτό που αναμένει η Αθήνα από τους εταίρους της, είναι να σεβασθούν τις συμφωνίες για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με ή χωρίς λύση του πολιτικού της προβλήματος.

    Χθες ο κύριος Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη, με τον οποίο, όπως ανέφερε, αντάλλαξε απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και να συζητήσει τις νέες τουρκικές απειλές περί προσάρτησης των κατεχομένων.

    Ερμηνεύοντας τις απειλές, ο κύριος Παπανδρέου είπε ότι αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 1974, η τουρκική πλευρά αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και ότι στο τραίνο της ευρωπαϊκής διεύρυνσης θα βρίσκεται και η Κύπρος.

    [02] ΤΑΣΣΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος του Δήκο Τάσσος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Ραούφ Ντενκτάς δεν θα επιστρέψει στην τράπεζα των συνομιλιών έκτός αν ικανοποιηθούν οι όροι του και πρόσθεσε ότι κι αν ακόμα επιστρέψει δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν μια διευθέτηση η οποία δεν θα δυσκολεύει την τουρκική πλευρά και αναζητούν φόρμουλα για επιστροφή του Ντενκτάς στο διάλογο, ανεξάρτητα αν θα διαβουλευθεί ή όχι, ώστε η ευθύνη για ενδεχόμενο αδιέξοδο να μην βαραίνει μόνο τόν ίδιο.

    Ο Πρόεδρος του Δήκο ανέφερε ότι για να προσέλθει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο διάλογο θα πρέπει να επιμείνει στη διασφάλιση του πλαισίου μέσα στο οποίο να διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις.

    [03] ΑΦΓΑΝΙΚΑ ΚΛΟΙΟΣ

    Γενική επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ ετοιμάζονται να εξαπολύσουν εντός της ημέρας οι ένοπλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες ακάθεκτες συνεχίζουν σε βορρά και νότο, να καταλαμβάνουν τη μία πόλη μετά την άλλη.

    Την απόφαση για προέλαση στην Καμπούλ, πήρε το Υπουργείο Αμυνας της Βόρειας Συμμαχίας και ανακοίνωσε στρατιωτικός διοικητής στην πρώτη γραμμή του μετώπου, μέσω του πρακτορείου Ρώητερ.

    Ηδη, όπως μεταδίδεται, στα περίχωρα της πόλης έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνδρες της αντιπολίτευσης και άρματα μάχης και προωθούνται σταδιακά.

    Το δρόμο προς την Καμπούλ ανοίγουν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά βήτα-πενήντα-Δύο, τα οποία το πρωί έπληξαν θέσεις των Ταλιμπάν στην πρώτη γραμμή του μετώπου με τη Βόρεια Συμμαχία, βορείως της πρωτεύουσας.

    Την ίδια ώρα η Βόρεια Συμμαχία ανακοίνωσε την κατάληψη στη διάρκεια της νύκτας, όλων των θέσεων των Ταλιμπάν στο μέτωπο βορειανατολικά της πόλης Σαρατάι, ενώ το πρωί έπεσε στα χέρια της η στρατηγικής σημασίας πόλη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

    [04] ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΘΥΜΑΤΑ

    Κτίριο ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Καμπούλ, έπληξαν, και πάλι κατά λάθος, οι λεγόμενες έξυπνες βόμβες των αμερικανικών μαχητικών, με αποτέλεσμα το θάνατο έξι μελών της οργάνωσης.

    Αξιωματούχος της οργάνωσης Αλ Κάιντα δήλωσε σε εφημερίδα του Κουβέιτ, ότι τα θύματα είναι πέντε Σαουδάραβες και ένας άνδρας από το Ομάν.

    Την περασμένη Παρασκευή η ίδια εφημερίδα έγραφε ότι δεκατρείς Σαουδάραβες, οι οποίοι μάχονταν στο πλευρό των Ταλιμπάν, σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών.

    [05] ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

    Τρεις ξένοι δημοσιογράφοι, έπεσαν θύματα του πολέμου στο Αφγανιστάν.

    Οι δημοσιογράφοι, μεταξύ τους και μία Γαλλίδα, ακολουθούσαν τα στρατεύματα της Βόρειας Συμμαχίας στο μέτωπο στο βορειανατολικό Αφγανιστάν, όταν έπεσαν σε ενέδρα των Ταλιμπάν.

    Ο θάνατος της Γαλλίδας δημοσιογράφου ανακοινώθηκε χθες βράδυ, ενώ το πρωί εντοπίστηκαν τα πτώματα των άλλων δύο συναδέλφων της, ενός Γάλλου και ενός Γερμανού.

    [06] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

    Στέλεχος της Χαμάς σκοτώθηκε στη διάρκεια εισβολής ισραηλινών δυνάμεων σε χωριό της Δυτικής Οχθης.

    Η επιχείρηση έγινε στο χωριό Τελ, δυτικά της Ναμπλούς, με στόχο τον εντοπισμό εξτρεμιστικών στοιχείων.

    Ο επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου επιβεβαίωσε τον θάνατο του Παλαιστίνιου, λέγοντας ότι ο στρατός είχε ενημερώσει τις τοπικές παλαιστινιακές αρχές ότι επίκειται έρευνα για τον εντοπισμό φανατικών ισλαμιστών.

    Ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρει οτι οι δυνάμεις του έχουν αρχίσει επιχείρηση στην κοινότητα Τελ για τη σύλληψη ατόμων που ενέχονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, αλλά δεν επιβεβαίωσε τον θάνατο του μέλους της Χαμάς.

    [07] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους δώδεκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους δεκατέσσερις στα παράλια και στους οκτώ στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 12 November 2001 - 11:18:45 UTC