Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 01-11-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΩΝΑΣΕΙΟ
  • [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΟΡΤ
  • [03] ΧΑΝΕΗ ΑΓΚΥΡΑ
  • [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
  • [05] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  • [06] ΑΦΓΑΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ
  • [07] ΕΚΡΗΞΗ ΛΕΜΕΣΟΣ
  • [08] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΩΝΑΣΕΙΟ

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υποβάλλεται, στο Ωνάσειο ιατρικό Κέντρο, σε πρόσθετες εξετάσεις αναφορικά με φλεγμονή που παρουσιάστηκε στο πόδι του.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Διευθυντής Διαφώτισης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Νίκος Νικολαϊδης είπε ότι δεν πρόκειται για ο,τιδήποτε σοβαρό και ότι ο Μακαριώτατος, ο οποίος εισήχθη στο Ωνάσειο χθες, αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα.

    Ανέφερε συγκεκριμένα ότι παρουσιάστηκε φλεγμονή σε μικρό κιρσό στόν αστράγαλο του Μακαριωτάτου και μετά από συμβουλή ιατρού κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στην Αθήνα για μια επιπρόσθετη γνωμάτευση.

    Είπε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είχε ταλαιπωρηθεί και στο παρελθόν από τον κιρσό αυτό, ο οποίος βρίσκεται σε ευαίσθητο σημείο καί είναι δύσκολο να θεραπευθεί, ενώ για αντιμετώπισή του χρειάζεται ακινησία.

    Ο κύριος Νικολαϊδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει τίποτε το ανησυχητικό καί ότι σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου.

    [02] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΣΟΡΤ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δέχθηκε το πρωί τον ειδικό αντιπρόσωπο της Αυστραλίας για το κυπριακό Τζιμ Σιορτ.

    Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε πενήντα λεπτά, δεν έγιναν δηλώσεις.

    [03] ΧΑΝΕΗ ΑΓΚΥΡΑ

    Ο ειδικός αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το κυπριακό λόρδος Ντέηβιντ Χάνεη εξέφρασε την προσδοκία ότι η συνάντηση του προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας διαδικασίας για επίλυση του κυπριακού.

    Ο Βρετανός αντιπρόσωπος μιλούσε στην Αγκυρα, ύστερα από συνάντηση με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Ουγούρ Ζιγιάλ και τον σύμβουλο για εξωτερικές υποθέσεις του προέδρου της Τουρκίας πρέσβη Τατζάν Ιλντέμ.

    Στη συνάντηση ο Λόρδος Χάνεϊ ενημερώθηκε για τις απόψεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την επικείμενη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου οι Τούρκοι αξιωματούχοι επανέλαβαν στον Λόρδο Χάνεη τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις τους, ότι δηλαδή για την επίλυση του κυπριακού επιβάλλεται η δημιουργία συνθηκών ισότητας μεταξύ των δύο πλευρών.

    [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    Ο Τουρκοκυπριακός τύπος δημοσιεύει σήμερα ότι ο Ραούφ Ντενκτάς συναντήθηκε χθες στη Ρώμη με έξι βουλευτές δύο Ιταλικών κομμάτων, της "Φόρτσα Ιτάλια" και της Εθνικής Συμμαχίας, τους οποίους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι αναμένει από τους βουλευτές να συμβάλουν στην επίλυση του κυπριακού, κυρίως στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Από την πλευρά τους οι βουλευτές φέρονται να δήλωσαν ότι θα θέσουν το θέμα στην Ιταλική κυβέρνηση και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα ενεργήσει καταλλήλως.

    Η εφημερίδα "Κίπρισλι" υποστηρίζει ότι ο Ντενκτάς παρακάθησε και σε δείπνο που παρέθεσε ο βοηθός υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας.

    [05] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    Ο πνευματικός ηγέτης των Ταλιμπάν Μουλάς μοχάμεντ Ομάρ και ο σαουδάραβας τρομοκράτης Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ζωντανοί και κρύβονται ακόμη στο Αφγανιστάν, παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που διενεργούν τα αμερικανικά αεροσκάφη στη χώρα εδώ και πενηντατέσσερις ημέρες. Οπως ανέφερε στο πρακτορείο Ρόϋτερ εκπρόσωπος της Βόρειας Συμμαχίας, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο μουλάς Ομάρ κρύβονται είτε στην οροσειρά Σάφι Κοχ στο ανατολικό Αφγανιστάν είτε στα βουνά γύρω από την πόλη Κανταχάρ.

    Το πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι χίλιοι και πλέον αμερικανοί πεζοναύτες έχουν αναπτυχθεί στο νότιο Αφγανιστάν ώστε να αποτρέψουν τη διαφυγή του Οσάμα Μπιν Λάντεν και των συνεργατών του προς το Πακιστάν.

    Στη Βόνη παράλληλα, οι αφγανικές παρατάξεις δηλώνουν έτοιμες να αποδεχθούν την ανάπτυξη μιας διεθνούς δύναμης ασφαλείας στο Αφγανιστάν.

    Για τρίτη ημέρα σήμερα συνεχίζονται και οι διαπραγματεύσεις των τεσσάρων αφγανικών παρατάξεων

    για την εξεύρεση βιώσιμης πολιτικής λύσης και ειρήνευσης στη χώρα.

    [06] ΑΦΓΑΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να κτυπήσουν, μετά το Αφγανιστάν, πυρήνες της Αλ Κάϊντα σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένων και χωρών της Ασίας.

    Αυτό αποκάλυψε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στον Ειρηνικό, Ντένις Μπλερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Νέο Δελχί.

    Είπε επίσης ότι, εφόσον η Αλ Κάϊντα εκδιωχθεί από το Αφγανιστάν, θα διασπαστεί σε μικρότερες ομάδες που θα διασκορπιστούν σε άλλες χώρες.

    "Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να συνεχιστεί η πίεση, ώστε να μην μπορέσουν ποτέ ξανά να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν νέες επιθέσεις".

    [07] ΕΚΡΗΞΗ ΛΕΜΕΣΟΣ

    Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε μετά τα μεσάνυκτα στη Λεμεσό, σε αυτοκίνητο που ανήκει στον Χάρη Ρουσή, εικοσιδύο ετών, ιδιωτικό υπάλληλο, και ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία Ρίβερ Κώρτ.

    Από την έκρηξη το αυτοκίνητο κατεστράφη ολοσχερώς, ενώ άλλα τρία αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

    [08] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

    Ο αγώνας μεταξύ της Γιουβέντους και της Λεβερκούζεν, για την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης των ομίλων του Τσιάμπιονς Λιγκ, ο οποίος αναβλήθηκε ψες για δεύτερη φορά λόγω ομίχλης, θα διεξαχθεί τελικά σήμερα, το απόγευμα, στο Τορίνο.

    Ο αγώνας, που θα αρχίσει στις τέσσερις θα μεταδίδεται απευθείας από το Ρικ Ενα, ενώ θα μεταδοθεί και σε οπτικογράφηση, στις έντεκα και δεκαπέντε απόψε, επίσης από το Ρικ Ενα.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κατευθύνσεις ασθενείς ως μέτριοι τριών έως τεσσάρων μποφόρ και τοπικά πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη.

    Κυρίως συννεφιασμένος θα παραμείνει ο καιρός και απόψε, ενώ αργότερα ενδέχεται να πέσουν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς τριών μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει έως ταραγμένη στα προσήνεμα.

    Η θερμοκρασία θα πέσει στους εννέα βαθμούς στο εσωτερικό, στους έντεκα στα παράλια και στους πέντε στα ψηλότερα ορεινά.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 29 November 2001 - 12:52:53 UTC