Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-06-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΟΥΡΓΟΥ ΧΑΚ
  • [02] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΝΙΑ 12
  • [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
  • [04] ΑΣΚΗΣΗ ΣΑΡΙΣΑ
  • [05] ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ
  • [06] ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [07] ΤΖΕΝΙΝ 10
  • [08] ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ
  • [09] ΣΑΚΕΛΛΗΣ ΕΦΥΓΕ
  • [10] ΜΟΥΝΤΙΑΛ 12
  • [11] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2002

  • [01] ΠΟΥΡΓΟΥ ΧΑΚ

    Δίδεται σήμερα στη δημοσιότητα το πολυσέλιδο πόρισμα των Επιτροπών Ελέγχου και Οικονομικών της Βουλής για το Χρηματιστήριο. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Χρίστος Πουργουρίδης ανέφερε ότι πρόκειται για το πρώτο μέρος της έρευνας των δύο επιτροπών, το οποίο καλύπτει τίς ευθύνες των θεσμικών οργάνων του κράτους, τα οποία είχαν τήν εποπτεία του Χρηματιστηρίου. Θα γίνεται επίσης αναφορά σε διάφορους παράγοντες που επηρέασαν την πορεία του χρηματιστηρίου και θα αναφέρονται ονόματα. Ο κύριος Πουργουρίδης είπε ότι η έρευνα των δύο επιτροπών θα συνεχισθεί για να καλύψει εταιρείες και χρηματιστηριακά γραφεία.

    [02] ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΝΙΑ 12

    Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση Γιώργος Βασιλείου απέρριψε τίς εκτιμήσεις ότι η Δανία δημιουργεί προβλήματα στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου και ότι αυτό διεφάνη στις επαφές του Προέδρου Κληρίδη με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντερς Φογκ Ρασμούσεν. Σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Βασιλείου είπεν ότι μόνοι μας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Διευκρίνισε επίσης ότι αυτό που είπε ο Δανός Πρωθυπουργός, τόσο δημοσίως, όσο και στις κατ ιδίαν επαφές του με τον πρόεδρο Κληρίδη, είναι ότι εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Ελσίνκι, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να προβάλει βέτο στην ένταξη της Κύπρου και ότι η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη.

    [03] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης ολοκληρώνει την επίσκεψη του στη Δανία σήμερα και επιστρέφει στην Κύπρο αργά το απόγευμα. Το ΡΙΚ Ενα θα συνδεθεί με το αεροδρόμιο Λάρνακας για απ ευθείας μετάδοση των δηλώσεων τις οποίες αναμένεται να προβεί ο Πρόεδρος κατά την επιστροφή του στις επτά παρά δέκα. Οι δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη θα μεταδίδονται επίσης και από το Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

    [04] ΑΣΚΗΣΗ ΣΑΡΙΣΑ

    Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας ανακοινώνει ότι από τις δεκατέσσερις μέχρι τις είκοσι Ιουνίου θα διεξαχθεί στην Κεντρική Μακεδονία η διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας Σαρίσα 2002. Στην άσκηση θα πάρουν μέρος δυνάμεις του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας. Πρόκειται για την πρώτη άσκηση στην οποία θα δοκιμασθούν στην πράξη η αποτελεσματικότητα των αλλαγών που συντελούνται την περίοδο αυτή, τόσο στο Γενικό Επιτελείο όσο και στα διακλαδικά στρατηγεία.

    [05] ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ

    Το Γενικό Επιτελείο στρατού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση, προβάλλοντας ως λόγο της ματαίωσής της τις διεθνείς εξελίξεις. Η άσκηση διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στα τουρκικά και διεθνή ύδατα του Αιγαίου και προηγείται της άσκησης Θαλασσόλυκος.

    [06] ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Δυνάμεις της Ινδίας και του Πακιστάν αντάλλαξαν σήμερα πυρά καθώς αυξάνεται η ένταση στα σύνορα των δυο χωρών όπου έχουν κινητοποιηθεί ένα εκατομμύριο στρατιώτες. Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ατάλ Μπεχάρ Βατζπαγί δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για συνομιλίες με το Πακιστάν για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ που οδήγησε τις δύο πυρηνικές δυνάμεις στο χείλος του πολέμου.

    [07] ΤΖΕΝΙΝ 10

    Οι ισραηλινές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την πόλη Τζενίν της Δυτικής Οχθης, μετά τη σύντομη διείσδυση που πραγματοποίησαν την αυγή, καταδιώκοντας Παλαιστινίους. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στην πόλη με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα. Τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν το πρωί και σε καταυλισμό κοντά στην πόλη Ναμπλούς και αφού επέβαλαν κατ'οίκον περιορισμό προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις Παλαιστινίων.

    [08] ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

    Σε επ' αόριστον κλείσιμο του όγδοου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού προχώρησε σήμερα ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη ρύπανση της ατμόσφαιρας, η οποία, όπως υποστηρίζει, προκαλείται από τη λειτουργία του χυτηρίου Νέμιτσας. Οι κάτοικοι της περιοχής και οι γονείς των μαθητών συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το σχολείο, όπου απέκοψαν την τροχαία κυκλοφορία για δεκαπέντε λεπτά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προκλήθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ διερχομένων οδηγών και των κατοίκων.

    [09] ΣΑΚΕΛΛΗΣ ΕΦΥΓΕ

    Απεβίωσε το πρωί στην Πάφο, μετά από πολύχρονη ασθένεια, ο ο δημοσιογράφος και καθηγητής Γιάννης Σακέλλης, σε ηλικία εβδομήντα-τριών ετών. Ο Γιάννης Σακέλλης διετέλεσε επί σειράν ετών ανταποκριτής του Ρικ και πολλών ημερησίων εφημερίδων. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις τέσσερις το απόγευμα, από τον καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου.

    [10] ΜΟΥΝΤΙΑΛ 12

    Η Κόστα Ρίκα νίκησε το πρωϊ την Κίνα με 2-0 σε αγώνα για το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κύπελλο που διεξάγεται στην Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα. Σε λίγο η Ιαπωνία αντιμετωπίζει το Βέλγιο και στις δύο και τριάντα η Νότιος Κορέα την Πολωνία. Ολοι οι αγώνες μεταδίδονται απευθείας από το ΡΙΚ Ενα. Στις εννέα το βράδυ θα μεταδοθεί, επίσης από το ΡΙΚ ΕΝΑ, το πρόγραμμα '' Μουντιάλ Σπέσιαλ '', με εκτεταμένα στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες της ημέρας.

    [11] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα θα υπάρχουν μακρές περίοδοι με αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές. Κατά διαστήματα όμως θα σχηματισθούν νεφώσεις και στα ορεινά δυνατόν να πέσουν ελαφρές μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι νοτιοδυτικοί τεσσάρων και τοπικά έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ σε μερικές περιοχές θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους 12 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Αύριο ο καιρός θα είναι στην αρχή αίθριος, αλλά αργότερα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ιδιαίτερα στο εσωτερικό, όπου αναμένονται λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά μέτριοι τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί μέχρι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 στα παράλια και στους 21 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος με σταδιακή αύξηση στη θερμοκρασία.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 4 June 2002 - 13:18:56 UTC