Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-01-08

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΦΠΑ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ
  • [02] ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΠΑ
  • [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ
  • [04] ΘΥΡΩΤΟΣ ΝΕΟ
  • [05] ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΤΕΛΟΣ
  • [06] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
  • [07] ΗΠΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΦΠΑ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ

    Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Αντης Τρυφωνίδης επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα για λειτουργό της Υπηρεσίας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, ο οποίος φέρεται να κατακράτησε ποσά από τις εισπράξεις της Υπηρεσίας. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κύριος Τρυφωνίδης ανέφερε ότι τη σχετική αποκάλυψη και παραδοχή έκαμε ο ίδιος ο λειτουργός, ο οποίος έχει ήδη επιστρέψει το ποσό που είχε κατακρατήσει. Ωστόσο ο κύριος Τρυφωνίδης ανέφερε ότι η έρευνα συνεχίζεται και εξετάζονται όλοι οι φάκελοι για να διαπιστωθεί αν πράγματι η κατακράτηση αφορούσε μόνο το ποσό που έχει επιστραφεί. Αναφερόμενος στη μη αποκάλυψη του ονόματος του λειτουργού, ο κύριος Τρυφωνίδης είπε ότι αυτό έγινε για να μην επηρεαστούν οι έρευνες. Ταυτόχρονα διέψευσε δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε διακανονισμό με τον λειτουργό προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αμαυρώσει το καλό όνομα της Υπηρεσίας, οι λειτουργοί της οποίας διατηρούν υψηλό ήθος.

    [02] ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΠΑ

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης αναχωρεί σήμερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπους και στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης. Στο επίκεντρο των επαφών του θα ειναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι ευρωτουρκικές σχέσεις και το θέμα της ασφάλειας, μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της ενδεκάτης Σεπτεμβρίου, ενόψει και των ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004. Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσημης επίσκεψης ο κύριος Σημίτης θα συναντηθεί επίσης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής και στελέχη της ομογένειας. Η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού πραγματοποιείται υπό τη σκιά της απόφασης του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών για διαγραφή των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο.

    [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ

    Ο νέος Δήμαρχος Αμμοχώστου Κίκης Καζαμίας έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο Κληρίδη. Ο κύριος Καζαμίας δήλωσε ότι η συνάντηση αποσκοπούσε στην προετοιμασία επίσημης συνάντησης με αντικείμενο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Αμμοχώστου και την υποβολή αιτημάτων και προτάσεων για τη λειτουργία των κατεχομένων Δήμων. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά πόσον, εν όψει της συνάντησης Κληρίδη-Ντενκτάς στις δεκαέξη Ιανουαρίου έθεσε θέμα να επαναφερθεί η προτεραιότητα που περιέχεται στις συμφωνίες κορυφής για την επιστροφή των Αμμοχωστιανών, ο κύριος Καζαμίας είπε ότι οι Αμμοχωστιανοί αναμένουν μια λύση του κυπριακού όπως όλος ο κυπριακός λαός, αλλά δεν υποστηρίζουν την αμμοχωστοποίηση του προβλήματος.

    [04] ΘΥΡΩΤΟΣ ΝΕΟ

    Τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Θυρώτου θρηνεί η καλαθοσφαιρική οικογένεια της Κύπρου. Ο ηλικίας 48 ετών προπονητής του Απόλλωνα υπέστη καρδιακό επεισόδιο χθες βράδυ. Ο Γιώργος Θυρώτος θεωρείται ο μεγαλύτερος προπονητής και καλαθοσφαιριστής στην ιστορία της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Διετέλεσε αρχηγός της Εθνικής ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν αρχηγός της καλαθοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΛ κατά τη χρυσή δεκαετία 1970-80, υπήρξε προπονητής όλων των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, ενώ διετέλεσε προπονητής στην ΑΕΛ, τον Απόλλωνα και τον Κεραυνό. Η κηδεία του Γιώργου Θυρώτου θα τελεσθεί αύριο, στις δώδεκα το μεσημέρι, από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού.

    [05] ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ ΤΕΛΟΣ

    Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο ιατρός Κώστας Αρχοντίδης από τη Λεμεσό. Ο Κώστας Αρχοντίδης σπούδασε ιατρική στη Γαλλία και εργάστηκε ως ειδικός Παθολόγος για 50 χρόνια. Διετέλεσε μέλος της σχολικής εφορίας Λεμεσού, Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια και μέλος του συμβουλίου του ιατρικού συλλόγου Λεμεσού. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο στις δύο το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού.

    [06] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

    Δυνάμεις της νέας Κυβέρνησης του Αφγανιστάν συνέλαβαν στην περιοχή της Κανταχάρ, τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Ταλιμπάν Αμπντούλ Χαγί Μοτμέν και τον παρέδωσαν στους Αμερικανούς. Αφγανός αξιωματούχος ανέφερε ότι η σύλληψη του Μοτμέν αναμένεται να βοηθήσει στον εντοπισμό του πνευματικού ηγέτη τον Ταλιμπάν Μουλά Μοχάμετ Ομάρ. Αφγανός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η επαρχία του Χελμάντ στο νότιο Αφγανιστάν όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις κρύβεται ο Μουλάς Ομάρ, είναι τεράστια με αποτέλεσμα ο εντοπισμός του να είναι δύσκολος, αλλά, όπως είπε, είναι αδύνατον να ξεφύγει. Ανέφερε ακόμα ότι Υπουργοί και ανώτερα στελέχη των Ταλιμπάν παραδίδονται με δική τους πρωτοβουλία. Ανάμεσα σε αυτούς που παραδόθηκαν περιλαμβάνονται οι πρώην υπουργοί Αμυνας, Δικαιοσύνης και Βιομηχανίας.

    [07] ΗΠΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Στην εξάρθρωση των τρομοκρατών σε χώρες όπως η Σομαλία, η Υεμένη, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες θα εστιάσουν την προσοχή τους οι Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της επόμενης φάσης της αντιτρομοκρατικής τους εκστρατείας. Αυτό ανέφερε ο Αμερικανός υφυπουργός Αμυνας Πολ Γούλφοβιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τάιμς" της Νέας Υόρκης. Ο κύριος Γούλφοβιτς τόνισε ότι το Πεντάγωνο συνεργάζεται τώρα με φιλικές χώρες όπως οι Φιλιππίνες για καταστολή της τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, είπε, η Ουάσινγκτον έχει βάλει στο στόχαστρο πιθανές βάσεις τρομοκρατών στην Σομαλία και την Υεμένη, χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν την αναγκαία υποδομή για την εξάρθρωση των δικτύων αυτών με τα δικά τους μέσα. Ο αμερικανός υφυπουργός Αμυνας προειδοποίησε επίσης ότι το Πεντάγωνο δεν αποκλείει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε οποιαδήποτε χώρα, περιλαμβανομένου και του Ιράκ.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα θα υπάρχουν μακρές περίοδοι με αίθριο καιρό αλλά και λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις και πολύ ψυχρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον ένα βαθμό κάτω από το μηδέν στο εσωτερικό, στους δύο στα παράλια και στους έξι βαθμούς κάτω από το μηδέν στις ψηλότερες ορεινά. Σε αρκετές περιοχές θα σχηματισθεί παγετός. Το ύψος των χιονιών είναι 60 εκατοστόμετρα στην κορυφή του Ολύμπου και 40 στην πλατεία Τροόδους.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 8 January 2002 - 19:02:42 UTC