Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-04-30

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ
  • [02] ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΠΑΡΚΕΡ
  • [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  • [05] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
  • [06] ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ
  • [07] ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΣΒΟΛΗ
  • [08] ΤΣΙΓΑΡΑ
  • [09] ΝΟΣΟ ΜΑΟΥΣ
  • [10] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ
  • [11] ΡΙΚ ΕΝΑ Μ ΤΡΙΤΗ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2002

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ

    Μεθαύριο Πέμπτη θα ανακοινώσει τελικά την απόφασή του για τον νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, σε διαδοχή του Αυξέντη Αυξεντίου, η θητεία του οποίου λήγει σήμερα.

    [02] ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΚΥΠΡΟΣ

    Το Κίνημα των Αδεσμεύτων θεωρεί την τουρκική αδιαλλαξία ως υπεύθυνη για τη μη επίλυση του Κυπριακού. Θεωρεί επίσης απαράδεκτη οποιαδήποτε αλλαγή της βάσης του διακοινοτικού διαλόγου υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και χαιρετίζει τη διεξαγωγή των συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς. Το Κίνημα καλεί τα μέρη να εργαστούν εποικοδομητικά για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των προηγούμενων ανακοινωθέντων των Αδεσμεύτων, η οποία να συνάδει με το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του Διεθνούς Οργανισμού. Κοινό ανακοινωθέν που υιοθέτησε το Συντονιστικό Γραφείο του Κινήματος, το οποίο συνήλθε στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, αναφέρει επίσης ότι το Κίνημα των Αδεσμεύτων θεωρεί απαράδεκτο το στάτους κβο στην Κύπρο, που δημιουργήθηκε με τη δύναμη των όπλων και διατηρείται με τη στρατιωτική ισχύ. Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Κύπρο στη συνάντηση, εξέφρασε πλήρη ικανοποίηση για την περί Κύπρου αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν. Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κύριος Κασουλίδης σημείωσε ότι στο Κίνημα των Αδεσμεύτων συμμετέχει και το ενενηνταπέντε των κρατών μελών που απαρτίζουν την Ισλαμική Διάσκεψη.

    [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΠΑΡΚΕΡ

    Συνάντηση μισής ώρας είχε το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Λιν Πάρκερ. Μετά τη συνάντηση, ο κύριος Πάρκερ απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό το φως της ολοκλήρωσης του τρίτου γύρου των απευθείας συνομιλιών.

    [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης δέχθηκε το πρωί τον επικεφαλής της κυπριακής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας με την Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργο Βασιλείου, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κύριος Βασιλείου ανέφερε ότι η Κύπρος έχει ολοκληρώσει την εργασία που όφειλε να ετοιμάσει αναφορικά με το κεφάλαιο του ανταγωνισμού. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το κλείσιμο του κεφαλαίου εξαρτάται από τη σύγκληση ή όχι συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις υποψήφιες για ένταξη χώρες, καθώς και την έγκριση, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, του σχετικού νομοσχεδίου.

    [05] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

    Η υγεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου εξελίσσεται πολύ ομαλά και παρουσιάζει βελτίωση, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, ο οποίος ενημερώθηκε το πρωί από τους θεράποντες ιατρούς του Μακαριότατου. Ο κύριος Σαββίδης απολογήθηκε σε όσους ήθελαν να συναντηθούν με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας και σημείωσε ότι κανένας δεν μπορεί να τον επισκεφθεί, γιατί είναι πολύ κουρασμένος. Τόνισε ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει το ίδιο και ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο σε τρεις εβδομάδες.

    [06] ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

    Σημαντική βελτίωση εξακολουθεί να σημειώνει η κατάσταση της υγείας του Ακη Σοφοκλέους, είκοσι- πέντε χρόνων από τη Λευκωσία, ο οποίος κτυπήθηκε με πέτρα στο κεφάλι από αγνώστους έξω από το Τσίρειο στάδιο, πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Αελ και του ΑΠΟΕΛ. Ο Σοφοκλέους, ο οποίος νοσηλεύεται στο νευροχειρουργικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αποσυνδέθηκε χθες από τον αναπνευστήρα και επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών η αποκατάσταση της υγείας του νεαρού θα είναι πλήρης.

    [07] ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΣΒΟΛΗ

    Ισραηλινά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο χωριό Σάουαρα, ανατολικά της Βηθλεέμ, αναζητώντας Παλαιστινίους τους οποίους οι Ισραηλινοί θεωρούν ύποπτους για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός επέβαλε κατ'οίκον περιορισμό στο χωριό, διεξήγαγε έρευνες από σπίτι σε σπίτι και προέβη σε συλλήψεις. Πρόκειται για την δεύτερη εισβολή ισραηλινών στρατευμάτων στο χωριό σε διάστημα δύο εβδομάδων. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στόχος της ενέργειάς του είναι να πατάξει τρομοκρατικές ενέργειες που ξεκινούν, όπως ισχυρίστηκε, από το χωριό αυτό. Στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας ισραηλινές δυνάμεις διενήργησαν νέα επιδρομή στην πόλη Χεβρών της Δυτικής Οχθης, σκοτώνοντας εννέα Παλαιστινίους. Αλλος ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του στη Λωρίδα της Γάζας, από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.

    [08] ΤΣΙΓΑΡΑ

    Μεγάλη ποσότητα αδασμολογήτων τσιγάρων εντόπισε στην κατοχή δύο Βρετανών τουριστών η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα βρέθηκαν εξακόσιες κούτες αδασμολόγητα τσιγάρα στα οχήματα των δύο υπόπτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα. Ανακρινόμενοι οι δύο Βρετανοί ανέφεραν ότι αγόρασαν τα τσιγάρα από Τουρκοκύπριο στην Πύλα όπου μετέβησαν μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς τους.

    [09] ΝΟΣΟ ΜΑΟΥΣ

    Ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι υπάρχουν νυφίτσες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, είπε ότι αυξήθηκαν οι ψεκασμοί, και λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα ώστε τα τρωκτικά να μην εισέρχονται στους θαλάμους των ασθενών. Ο Ανώτερος Υγειονομικός επιθεωρητής Μιλτιάδης Αθανασιάδης δήλωσε ότι τοποθετήθηκαν δολώματα στη δυτική πλευρά του νοσοκομείου, η οποία συνορεύει με τον Πεδιαίο από τον οποίο πιστεύεται ότι ξεκινά το πρόβλημα.

    [10] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ

    Διεξάγεται απόψε στη Γερμανία ο επαναληπτικός ημιτελικός αγώνας μεταξύ της Μπάγερ Λεβερκούζεν και της Μάντσιεστερ Γιουνάϊτετ για το Τσιάμπιονς Ληγκ. Ο αγώνας αρχίζει στις εννέα και σαράντα- πέντε και θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ ΕΝΑ. Ο πρώτος αγώνας έληξε ισόπαλος δύο-δύο.

    [11] ΡΙΚ ΕΝΑ Μ ΤΡΙΤΗ

    Το πρώτο κανάλι της τηλεόρασης του ΡΙΚ θα μεταδώσει απόψε στις επτά, από τον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου του μετοχίου Κύκκου, την Ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ-ΕΝΑ θα μεταδοθεί αμέσως μετά τη λήξη της Ακολουθίας, γύρω στις οκτώ και τριάντα. Η Ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης θα μεταδίδεται και από το πρώτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ΡΙΚ.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές. Ο καιρός θα είναι αίθριος. Αραιή τοπική ομίχλη δυνατό να σχηματισθεί τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις, ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 τα παράλια και στους έξι βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 30 April 2002 - 13:09:09 UTC