Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-11-22

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΟΥΤΡΑΦΑΣ
  • [02] ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΛΑΤΣΙΑ
  • [03] ΛΕΜΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [04] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΛΕΜΗΣ
  • [05] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΙ
  • [06] ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΦΓΑΝ
  • [07] ΚΑΜΠΟΥΛ ΜΑΧΕΣ
  • [08] ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
  • [09] ΗΠΑ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [10] ΦΟΝΤΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ
  • [11] ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ ΕΚΘΕΣΗ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΟΥΤΡΑΦΑΣ

    Σε φοβερό οδικό δυστύχημα που έγινε στις έξι το πρωί στο δρόμο Λευκωσίας-Τροόδους, σκοτώθηκε ο Φοίβος Ιωάννου, τριάντα-τεσσάρων ετών, από τη Γαλάτα.

    Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, ο Ιωάννου οδηγούσε το αυτοκίνητό του, κοντά στον Κουτραφά, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να κτυπήσει σε κυπαρίσσι και να το αποκόψει.

    Ο Ιωάννου, ο οποίος δεν έφερε ζώνη ασφαλείας, εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του αυτοκινήτου και απεγκλωβίστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [02] ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΛΑΤΣΙΑ

    Δεκαεννέα συνολικά αυτοκίνητα ενεπλάκησαν το πρωϊ σε πολλαπλές συγκρούσεις, που σημειώθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού- Λευκωσίας, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν θύματα.

    Τραυματίσθηκαν μόνο ελαφρά δύο άτομα.

    Σύμφωνα με τη αστυνομία, γύρω στις οκτώ και τέταρτο, δεκαπέντε αυτοκίνητα ενεπλάκησαν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά δυστυχήματα, σε σημείο του αυτοκινητοδρόμου, μετά τα Λατσιά, με κατεύθυνση προς Λευκωσία.

    Γύρω στις εννέα το πρωϊ, άλλα, τέσσερα αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στην περιοχή, όπου βρίσκεται ο Ζυγιστικός σταθμός στα Λατσιά.

    [03] ΛΕΜΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Αφαντος παραμένει ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του Χαράλαμπου Νεοπτολέμου Λεμή από το Τραχώνι, που διαπράχθηκε νωρίς χθες βράδυ στη Λάρνακα, όπου διεμένε τα τελευταία δύο χρόνια.

    Η αστυνομία, που συνεχίζει εντατικές έρευνες, εκτιμά ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν τσέχικο ή καλασνίκωφ.

    Ο Λεμής, τριάντα οκτώ ετών, ιδιοκτήτης μπυραρίας, δέχθηκε τρεις ριπές αυτομάτου όπλου από κουκουλοφόρο, ενώ βρισκόταν σε κατάστημα στη Λάρνακα.

    Ο Λεμής απασχόλησε επανειλημμένα την αστυνομία, ενώ πολλές φορές είχε καταδικασθεί σε διάφορες ποινές φυλάκισης.

    [04] ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΛΕΜΗΣ

    Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι εξετάζονται με πάσα λεπτομέρεια όλα τα υπάρχοντα στοιχεία, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν τα ελατήρια του φόνου του Λεμή.

    Χαρακτήρισε δύσκολο το ανακριτικό έργο, αφού, όπως είπε, το θύμα είχε στο παρελθόν αναμιχθεί σε διάφορα εγκλήματα.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Αγγελίδης ανέφερε ότι οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και είναι πρόωρο να πεί κανείς ο,τιδήποτε.

    [05] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΙ

    Μακελειό το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας με θύματα τέσσερις τουλάχιστον παλαιστίνιους μαθητές.

    Σκοτώθηκαν την ώρα που πήγαιναν σχολείο από βλήμα που εκτόξευσε ισραηλινό άρμα μάχης.

    Σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματικό το ισραηλινό άρμα μάχης άνοιξε πυρ κοντά στον καταυλισμό Χαν Γιούνις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι μαθητές.

    Νωρίτερα νοσοκομειακές πηγές έκαμαν λόγο για πέντε μαθητές νεκρούς, αργότερα, ωστόσο, ανέφεραν ότι ήταν δύσκολο να υπολογίσουν τον αριθμό επειδή τα σώματα των παιδιών είχαν διαμελιστεί.

    Παλαιστίνιος υπουργός χαρακτήρισε τρομοκρατική την ενέργεια των Ισραηλινών και ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέμβουν για τερματισθεί η ισραηλινή τρομοκρατία.

    Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά, ανέφερε ότι την εξετάζει.

    [06] ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΦΓΑΝ

    Ακόμη τρεις ξένοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στο ανατολικό Αφγανιστάν σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Τεχεράνης.

    Ο ιρανικός ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι οι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στο δρόμο από την Τζαλαλαμπάντ προς στην Καμπούλ.

    Μετέδωσε επίσης ότι αξιωματούχοι της Βόρειας Συμμαχίας επιβεβαίωσαν τους θανάτους, όμως, η εθνικότητα των θυμάτων και η ταυτότητα των δραστών παραμένουν άγνωστες.

    Η είδηση δεν έχει διασταυρωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

    [07] ΚΑΜΠΟΥΛ ΜΑΧΕΣ

    Σφοδρές μάχες διεξάγονται από νωρίς το πρωϊ, μεταξύ δυνάμεων της Βόρειας Συμμαχίας και των Ταλιμπάν, είκοσι περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ.

    Σύμφωνα με απεσταλμένο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που βρίσκεται στην περιοχή, τουλάχιστον οκτώ άρματα μάχης των δυνάμεων της Βόρειας Συμμαχίας, που έχουν υπό τον έλεγχό τους την Καμπούλ, παίρνουν μέρος στην επίθεση υπό την κάλυψη πυροβολικού.

    [08] ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

    Ξένες μυστικές υπηρεσίες και αστυνομικές δυνάμεις σε πενήντα χώρες έχουν συλλάβει τουλάχιστον τριακόσια-εξήντα άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με την οργάνωση Αλ Κάϊντα του Οσάμα μπιν Λάντεν ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα '' Ουάσιγκτον Πόστ '', οι συλλήψεις έγιναν με παρότρυνση της Σι- Αϊ -Εϊ και βοήθεια του Εφ- Μπι- Αϊ.

    [09] ΗΠΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Στο Λος Αντζελες, ένας Κορεάτης επιβάτης αεροπλάνου συνελήφθη από την αστυνομία, επειδή επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα του αεροσκάφους εν πτήσει, ύστερα από φιλονικία με το πλήρωμα.

    Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ο Κορεάτης, προσπάθησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου του Μπόϊνγκ 747 της εταιρείας "Ασιάνα" διαμαρτυρόμενος για την κατανομή των θέσεων.

    Ο κυβερνήτης διέταξε να περάσουν χειροπέδες στον θερμόαιμο επιβάτη ο οποίος παραδόθηκε στην αστυνομία στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες σύμφωνα με εκπρόσωπο του Εφ- Μπι - Αϊ.

    [10] ΦΟΝΤΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

    Η πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η παρούσα φάση του κυπριακού και η διεθνής κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι στο επίκεντρο συνομιλιών της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νικόλ Φοντέν, η οποία αρχίζει σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στο νησί.

    Η κυρία Φοντέν, η οποία φθάνει νωρίς το απόγευμα στην Κύπρο θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη, τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τάσσο Παπαδόπουλο .

    Το βράδυ ο πρόεδρος Κληρίδης θα παραθέσει προς τιμή της επίσημο δείπνο.

    Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σε πρόσφατη συνέντευξή της στο "Νέο Τύπο", δήλωσε ότι θεωρεί δεδομένη την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνάδελφοι της στην Ευρωβουλή δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν να επικυρώσουν την συνθήκη ένταξης του νησιού.

    [11] ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ ΕΚΘΕΣΗ

    Αδυναμίες όσον αφορά την οικονομική διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και οικονομικών της τοπικής αυτοδιοίκησης εντοπίζει η Γενική Ελεγκτής Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία επέδωσε το πρωί την έκθεσή της για το 2000 στον προέδρο της Δημοκρατίας.

    Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους η κυρία Γιωρκάτζη επεσήμανε πως οι μεγαλύτερες αδυναμίες εντοπίζονται στον προγραμματισμό και συντονισμό της εκτέλεσης μεγάλων αναπτυξιακών έργων.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος.

    Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι βορειανατολικοί, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

    Αίθριος θα είναι και απόψε ο καιρός.

    Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους έξι βαθμούς στο εσωτερικό , στους οκτώ στα παράλια και στον ένα βαθμό στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

    Σε ορεινές περιοχές πιθανό να σχηματισθεί παγετός.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 22 November 2001 - 14:54:28 UTC