Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-11-15

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • [02] ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΣΑ
  • [03] ΔΗΜΟΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
  • [04] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΟΛΑ Ν
  • [05] ΝΕΚΡΟΙ ΣΥΝΟΛΟ
  • [06] ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ
  • [07] ΟΣΑΜΑ ΜΟΥΛΑΣ
  • [08] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
  • [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΚΗΔΕΙΑ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    Σε απολογία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει αυτή την ώρα στη Λευκωσία, κλήθηκε ο μουσικοσυνθέτης Δώρος Γεωργιάδης αφού εκ πρώτης όψεως έχει αποδειχθεί υπόθεση και στις έξι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για άσεμνη επίθεση εναντίον ανηλίκων κοριτσιών.

    Η δίκη που θα συνεχισθεί και αύριο, διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

    Σύμφωνα με τη διαδικασία ο Δώρος Γεωργιάδης ο οποίος είναι ελεύθερος με εγγύηση, επέλεξε να καταθέσει ενόρκως ως μάρτυρας υπεράσπισης του εαυτού του, ενώ έχει το δικαίωμα να καλέσει και άλλους μάρτυρες.

    Ακολούθως θα αντεξετασθεί από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη ο οποίος εμφανίζεται εκ μέρους της Δημοκρατίας.

    [02] ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΣΑ

    Υπό κράτηση, μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα παραμείνουν με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο κτηματολογικός λειτουργός Μιχάλης Καλαθάς και ο κοινοτάρχης Πηγαινιών Βάσος Στυλιανού.

    Το Δικαστήριο έκρινε σήμερα ότι είναι δικαιολογημένες οι ανησυχίες της αστυνομίας ότι οι δύο ύποπτοι πιθανόν να μην παρουσιασθούν στο Δικαστήριο κατά την ημέρα της δίκης που έχει ορισθεί για τις ένδεκα Δεκεμβρίου.

    Ο Καλαθάς αντιμετωπίζει δέκα κατηγορίες και ο Στυλιανού επτά, σε σχέση με το σκάνδαλο στο κτηματολόγιο.

    [03] ΔΗΜΟΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

    Υποβάλλονται από τις εννέα το πρωϊ σε όλα τα επαρχιακά γραφεία των εφόρων εκλογής, υποψηφιότητες για την εκλογή νέων δημάρχων και μελών δημοτικών συμβουλίων.

    Η υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει στις δώδεκα και τριάντα.

    Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία Λευκωσίας υπέβαλε στις δέκα και τριάντα ο Κύπρος Χρυστοστομίδης, συνοδευόμενος από μέλη και στελέχη των κομμάτων της τριμερούς συνεργασίας Ακέλ, Δήκο και Κισός.

    Σε δηλώσεις ο κύριος Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι δημιουργείται πλειοψηφικό ρεύμα προς την υποψηφιότητά του και είπε ότι αδημονεί για το πότε θα βρεθεί σε πρόσωπο με πρόσωπο τηλεοπτική αναμέτρηση με τον ανθυποψήφιό του Μιχαλάκη Ζαμπέλα, με σκοπό να εξηγήσουν τα προγράμματά τους.

    Ο κύριος Χρυσοστομίδης εξέφρασε βεβαιότητα για τη θετική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης.

    Λίγο μετά τις έντεκα υπέβαλε την υποψηφιότητά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μιχαλάκης Ζαμπέλας, συνοδευόμενος από οικείους του και μέλη του Δησύ.

    Ο κύριος Ζαμπέλας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 16 Δεκεμβρίου θα είναι ο νέος δήμαρχος Λευκωσίας, επισημαίνοντας ότι η βεβαιότητά του αυτή πηγάζει από την καθημερινή επαφή που έχει με τους απλούς δημότες οι οποίοι, είπε, εκφράζουν τη συμπάθειά τους προς ένα απλό Λευκωσιάτη ο οποίος διεκδικεί τη δημαρχία της πρωτεύουσας.

    Ανέφερε επίσης ότι αποδέχεται ευχαρίστως την πρόσκληση -πρόκληση του κυρίου Χρυσοστομίδη για τηλεοπτική αναμέτρηση, προσθέτοντας ότι η ημερομηνία είναι κάτι που θα ανακοινωθεί στη συνέχεια.

    Νωρίτερα το πρωϊ υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ανεξάρτητος υποψήφιος δόκτωρ Σταύρος Γρηγοριάδης.

    [04] ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΟΛΑ Ν

    Χωρίς άδεια οδήγησης και προφανώς με υπερβολική ταχύτητα οδηγούσε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δεκαεπτάχρονος μαθητής Γιάννος Αρχοντίδης, ο οποίος ενεπλάκη λίγο πριν απο τα μεσάνυκτα, σε οδικό δυστύχημα στη Λευκωσία, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αχιλλέας Ιωάννου.

    Κατά το δυστύχημα ο Αρχοντίδης δεν έπαθε τίποτε, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο επίσης μαθητής Χρυσοβαλάντης Τέλλος, δεκαεπτά χρόνων.

    Τραυματίστηκαν, εξάλλου, ελαφρά άλλοι δύο νεαροί.

    Ολοι είναι κάτοικοι Λακατάμιας και επέβαιναν του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Αρχοντίδης.

    Το δυστύχημα έγινε, όταν ο Αρχοντίδης που κατευθυνόταν από την Παλλουριώτισσα προς τη Λεωφόρο Σαλαμίνος, κάτω από άγνωστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου του με αποτέλεσμα να ξεφύγει από την πορεία του και να κτυπήσει σε πάσσαλο της ηλεκτρικής, τον οποίο απέκοψε.

    Η κηδεία του Αχιλλέα Ιωάννου θα τελεσθεί στις τέσσερις το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λακατάμιας.

    [05] ΝΕΚΡΟΙ ΣΥΝΟΛΟ

    Ο Ιωάννου είναι ο τέταρτος νεκρός σε οδικό δυστύχημα μέσα σε τρείς ημέρες.

    Χθες, έχασε τη ζωή του ο Ανδρέας Λεβαντίνος, σαράντα-τριών ετών από την Ελλάδα, κάτοικος Πολεμιδιών, όταν το φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε παρεξέκλινε της πορείας του και κατέπεσε σε χωράφι.

    Εξ άλλου σε δύο οδικά δυστυχήματα που έγιναν προχθές έχασαν τη ζωή τους ο μοναχός Χρυσόστομος Ζυμαράς, ηλικίας σαράντα τριών ετών από τη Λευκωσία, κάτοικος Δελίκηπου, και ο Νικόλας Σάββα, εβδομηνταεπτά χρόνων από την Καλογραία, που διέμενε στο συνοικισμό Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα.

    [06] ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

    Μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση για καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983 πραγματοποιούν από το πρωί φοιτητές και μαθητές.

    Υστερα από συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας οι νέοι της Κύπρου πορεύθηκαν προς το οδόφραγμα του Λήδρα -Πάλας, όπου αυτήν την ώρα δίδεται αντικατοχική συναυλία.

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων καταδίκης του ψευδοκράτους φοιτητές και μαθητές οργάνωσαν ολονύκτια εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα του Λήδρα -Πάλας.

    Ο υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης σε μήνυμα κάλεσε τους νέους να αγωνισθούν για να ανατείλει η πολυπόθητη ημέρα της ελευθερίας της Κύπρου και της ανάστασης στη μαρτυρική γη των πατέρων μας.

    [07] ΟΣΑΜΑ ΜΟΥΛΑΣ

    Σε ασφαλές μέρος στο Αφγανιστάν βρίσκονται ο Οσάμα μπιν Λάντεν και ο πνευματικός ηγέτης των Ταλιμπάν Μουλλάς Μοχάμεντ Ομάρ.

    Το αφγανικό πρακτορείο Ειδήσεων '' Ισλαμικός Τύπος '' επικαλούμενο, εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, μετέδωσε το πρωί ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, προτιμά να πεθάνει παρά να συλληφθεί από τους Αμερικανούς.

    Μετέδωσε επίσης ότι ο εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά προηγούμενες πληροφορίες που έκαμναν λόγο για σύλληψη του μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν και ανέφερε ότι ο Μουλλάς Ομάρ θα ανασυγκροτήσει τους Ταλιμπάν για πόλεμο.

    [08] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

    Ο υπουργός Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στον κυπριακό τουρισμό από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες θα σημαίνουν μείωση του τουριστικού ρεύματος κατά δέκα έως είκοσι τοις εκατόν.

    Ο κύριος Ρολάνδης εξέφρασε την εκτίμηση ύστερα από επαφές που είχε στο Λονδίνο στο πλαίσιο διεθνούς τουριστικής έκθεσης καθώς και επικοινωνία με τα κυπριακά τουριστικά γραφεία σε άλλες χώρες.

    Σε δηλώσεις στον εκεί ανταποκριτή του ΡΙΚ ο υπουργός Τουρισμού παρατήρησε η μείωση αυτή θα σημαίνει πτώση στον αριθμό επισκεπτών κατά διακόσιες έως τριακόσιες χιλιάδες, που σημαίνει απώλεια συναλλάγματος περίπου εκατόν- σαράντα εκατομμυρίων λιρών.

    [09] ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΚΗΔΕΙΑ

    Κηδεύεται σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φαίδρος Οικονομίδης ο οποίος πέθανε χθές σε ηλικία πενηνταέξι χρόνων από λοίμωξη των πνευμόνων.

    Η κηδεία του Φαίδρου Οικονομίδη θα τελεστεί δημοσία δαπάνη στις δύο μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

    Η ταφή θα γίνει στο Νέο κοιμητήριο Λευκωσίας.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Και η πρόγνωση για τον καιρό.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει στους 25 βαθμούς.

    Απόψε ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα παράλια και στους εννέα στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 15 November 2001 - 12:07:05 UTC